Zgadzam się z Tobą lilie pasują do wszystkich roślin. Co roku je kupuję, w ubiegłym kupiłam 80 cebul. W tym roku wiosną kupię do donic, kiedyś już tak miałam i bardzo ładnie wyglądały.
O tak lilii mam dużo.Kocham te rośliny, te kwiaty.
I cvo roku jakieś dokupuję.
One wszędzie się zmieszczą, wszędzie pasują.
Mam je posadzone w różach, mam w liliowcach, mam w żurawkach,, mam nawet między borówkami, bo z przodu też są jakieś kwiatowe rośliny.
Mam przy hortensjach.
W tym roku kilka chcę posadzić między hosty.
Sama zobacz , gdzie one są
I tak jak one przekwitną to łodyżki im ścinam nisko.
Przy powojnikach też.Wszędzie, gdzie tylko się da.
Może faktycznie mają za zimno. Choć postawiłam je na najbardziej nasłonecznionym parapecie, no ale jak takie temp. za oknem to może to i temperatura właśnie. Przestawię.. jeszcze nie wiem gdzie, bo światło też mieć muszą, ale w cieplejsze miejsce.
Lilie do wsadzenia, róże - trzeba działać Likierek na wzmocnienie jak mus, to trzeba stosować a z nasionami to Mira pisała, a ja jeszcze zapytam, czy nie miały za zimno?
Basieńko dziękuję bardzo Staram się, by spełnić swoje marzenia
Perowskia nie kładzie mi się, bo mocno przycinam ją na wiosnę, Ok 30 cm nad ziemią. Uwielbiam kolory, dlatego tyle różnych kwiatów mam w ogrodzie
Pozdrawiam Cię
I jeszcze parę słów o ogrodzie. Obejrzałam zdjęcia i jestem zachwycona. Przepiękny. Gratuluję.
Trochę teraz żałuję, że wyrzuciłam w tym roku Perowskie. Kładły mi się wciąż i już nie wiedziałam jak je do pionu ustawić. A że dosadzałam w tym roku dużo bukszpanów to niektóre roślinki musiały ustąpić miejsca.
Piękne masz również lilie i inne krzewy. Po prostu bajkowy ogród . Pozdrawiam.
Ja już się skusiłam na lilie
Tak poszalałam, że wyszło mi 40 sztlilii, plus jeszcze dalie
Część kupiłam na Gardenii resztę zamawiałam przez internet i teraz czekam na dostawę
Mini bratki też już mam, schowałam przed mrozami do domu
Malutkie sadzonki stokrotki przyniosłam z ogródka do donicy na balkon i prymulki do korytek też po przekwitnięciu wkopię z powrotem do ziemi.
Tak z nimi krążę co roku
Śnieg wszędzie jak to w marcu
Nic nie wzeszło z tego wysiałam.. czyli w normie.
Muszę za to posadzić do doniczek lilie, które dostałam jak i te kupione kiedyś tam.
O daliach nie wspomnę i jeszcze róże. Rosną na potęgę. Jakieś zwykłe nn. Jedna już wiem,że zmieni właściciela
Ach, kombinuję rabatę w półcieniu. Mam kilka bylin na liście, ale w stacjonarnych jeszcze nic nie ma. Pamiętam jednak jak rok temu w odpowiednim czasie półki się uginały, dlatego przyrzekłam sobie, że poczekam, bo sadzonki były całkiem wypaśne.
Renia z Tuscany mam takie same doświadczenie tyle że ja nie przypinałam do ziemi a do takiego druta wygiętego ta ok 70 cm nad ziemią. Po tym kulkowaniu całkiem straciła pokrój.
No a teraz to już sama nie wiem co będzie z różami. Wydawało się że już były obudzone.
Lilie też tam zamawiałam a jeszcze nie dostałam.Muszę zadzwonić jednak.
Tak Sylwio u mnie pachnie cały sezon, szczególnie wieczorem. Wtedy większość roślin ma bardziej intensywny zapach. Pachną nie tylko róże, ale też lilaki, tawuły,lilie, jaśminy,azalie, goździki, hiacynty, piwonie, łubiny,żonkile, gipsówki no i obowiązkowo maciejka. Jak widzisz ja stawiam na pachnące rośliny.
Ja też dzisiaj posadziłam zakupione byliny do donic w tych folia wyrastają są wioskie. Ziemia mi zmarła więc trochę musiała dostać.
Jeszcze mam do sadzenia lilie bo też wyrastają.