Do wczoraj moje pomidorki były okazami zdrowia, dziś zauważyłam chyba mszyce i plamy na liściach. Nie wiem, czy jedno z drugim ma związek i czy te plamy to robota mszyc, czy jakieś inne nieszczęście. Może ktoś pomoże i doradzi co z tym mogę zrobić. Zastanawiałam się nad oktanem wapnia, kredę już mam, więc mogę jutro przygotować preparat i opryskać, bo plamy wyglädają mi raczej na jakieś choróbsko. Poradźcie, brakuje midoświadczenia - to mój pierwszy sezon z warzywami i potrzebuję Waszych porad. Poniżej fotki.
Witajcie dzisiaj
Nadrabiam dzisiaj zaległości na swoim wątku, więc najpierw fotorelacja z wycieczki do ogrodu Kapiasów. Nie pokażę wszystkich zdjęć, tylko te które pokazują najbardziej urzekające miejsca ( przynajmniej dla mnie)
Weekend mam bardzo udany, i w 100% ogrodowiskowy. Wczoraj gościliśmy u Agani, a dziś to do nas przyjechali wspaniali gości. Szkoda tylko, że nie na dłużej, bo niedosyt mam ogromny.
Kosiarka jednak elektryczna? Ja się skłaniałam ku ręcznej w stylu angielskim. Trawnik planuje poniżej 100m2 i wydawało mi się że to nie jest dużo. Boję się tego kabla bo ja do spalinowych jestem przyzwyczajona.
Z przydasiów się uśmiałam bo u nas też funkcjonują, ale jako prezenty na szybko.
jak patrzę na to zdjęcie i poprzednie betonowej to do Twojego domu pasuje mi zeby tak jakoś śródziemnomorsko było
może całość obsadż lawendą, trzmieliny lub cisy na pniu, perovskia, stipa..?
tam patelnia?
żywopłocie moze fany ale ni przypiął ni przyłatał...
odpoczywacie raczej tu przy samym domu czy tam w głębi, bliżej ulicy też się coś dzieje?
Troszkę mnie mniej ale od O nie da się uwolnić nawet jak się nie loguję to podglądam co się dzieje. Ale to fakt...zarobiona jestem ostatnio i sił brak na regularne bywanie
A to przygoda dzisiejszego dnia
Ktoś zgaduje gdzie to
Cudny i niepowtarzalny , a do tego o całkowicie innym układzie niż się spodziewałam, ani fotki, ani film nie pokazały go takim jaki jest