Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 10:10, 11 sie 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Kolorowo u Ciebie jak zwykle. Pięknie.

Karolu, dzięki!
Tak myślę, że nawet za bardzo kolorowo
Weźmy na przykład monardy. Z mieszanki nasion sporo kolorów wyszło. Te, które wytworzyły spore kępy, dają fajne plamy. Ale muszę je jeszcze trochę poukładać. Ot, znowu przesadzanie Ale dopiero w tym roku zwróciłam uwagę na to, ile tych kolorów pysznogłówki mam
Ogród z lustrem 10:07, 11 sie 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Stara część z brzozami

Bardzo proszę o informacje w jakiej odległości od siebie posadzone są brzozy (zdjęcie nr 3). Posiadam 5 szt i nie wiem co ile je jadzic i czy zachować jednakową odległość Pomiędzy nimi
Ogród - moje czwarte dziecko 09:57, 11 sie 2016

Do góry
a może taki układ

chciałabym wprowadzić kamyczki, bo na rabacie z lawendą też będą, chciałabym by te kamyczki szły wzdłuż wejścia, bo słabo nam rośnie tam trawa, jest lekki spadek i wiecznie się wypłukuje - potem zrobię zdjęcie frontu w całości

Martini ja tez myślę o tych begoniach czy podołam obrywać suche kwiatki, ale efekt wow murowany, więc chyba się skuszę, teraz każdy przechodzi i podziwa rabatę wzdłuż podjazdu - zwłaszcza gdy stipa ruszyła i wywaliła swoje pióropusze
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:53, 11 sie 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Gosia hahahah zawsze jest tak na bylinówce, doskonała nigdy nie będzie.
Coś zaschnie, zgubi liście, coś zostanie zjedzone, podziurkowane, złapie mączniaka... itp itd

Mnie na ten przykład irytują floksy różowe bo łamią się łodyżki, w innych odmianach/kolorach nie ma tak. Kombinuję więc co robić i chyba wprowadzę jeżówki ale białe i dokupię kłosowca bo jak na razie to miłość od pierwszego kwitnienia Nic więcej bo młode nasadzenia muszą się rozrosnąć

A Twoje zestawienia są piękne, niestety ja nie mam tyle samozaparcia by siać i sadzić..choć kleome darzę niesłabnącym uczuciem, tak jak kosmosy
Dalie masz piękne, trochę boję się przechowywania... ale może warto zaryzykować, bo ta Twoja pomponowa skradła mi serce Czy to Franz Kawka? czy jest ona rzeczywiście taka fioletowa?

Podziurkowane (łubin) czy zamączniakowane (monardy) mi nie przeszkadzają, bardziej niedograne zestawienia mnie irytują.
Kłosowce są świetne, a że dopiero w tym roku pokazały, jakie to one wysokie rosną, to i je musiałam przesadzić. Mam i fioletowego, i białego. Dostałam też tego o żółtych liściach. Też je lubię. Rozsiej nasionka jesienią, będziesz mieć siewki wiosną, zakwitną w pierwszym roku.
Przechowywania dalii nie ma się co bać, najwyżej coś wypadnie Większy problem mam, gdzie je wiosną wsadzić, skoro wszędzie rabaty zapchane.
Tak to Franz Kafka i ma właśnie taki kolor. W tamtym roku przy mega upałach była bardziej różowa, w tym roku trzyma kolor.

Muszę się pochwalić moim liliowcem. Wysiany trzy lata temu, nareszcie zakwitł. Z falbankami i pachnący
Nadmorski... 09:47, 11 sie 2016

Do góry

Nadmorski... 09:44, 11 sie 2016

Do góry

Ogród z pergolą 09:41, 11 sie 2016

Do góry
i widok na planowana rabate już z posadzoną świdośliwą, jeszcze dojdzie obrzeże i źwir w srodku. rodki będą przesadzone bo tu mają zbyt słonecznie

i druga strona, posadzone dwie świdośliwy. tutaj nas czeka wiecej pracy bo darń trzeba zdjąć i tez źwirem wysypać.

