Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowa symfonia 14:17, 10 lip 2016

Do góry
Moja Austriana... Wie ktoś może gdzie mogę kupić fajną podpórkę dla niej? Na razie jest taka tymczasowa drewniana.

Ogród z łezką II 14:14, 10 lip 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Przecież to tylko dwa tygodnie od posadzenia, a już Rubrum się znacząco ukorzeniła. Santolina spokojnie...

A teraz odpoczywam

I dopięła swego...fajnie to wygląda...i nawet nie widać za bardzo, że coś tam uszczknęłaś z tych dwóch pierwszych

edit: udanego odpoczynku i pozdrowienia dla Rysia
Ogrodowa symfonia 14:07, 10 lip 2016

Do góry
Oczywiście ja tak od jakiegoś już czasu bywam z doskoku, ale nic straconego, bo też nic się u mnie nie dzieje...nudy....

Zupełnie nieoczekiwanie zamieszkał u nas taki mały jegomość - Pan Krasnal. Nie miałam na to wpływu... Za to buka Purple Fountain sama przytargałam, a w zasadzie z synkiem podczas wycieczki z ogrodowego Poluję jeszcze na ambrowca Slender. Z tym to gorzej, bo też nigdzie go nie ma.

Ogród w skali mikro cz.II 14:05, 10 lip 2016

Do góry
Pluszakowa napisał(a)

Ja mieszkam pomiędzy A4, A1i dtś pewnie że się możesz zgłosić. Jak juz pójdę na swoje w sensie ogrodowym to zacznę zapraszać bo teraz to nie ma gdzie. Jak do tego czasu będę miała tą trawkę nn to się chętnie podzielę.

A mebelki spokojnie wystarczy dla wszystkich. Ja nawet nie wiem czy na 100% będę kupować. Wszystko zależy jak zamknie się budżet po przeprowadze.

Elu a ty jaką masz kosiarkę na twoich hektarach?

Mieszkasz pomiędzy trzema najlepszymi drogami ?? noo to jak nic Szczęściara z Ciebie mieszkasz w niebie komunikacyjnym czyli ...musimy wypić jakà kawę na moim tarasie będę myśleć
W kwestii bijatyki o meble siem nie martw, ja waga piórkowa, mnie położy prawie każdy poza tym..preferuję zapasy w kisielu

Noo dobra , a teraz na poważnie

kosiarkę mam :

małà,
łatwà do regulacji wysokości noża,
lekkà
cichà
Czyli...sterwings taki.... ( zdjęcie z netu, bo u mnie zakopana pod hałdã przydasiów a chop w robocie , choć niedziela

Mam nadzieję, že pomogłam i nawet jeśli nie znajdziesz już identycznego modelu , to będziesz wiedziała na co ewentualnie zwrócić uwagę

Buziole
Przerwa na kawę... 14:03, 10 lip 2016

Do góry
Rabata w zachodnio-północnym rogu - wystawa częściowo południowa
Ta rabatka już w tym roku była 2 razy przerabiana. I na jesieni jeszcze będzie. W skrócie. Tuje z tylu to fastigiaty, docelowo są na 2 metrowy cięty prosty żywopłot, taka ściana ma być w obu rogach. Są posadzone co 60 cm. 3 tuje mam od 20 cm albo i mniejszej sadzonki, 2 dokupiłam w tym roku i są słabsze. Ale i tak dobrze, że je znalazłam bo wszędzie tylko szmaragdy i brabanty i złote odmiany. Żółta tuja jest lekko cięta. Nie pamiętam odmiany, też miała być z tych mniejszych a nie jest. Muszę się zastanowić nad jej docelowym kształtem. Centralnie na środku jest tuja Aurea Nana. Teoretycznie 10 letni krzak powinien mieć ok. 0,7 m wysokości. Moja ma 5 lat, na jednym z pierwszych zdjęć jest jak wyglądała - tak z 40 cm miała. Teraz ma 1,2 wysokości i metr szerokości, musi być już przycinana. Dziwię się, jak widzę ją na zdjęciach w gazecie wśród bylin jako "akcent" kolorystyczny na brzegu. Wracając. Za nią jest na razie zadołowana umbra. Waham się czy ją tu zostawić. Po bokach aurei zostawiłam miejsce na 2 róże na pniu te pomarańczowe. Po prawej za kulką z berberysu jest już wsadzona róża kremowo-pomarańczowa. Pomiędzy kulkami jest świerk Push wyprowadzony na niskim pniu. Do usunięcia i zastąpienia czymś na niskim pniu ale ładnym kulkowym. To drapak mimo cięcia. Był ładny przez pierwsze 2 lata, teraz straszy. Szyszki ma fajne czerwoniutkie ale w ubiegłym był obsypany nimi a w tym 4 sztuki. Berberysy pod tują po lewej też raczej do wymiany. Za mało słońca dostają i się nie wybarwiają. Niwak zrobiony z cyprysika Filifera Nana zaczyna fajnie wyglądać. Obok azalia japońska kwitnąca na biało. Niska kompaktowa odmiana Scheewittchen. Z przodu mam różę NN białą z żółtym środkiem - miniaturka tegoroczna. Potem 4 wrzośce kwitnące na różowo na wiosnę, 2 duże i 2 odkupione małe, aby dywanik był. Co o tym myślicie?

Czy te róże tu pasują i na co wymienić świerka?

Korci mnie jeszcze, aby zamiast świerka przesadzić te 2 azalie różowe japońskie spod jałowców bo one tak bardziej w górę rosną kielichowato a nie kopkowato i ew. wtedy coś szczepionego na 80 cm dać ale to chyba za dużo. Ale wiosna byłaby tu biało różowa a lato biało pomarańczowo kremowe. Za żółtym berberysem po prawo został wyeksmitowany bluszcz i wsadzony milin właśnie pomarańczowy kwitnący latem. Teraz na razie jest zielono. Nawet berberysy uratowane od zagłady u sąsiada czasu potrzebują. Docelowo bordowe ale sporo cięte były. Mirjamka w doniczce tu tymczasowo.

Do raju daleko - u Ewy 13:55, 10 lip 2016

Do góry
Rabatka bylinowa

I mój kancik

Do raju daleko - u Ewy 13:54, 10 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Jak na razie You&Me wygląda obłędnie, bo ma 7 kwiatów i jeszcze 3 gałązki z pączkami Mam nadzieję, że będzie tak ładnie kwitnąć również w przyszłym roku, a nie jak You&Me Passion, która jest wielka, ale ma tylko jeden pączek.

Róże już wybrałam i zamówiłam:
6 Św. Teresek (bo jeszcze chcę uzupełnić dziury)
4 Heidi Klum
4 Garden of Roses (tych jeszcze nie jestem pewna, czy są na stanie w szkółce)

Tak wygląda You & Me Together

I tak na rabacie

Trochę żałuję, że nie kupiłam różowych begonii. Lepiej by tu pasowały.
Ale Twój pomysł rzeczki begoniowej tak mi się podoba, że wszędzie bym teraz tak zrobiła

Begonie uwielbiam i własnie te różowe..Heidi Klum też kiedyś chciałam zamówić ale nie była dostępna w zamian kupiłam Lagune.Te Tereski są cudowne, pięknie się u Ciebie prezentują. Ewa znowu pada (
Pogubiłam się po drodze... 13:52, 10 lip 2016

Do góry
Pogubiłam się po drodze... 13:51, 10 lip 2016

Do góry
Pogubiłam się po drodze... 13:50, 10 lip 2016

Do góry
Z serii" Ogródek babci Marysi" maki ozdobne w masie, mniejszej niż goździki ale i tak robią wrażenie
Ogród z pergolą 13:45, 10 lip 2016

Do góry

Justynko, nie rwij Mój czyściec
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 13:45, 10 lip 2016

Do góry
Może ktoś zna tego iglaczka?
Kolor fluorescencyjnie zielony (nie żółty), przykuwa wzrok z daleka. Wysokość 1,80m- 2m więc na żywotnik wschodni aurea nana za duży.
Raczej tuja niż cyprysik?
"Wołał" mnie z daleka tym kolorem, musiałam go uszczypnąć chociaż to na cmentarzu było

Do raju daleko - u Ewy 13:44, 10 lip 2016

Do góry
Prezentuję moją poszerzoną rabatkę z dosadzonymi zakupami Widać wyraźnie, że jest tu dużo miejsca na kolejne zakupy Zdjęcia ciemne, bo słońca u nas dzisiaj nie ma. A nawet pada deszczyk.

Bardzo się cieszę z tych lilii. Wczoraj po przewożeniu i sadzeniu wszystkie kwiatki straciły płatki, a dziś rozkwitły kolejne pąki Na tej rabacie są jeszcze dwie hortensje Schloss Wackerbath. Na razie wyglądają tak

Szmaragdowy Zakątek 13:37, 10 lip 2016

Do góry
Do raju daleko - u Ewy 13:31, 10 lip 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)

Ale super zakupki, You and Me Together cudowna.Ciekawe jak Ci sie bedzie sprawować. Moje białe lilie jeszcze w pączkach, czekam cierpliwie Ewciu a co z tymi różami, wybrałas coś? może lepiej w Chwaszczynie coś wybrać i obejrzeć co? moja Angela kwitnie bardzo obficie ale nie wiem jak będzie po zimie.

Jak na razie You&Me wygląda obłędnie, bo ma 7 kwiatów i jeszcze 3 gałązki z pączkami Mam nadzieję, że będzie tak ładnie kwitnąć również w przyszłym roku, a nie jak You&Me Passion, która jest wielka, ale ma tylko jeden pączek.

Róże już wybrałam i zamówiłam:
6 Św. Teresek (bo jeszcze chcę uzupełnić dziury)
4 Heidi Klum
4 Garden of Roses (tych jeszcze nie jestem pewna, czy są na stanie w szkółce)

Tak wygląda You & Me Together

I tak na rabacie

Trochę żałuję, że nie kupiłam różowych begonii. Lepiej by tu pasowały.
Ale Twój pomysł rzeczki begoniowej tak mi się podoba, że wszędzie bym teraz tak zrobiła
Moja bajka 13:18, 10 lip 2016

Do góry
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 13:18, 10 lip 2016

Do góry
Właśnie w ogrodniczych mam ten problem, że nie potrafię sobie odmówić zakupu

Wczoraj jeszcze nabyłam takie nożyce
Moja bajka 13:14, 10 lip 2016

Do góry
Podzielę się z Wami cudownym ogrodem Agani .
To moim zdaniem najpiękniejsza rabata jaką widziałam

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:04, 10 lip 2016

Do góry

pierwsze pożegnanie

Dziękuję Wam dzieczyny za miłe towarzystwo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies