Bacznie się przyglądam, regularnie podlewam i mam nadzieję, że zawiąże nasionka. Różowa właśnie przekwita i też ją obserwuję. W ubiegłym roku nasionek nie było, jak tylko się pojawią i dojrzeją na pewno podzielę się z Tobą. Te zdjęcia są dość świeże bo z 19 VIII
Po ponad tygodniu pierwszy dzień bez specjalnych obowiązków. Wczoraj, po wyjeździe wnuków, mały wypad na działkę, bo dopiero za tydzień będę mogła znów ją odwiedzić. Dziś byłoby to niemożliwe, bo cały dzień lało!
Witam, pomocy.Walczę od dwóch miesięcy o zdrowie mojej wierzby całolistnej (jedna już uschła).Wydaje mi się że to przędziorek.Opryskuje na przędziorka i pleśnie i był moment ,że zauważyłam poprawę ale w ciągu ostatnich kilku dni ewidentnie usychają dwie grube gałęzie.Bardzo proszę o diagnozę bo ręce mi opadają.
I to tyle z Wojsławic, pojedyńczych egzempalrzy nie ma co pokazywać bo znacznie dorodniejsze kwiatostany mają hortensje w naszych ogródkach Widziałam też piękne egzemplarze w przydomowych ogródkach i w nasadzeniach miejskich po drodze ( zwłaszcza odcinek Krosno Odrzańskie - Żary był bardzo bogaty w te rośliny)
Załapałam się na chwilę, kiedy miałaś go w avatarku i wtedy - w takiej miniaturze - kojarzył mi się z architekturą kolumn Gaudiego z Parku Guell w Barcelonie. Może to zabawne, ale tak właśnie pomyślałam
Skasuję porównanie kiedy obejrzysz:
Edit: wyrzucam obraz Juzi. Gaudiego zostawiam dla tych, którzy może widzieli obraz wcześniej i będą się zastanawiali, o czym piszę
Zapamiętałaś miejsce? Czy może do doniczki sypnęłaś?
Normalnie w naturze ostróżki się same wysiewają kiedy chcą, i wschodzą kiedy chcą, ale mam nadzieję,że ju Ciebie wzejda wiosną. A jeżeli nawet i teraz, to wiosną odżyją. Ale na kwiaty ze 2 lata czekać trzeba w pierwszym roku raczej jeszcze nie kwitną.
Myślałam o tym, ale ogranicza mnie podmurówka sąsiadów jest mega niska, dużo za niska
No i wyszło szydło z worka, Lowa to już dziadek, nie daje popisu, ale kroku dotrzymał
jęzory wiszą, ale było parno strasznie już o 11.00, i przyszedł w końcu długo wyczekiwany deszcz