Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogrodnik mimo woli 11:24, 02 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Powojnik śliczny, anabell też przepiękna - i jaka już duuuuża.

A się spytam co jest w tle powojnika? Bo często takie coś widzę, a nie wiem co to jest??? Torf, ziemia?

To jest torf...sypię go do wierzchniej warstwy pod trawnik ( i nie tylko)..duże baloty wychodzą taniej....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:23, 02 lip 2012

Do góry
nooo Sebek, wypadłeś super w TV
Ogrodnik mimo woli 11:22, 02 lip 2012

Do góry
asc napisał(a)

Powojnik śliczny, anabell też przepiękna - i jaka już duuuuża.

A się spytam co jest w tle powojnika? Bo często takie coś widzę, a nie wiem co to jest??? Torf, ziemia?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:18, 02 lip 2012

Do góry
ale tu nie trzeba zgadywać Sebek modelu, wszystko jest w exifie
Mój ogród - co dalej? 11:14, 02 lip 2012

Do góry
ewaglen napisał(a)
Domi, jutro zrobię zdjęcie swoim bukszpanom. Teraz już rosną, ale po cięciu długo nie startowały.
Borbetko, ja mam lawendę na trzech stanowiskach: od południa, południowego zachodu i od zachodu. Ta od południa z białymi pelargoniami jest sadzona w tym roku. Podlewam ja zawsze w czasie upałów. Ta przy krzewuszce rośnie od 6 lat, ale była przesadzana w między czasie. Ta ostatnia, przy altanie też sadzona w tym roku i też podlewam. Nie sypałam swojej lawendy dolomitem, bo u mnie grunt rodzimy to margiel, tylko, że my jesteśmy ponad metr podniesieni, więc do rodzimego gruntu daleko. Chyba tę posadzoną w tym roku posypię dolomitem. Nie była jeszcze cięta, więc przytnę po kwitnieniu.
Ja nie jestem ekspertem w tych tematach, jeszcze wiele się muszę uczyć, ale jeśli mocno kwaśne stanowisko, to napewno trzeba sypać, tylko nie wiem kiedy najlepiej.

Lawenda sadzona w tym roku:
.

Ta też tegoroczna, od południa:

A tutaj 6-letnia. ta jest gęściejsza,ale później nieco zaczęła kwitnąć.Jeszcze nie powiedziała ostatniego słowa

Jak ślicznie
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 11:01, 02 lip 2012

Do góry
Dzięki Sebek, juz gryzłem raz. Spryskałem juz roudupem teraz czekać na efekty. Mozliwe , że przysypie to ziemią świeża i wtedy bede siać. W końcu wyjdzie na to ze na koniec lata wysieję trawę co jest ponoć dobrym terminem. trochę załuje ze wcześniej nie siałem. Od około miesiąca chyba mamy ładne opady.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:59, 02 lip 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Duże??????????
Czyli Ameryka Południowa , wracając zahaczysz pewnie o Anglię a na dobitkę zapraszam do mnie - ugoszczę jak "gwiazdę"

Żarty lubisz prawda( mam nadzieje - pozdrawiam

Nie Ameryka Południowa, ale Europa Południowa A reszta to nie wiem Prawo jazdy zaczynam, to czasu bendem mieć niewiele...
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 10:53, 02 lip 2012

Do góry
Diana napisał(a)
Sebek AniaK na tym samym osiedlu, za rogiem z okna widzę jej dom-jesteśmy dosłownie sąsiadkami Ana 12 km dalej-znamy się kawałek czasu i przyjaznimy fajnie co?

Super ! A spirala wyszła CI idealna - ja jakoś swojej ciąć nie umiem...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:46, 02 lip 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Gwiazdorze gratuluję występu i udanych wakacji życzę - jakie masz plany?

Jakie? Duuuże
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:43, 02 lip 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
A urodziny dopiero 9go masz, czy pomylilam cos?
Wystepu jeszcze niw widzialam, musze nadrobic zaleglosci pozdrawiam!

9 lipca - świętuję razem z ogrodowiskiem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:42, 02 lip 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Czosnki

Seba, czy ja przegapiłam zmianę aparatu fotograficznego??? Pojawiła się piękna głębia ostrości na Twoich fotkach. Czym teraz focisz? Nikonem D3100?

Jeeeju - rozumiem, żeby zgadnąć zmianę (od początku czerwca), ale żeby zgadnąć model to już przesada
Węgierskie klimaty 09:58, 02 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Nad Balatonem byłem w 2010, ale tak przepięknego parku nie widziałem!!! Ale czy tam gdzie byłaś też ludzie mieli świra na punkcie koszenia trawników??? Bo tam gdzie byłem to kosili trawę ( a raczej perz), która w ogóle nie zdążyła urosnąć - no i chyba na cm wysokości Czułem się jak w raju, bo już wtedy też miałem świra na punkcie trawnika

Ten park był ekstra ale więcej zdjęc nie mam bo tam był jakiś festyn czy coś ( ze wzgledu na język węgierski zero zrozumienia... i wkoło było pełno ludzi, na każdym zdjęciu mam modela..ale roślinnośc bardzo zdbana przy domach prywatnych również. Mnie urzekaja te winnice na wzgórzach nad Balatonem...wspaniałe klimaty.
Rododendronowy ogród. 08:44, 02 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Bożenko, dobrze, że obrazu nie ucięli! Wiesz z moim pechem.... hahhaha ja się śmiałam że "taśma" im się urwie

Twój pech to chyba na mnie przeszedł - bo jak zacząłem mówić to taśma się skończyła, pamiętasz???

A to dobre ,mamy następnego pechowca którego trzeba na kolano. To może byc jeszcze lepszy widok. Sebek poczytaj co pisałam do Gosi i albo natychmiast odwołaj swoje pechowe podejscie do życia albo u Ani na oczach wszystkich wybijemy Ci pecha z głowy ,,na kolanie".A taśmy się kończą to normalne , Tobie karty w aparacie też sie kończą to i tasma ma prawo sie skończyc i to nie jest pech tylko normalna sprawa.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:17, 02 lip 2012

Do góry
Sebek fajnych i ciekawych wakacji Ci życzę!!!
W TV wypadłeś rewelacyjnie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 05:38, 02 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Czosnki

Seba, czy ja przegapiłam zmianę aparatu fotograficznego??? Pojawiła się piękna głębia ostrości na Twoich fotkach. Czym teraz focisz? Nikonem D3100?
Podlewanie trawnika 00:04, 02 lip 2012

Do góry
Nic nie widzę
Ogrodowisko w Anglii lipiec 2012 - Ogrody Wschodniej Anglii 00:01, 02 lip 2012

Do góry
Ale suuuuupeeeer, że wzięliście laptopa! Cóż za fantastyczny pomysł !!!!! Cudnie w tym Barnsdale
Ogród... reni 23:56, 01 lip 2012

Do góry
Witaj serdecznie - bardzo zmieniłaś oblicze działki, coraz bardziej mi się podoba
Mój kawałek raju 23:56, 01 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu - Twoja wypowiedź bardzo fajnie wyszła, zwłaszcza ten kawałek z przytulaniem - na pewno u każdego oglądającego pojawił się uśmiech w tym momencie, bo było to bardzo naturalne A hosty.....Jeju jakie cudne!!!!

Sebek , Twojego zdenerwowania tez nie było widać a propos zabawy "szlachty" najładniejsza ta w żółtej bluzce blondyneczka
Mój kawałek raju 23:49, 01 lip 2012

Do góry
Witaj Ewelinko

Tak - dobrze skojarzyłaś, to nasza Ania
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies