Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie

Ukojenie

BasiaLT 09:27, 13 sie 2016

Rozanecznik świetnie wygląda. I to że zakwitl o tej porze to faktycznie niespodzianka. Śliczna jest ta hortensja, dobrze że jej nie wywalilas. Czasami warto dać roślinom szansę
zoja 21:51, 13 sie 2016

Zana napisał(a)
Zoja nadrobiłam u Ciebie. Bardzo, bardzo podobają mi się te mieczyki abisyńskie, no śliczne są.
Rozchodnika Chocolate Drop mam, on jest niski, ok 30 cm. Nie spodziewaj się wielkich kwiatostanów, ma raczej drobne, różowe.
Kostrzewa niebieska przezimuje bez problemu, jest zimozielona. Wiosną wyskubiesz suche źdźbła. Jak się zrobi kiedyś brzydka to ścinasz, szybko odbija. Madżenka swoje tnie. Ja na swoje się zeźliłam i wywaliłam, ale były już stare, wielkie i właśnie zrobiłam chyba ten błąd, że ich nie ścinałam.

Czytam, że nastrój nostalgiczny Cię dopada. Też jak pojechałam tydzień temu do ogrodu, to tak mnie jakieś przygnębienie ogarnęło. Widać już pierwsze oznaki końca lata.

Jesli chodzi o mieczyki abisynskie to dodam, ze cudnie pachna! Uwielbiam i polecam goraco
Czekoladowego rozchodnika chcialam ze wzgledu na barwe lisci a kwiaty to drugoplanowy efekt
Kostrzewa - moja pierwsza zobaczymy jak przezyje zime

...tak, dzisiaj czuc bylo jesien... I wrzosy mi kwitnac zaczely...
zoja 21:53, 13 sie 2016

BasiaLT napisał(a)
Rozanecznik świetnie wygląda. I to że zakwitl o tej porze to faktycznie niespodzianka. Śliczna jest ta hortensja, dobrze że jej nie wywalilas. Czasami warto dać roślinom szansę

Gdyby nie dobrzy ludzie to nie byloby pieknie
Wasza zasluga
zoja 21:56, 13 sie 2016

Doczytalam co za jezowke wczoraj kupilam:

to:
MAI SUNSHINE
zoja 21:58, 13 sie 2016

Bialy rozchodnik zaczyna kwitnac

Karol99 22:00, 13 sie 2016

Białe rozchodniki bardzo mi się podobają. Wydaja się szlachetniejsze od tych różowych.
BKosimkArt 22:48, 13 sie 2016

zoja napisał(a)
Bialy rozchodnik zaczyna kwitnac

Piękne!
ag_zie 21:30, 14 sie 2016

No niemogę! To u Ciebie borówki się zaczynają?¿? A moje już kończą! Jaką masz odmianę?

Jeżówki cudne! A białego rozchodnika może będę miała - dostałam od koleżanki z O. gałązki ijjuż dwa wypuściły korzenie
zoja 21:55, 14 sie 2016

Karol99 napisał(a)
Białe rozchodniki bardzo mi się podobają. Wydaja się szlachetniejsze od tych różowych.

dla mnie one wszystkie są kauściane - za to ich kiedyś nie lubiłam,
teraz je lubię za łatwość uprawy i to, że lubią moją słabą ziemię
zoja 21:56, 14 sie 2016

ag_zie napisał(a)
No niemogę! To u Ciebie borówki się zaczynają?¿? A moje już kończą! Jaką masz odmianę?

Jeżówki cudne! A białego rozchodnika może będę miała - dostałam od koleżanki z O. gałązki ijjuż dwa wypuściły korzenie

Tak ZACZYNAJĄ - nie wiem jaka odmiana, musiałabym poszukać, ale chyba "bery" jakoś tak.

Jak ukorzeniałaś?? szukam metody na moje i nie wiem...