Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja działka na Dębowym Lesie 12:55, 20 mar 2018

Do góry
Zgadzam się z Tobą lilie pasują do wszystkich roślin. Co roku je kupuję, w ubiegłym kupiłam 80 cebul. W tym roku wiosną kupię do donic, kiedyś już tak miałam i bardzo ładnie wyglądały.
Moja działka na Dębowym Lesie 11:47, 20 mar 2018

Do góry
Przepiękne te lilie. I pomyśleć, że kiedyś ich nie lubiłam
Moja działka na Dębowym Lesie 09:56, 20 mar 2018

Do góry
patrycja napisał(a)
Aniu

W wizytówce zauważyłam że masz lilie.
Z jakimi roślinkami je połączyłaś?

O tak lilii mam dużo.Kocham te rośliny, te kwiaty.
I cvo roku jakieś dokupuję.
One wszędzie się zmieszczą, wszędzie pasują.
Mam je posadzone w różach, mam w liliowcach, mam w żurawkach,, mam nawet między borówkami, bo z przodu też są jakieś kwiatowe rośliny.
Mam przy hortensjach.
W tym roku kilka chcę posadzić między hosty.

Sama zobacz , gdzie one są
I tak jak one przekwitną to łodyżki im ścinam nisko.

Przy powojnikach też.Wszędzie, gdzie tylko się da.
Moja działka na Dębowym Lesie 17:39, 19 mar 2018

Do góry
Aniu

W wizytówce zauważyłam że masz lilie.
Z jakimi roślinkami je połączyłaś?
Ogród na piasku i z wielkim murem 13:07, 19 mar 2018

Do góry
Lilie chcą więcej słoneczka

a pomidorki też już pną się do góry
Ogródkowe perypetie:) 22:46, 18 mar 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Lilie do wsadzenia, róże - trzeba działać Likierek na wzmocnienie jak mus, to trzeba stosować a z nasionami to Mira pisała, a ja jeszcze zapytam, czy nie miały za zimno?

Może faktycznie mają za zimno. Choć postawiłam je na najbardziej nasłonecznionym parapecie, no ale jak takie temp. za oknem to może to i temperatura właśnie. Przestawię.. jeszcze nie wiem gdzie, bo światło też mieć muszą, ale w cieplejsze miejsce.
Ogródkowe perypetie:) 22:21, 18 mar 2018

Do góry
Lilie do wsadzenia, róże - trzeba działać Likierek na wzmocnienie jak mus, to trzeba stosować a z nasionami to Mira pisała, a ja jeszcze zapytam, czy nie miały za zimno?
Przedziwny Ogród 21:52, 18 mar 2018

Do góry
basia3012 napisał(a)
I jeszcze parę słów o ogrodzie. Obejrzałam zdjęcia i jestem zachwycona. Przepiękny. Gratuluję.
Trochę teraz żałuję, że wyrzuciłam w tym roku Perowskie. Kładły mi się wciąż i już nie wiedziałam jak je do pionu ustawić. A że dosadzałam w tym roku dużo bukszpanów to niektóre roślinki musiały ustąpić miejsca.
Piękne masz również lilie i inne krzewy. Po prostu bajkowy ogród . Pozdrawiam.

Basieńko dziękuję bardzo Staram się, by spełnić swoje marzenia
Perowskia nie kładzie mi się, bo mocno przycinam ją na wiosnę, Ok 30 cm nad ziemią. Uwielbiam kolory, dlatego tyle różnych kwiatów mam w ogrodzie
Pozdrawiam Cię
Przedziwny Ogród 20:52, 18 mar 2018

Do góry
I jeszcze parę słów o ogrodzie. Obejrzałam zdjęcia i jestem zachwycona. Przepiękny. Gratuluję.
Trochę teraz żałuję, że wyrzuciłam w tym roku Perowskie. Kładły mi się wciąż i już nie wiedziałam jak je do pionu ustawić. A że dosadzałam w tym roku dużo bukszpanów to niektóre roślinki musiały ustąpić miejsca.
Piękne masz również lilie i inne krzewy. Po prostu bajkowy ogród . Pozdrawiam.
Ogródek Iwony II 19:55, 18 mar 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Martynko, co chcesz zamawiać? Ja bym chciała lilie
Chyba się skuszę.

Ja już się skusiłam na lilie
Tak poszalałam, że wyszło mi 40 sztlilii, plus jeszcze dalie
Część kupiłam na Gardenii resztę zamawiałam przez internet i teraz czekam na dostawę

Mini bratki też już mam, schowałam przed mrozami do domu
Malutkie sadzonki stokrotki przyniosłam z ogródka do donicy na balkon i prymulki do korytek też po przekwitnięciu wkopię z powrotem do ziemi.
Tak z nimi krążę co roku
Ogródkowe perypetie:) 19:43, 18 mar 2018

Do góry
Śnieg wszędzie jak to w marcu
Nic nie wzeszło z tego wysiałam.. czyli w normie.
Muszę za to posadzić do doniczek lilie, które dostałam jak i te kupione kiedyś tam.
O daliach nie wspomnę i jeszcze róże. Rosną na potęgę. Jakieś zwykłe nn. Jedna już wiem,że zmieni właściciela

Ogrodowy spektakl trwa ... 17:56, 18 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)
No i ruszylas, jaka radość bijez postow
Z mrozami koniec, deszcze maja byc, czekam na nie, bo umyja i nawilza, susza okropna u mnie.
Sporo siejesz, ja tylko cynie i rudbekie do gruntu, dalie juz i mieczyki abisynskie podpedze, no i na jakowes dalie sie skusze zakupowo. U mnie mają duży wybor, beda i lilie, zatem w sobote ruszam na zakupy

Irenko ruszyło, cieszyło i .... .

Musze zobaczyć co kupiłaś. Ja sieję, dzisiaj pikowałam troszkę

szałwie jednoroczne
przed pikowaniem

i po pikowaniu

Ogrodowy spektakl trwa ... 17:38, 18 mar 2018

Do góry
Żeby nie było tak biało /no właśnie/ chodzi mi o bratki kupiłam kilka żółtych

dwie doniczki schowałam do domu a jedną zostawiłam na oknie w takim zacisznym miejscu - zobaczymy - taka próba wytrzymałości

kupione w woreczkach irysy i lilie wysadziłam do donic ale te zabrałam do garażu

marzy mi się ścieżka z irysami - będę szukać lokalizacji

Nosi mnie strasznie !!!!!
Ten pieris tak cudnie kwitnie, nie okryłam a takie już są piękne pączki, w ub roku nie kwitł

a tak wyglądał 21 kwietnia 2016 r.

Ogródek Iwony II 17:03, 18 mar 2018

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Chyba się skuszę.

Ach, kombinuję rabatę w półcieniu. Mam kilka bylin na liście, ale w stacjonarnych jeszcze nic nie ma. Pamiętam jednak jak rok temu w odpowiednim czasie półki się uginały, dlatego przyrzekłam sobie, że poczekam, bo sadzonki były całkiem wypaśne.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 16:44, 18 mar 2018

Do góry

Kasiek - Mam złe doświadczenia po kulkowaniu.
Nie powiem, np.Tuskany miała dzięki temu piękne girlandy,(słabe foty,ale najlepiej widać efekt)

ale wszystkie przypięte do ziemi pędy, bardzo się pochorowały.
Tak było z wszystkimi przypiętymi różami,poza tym że nie wszystkie się nadają do kulkowania mimo iż mają długie pędy.
Wymyśliłam,że powieszę na pędach Doktorka kamyki na taśmie ogrodniczej i to obciąży je lekko i przygnie nieco.
Będzie wyglądało jak pisanki na krzewach Kiedy już na pędach utworzą się pąki, zdejmę obciążniki. Przygięte pędy powinny pozostać w takiej pozycji.

Renia z Tuscany mam takie same doświadczenie tyle że ja nie przypinałam do ziemi a do takiego druta wygiętego ta ok 70 cm nad ziemią. Po tym kulkowaniu całkiem straciła pokrój.
No a teraz to już sama nie wiem co będzie z różami. Wydawało się że już były obudzone.
Lilie też tam zamawiałam a jeszcze nie dostałam.Muszę zadzwonić jednak.

pozdrawiam
Ogródek Iwony II 16:26, 18 mar 2018

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Też chcę już bratki. U nas jeszcze nie widziałam takich ładnych. W ogrodniczych w ogóle kiepsko jeszcze z roślinami i dlatego aż mnie kusi, żeby nie czekać i zamówić w necie.

Chyba się skuszę.
Rododendronowy ogród II. 10:05, 18 mar 2018

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
U kogo zamawiałaś lilie??

W Liliypolu
Rododendronowy ogród II. 10:01, 18 mar 2018

Do góry
U kogo zamawiałaś lilie??
W moim małym ogródeczku - Dorota 09:49, 18 mar 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Niesamowicie piękne efekty tej Twojej choroby Zachwycam się niezwykłym tajemniczym różanym ogrodem, ależ tam musi u Ciebie pachnieć w sezonie
Tak Sylwio u mnie pachnie cały sezon, szczególnie wieczorem. Wtedy większość roślin ma bardziej intensywny zapach. Pachną nie tylko róże, ale też lilaki, tawuły,lilie, jaśminy,azalie, goździki, hiacynty, piwonie, łubiny,żonkile, gipsówki no i obowiązkowo maciejka. Jak widzisz ja stawiam na pachnące rośliny.
Ogrodowe kreacje 20:51, 17 mar 2018

Do góry
Ja też dzisiaj posadziłam zakupione byliny do donic w tych folia wyrastają są wioskie. Ziemia mi zmarła więc trochę musiała dostać.
Jeszcze mam do sadzenia lilie bo też wyrastają.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies