Moja piwonia drzewiasta ma jeden pączek kwiatowy.
W ubiegłym roku zakwitła jednym białym, pustym kwiatkiem.Nic specjalnego.Potem została skoszona przez męża przy koszeniu trawy.Odbiła.Dostała już kamienną obwódkę.Zyje .I zakwitnie w tym roku
ten szafirek jest kosmiczny
Piekne tulipany
A chwast wyglada dosc szlachetnie - ciekawe co to jest...
Aniu kroczek po kroczku i tak masz pieknie, teraz masz czas cieszyc sie tym co juz jest, a jak Twoi panowie kiedys wezma sie do roboty to smigniecie
Macham!
Hej, to lilia martagon Nie pamiętasz abyś kupowała? Chyba Ci zakwitnie, ja kocham martagony i mam już ich sporo. U mnie hosty nie są jeszcze w tak zaawansowanym stadium.
Tak ten szafirek jest w rozwoju kwitnienia bardzo ciekawy.Inny i ładny
tulipany wciąż cieszę i jeszcze kwitną
A jak przekwitną to akurat tyle host rozwija się, orliki się szykują, lilaki,potem róże, jaśminy,powojniki ,lilie,liliowce , hortensje i inne
Masz rację wierzę,że będzie taki lepszy czas i będą siły i ręce do tych prac jeszcze za siatką.Bo końcem czerwca chcemy siatkę z tyłu działki zdjąć i przesunąć ją i pomału grodzić nowy cały areał.
Też mi się wydaje ,że ta dla mnie nieznana roślinka nie jest chwastem.
Odmachuję
Wiki, dzięki.
A widzisz lilii nie zapisuję , które kupuję.
Ale może i tak być ,że ja kupiłam.
Dziękuję ci bardzo za rozwikłanie mojej zagadki.I chyba zapominalstwa.
Martagonek chyba miałam.oże dlatego kupiłam.No kurcze, nie pamiętam.
ot, głowa.
U nie hosty są w różnej fazie.Inne dopiero z ziemi kiełki pokazują .
Dzięki Wiktorii- vita, już wiem ,że to lilia martagon.
Pewnie ją kupiłam i zapomniałam.Takiej jeszcze nie mam.
To i tego jej ulistnienia jeszcze nie znam..Dobrze,że nie wyrwałam.
Teraz malowałam sama od podstaw, tego koguta.Szkoda,że nie zrobiłam zdjęcia przed.Surowy kogut był ( kupiłam strasznie zniszczony,Ale drewniany kogut i płotek i to mnie ujęło. Kupiłam go o za parę złotówek w będąc w Poznaniu na Rzeźni.( dobrze pamiętam ?) Chyba tak to się nazywa.Taki targ starociami nie nie tylko ) i płotek.
Sama takie kolory wymyśliłam.I kwiaty ułożyłam w wianku.Będę je wymieniać latem i jesienią.
I nie został jeszcze polakierowany.Ale powiesiłam już go na tarasie na ścianie grillo-wędzarki Może być ??
Może jeszcze ścianki wianka,pociągnę biała farba i całość wówczas polakieruję.
Napis odnowiłam.Kolorystykę dałam swoją.Ale nie podoba mi się,muszę zmienić na Witamy!!
Forsycje już niedługo wyjmę i zastąpię inna gałązką kwiatową