wiem..wygląda to dramatycznie :/
Ogródek frontowy 09:41, 11 sie 2016

Do góry
wrobelki napisał(a)
Na dowód że nie leże tylko pracuję w ogrodzie moje prawie kulki w prawie skończonym frontowym "gwizdku" Z tej perspektywy chyba jeszcze nie było

ale się u Ciebie pozmieniało, ogród frontowy wyszedł efekciarsko, super
Gwizdek tak huczy, że aż przyleciałam

Czytam, że przed Tobą kolejne wyzwania
Nadmorski... 09:37, 11 sie 2016

Do góry

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 09:32, 11 sie 2016

Do góry
gobasia napisał(a)

przypomniałam sobie o żeniszku....bardzo fajna roślinka ,chyb muszę go znowu zaprosić do siebie

Żeniszek wysiałam pierwszy raz. I na pewno nie ostatni.

Udało mi się zobaczyć kwiat okry. Rozkwita rano, po południu już przekwita. Żeby tylko częściej kwitła...

I chyba doczekam się w tym roku plonów, a raczej plonu
Edit. Tutaj macham do Karoli
Typografia ogrodu 09:31, 11 sie 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Masz jakiś sprawdzony przepis na jeżynówkę?
a no mam.ze starej gazety.sprawdzony tyle ze ja cukru daje o polowe mniej
Blyxa i elipsa 09:28, 11 sie 2016

Do góry
blyxa napisał(a)
[

pięknie

nacięłaś się tej lawendy
wrzosy śliczne
kot ładny ale mnie takie elementy nie kręcą
kulki za to super w ciemnej zieleni będą
Nadmorski... 09:24, 11 sie 2016

Do góry

Ogród Ani :) 09:21, 11 sie 2016

Do góry
anbu napisał(a)

śliczna fota
Ogród - moje czwarte dziecko 09:19, 11 sie 2016

Do góry
Danusiu po pierwsze dziękuje za odwiedziny, mąż po delegacji od razu skrytykował kształt rabaty - a ona tak wygląda, bo dzieci już marudziły i musiałam urwać robotę, chcę jej brzegi dociagnąc do chodnika na ostro
Rozpoznawanie traw 09:18, 11 sie 2016

Do góry
Witam, jakiś czas temu taka trawa wysiała mi się za płotem. Wydaje mi się, że to jest jakiś trzcinnik(Calamagrostis) - ale pewności nie mam. Źdźbła z kłosami mają ok 1 metra a listki w kępce ok 30-40cm wysokości.
Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów mógłby mi pomóc w identyfikacji?
pozdrawiam
Nadmorski... 09:15, 11 sie 2016

Do góry

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:12, 11 sie 2016

Do góry
Danusiu, Toszka dziękuję za odpowiedz odnośnie mojej rabaty

Danusiu jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego ogrodu, forum, życzliwości, chęci pomocy, dawanych rad
jeżeli chodzi o rabatę u Ani, to widać na każdym centymetrze mistrzostwo, jest bajeczna

Toszka zmartwiłaś mnie tym zebrinusem, taka urocza trawka, mam morning light z tyłu domu i jakoś tak kiepsko rośnie, więc urzekł mnie w szkółce zebrinus

zgodnie z sugestiami dołożyłam drzewa na pniu, nie wiem tylko czym je podsadzić i czym uzupełnić nóżki hortensji

1- -żurawki
2 - hakonechloa
trawki między i z tyłu drzewek

trawki przeniosę między hortensje
1-runianka
2-begonie

mam też nieźle zapowiadające się rozplenice japońskie 6 szt, rosną sobie w kąciuku czekając na miejsce docelowe, może je gdzieś tu wpasować
Nadmorski... 09:12, 11 sie 2016

Do góry
Potwory wykopane! Przymiarki.

Moje małe królestwo 09:10, 11 sie 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Zimno,ale słonecznie chwila z aparatem
widok z tarasu

moich The Fairy chyba jeszcze nigdy nie pokazywałam

i Boronesse uwielbiam jej kolor

wczoraj dzień tylko dla ogrodu dziś szara rzeczywistość muszę jechać do ZUS-u i do PZU

U mnie też zimno, chyba tylko 9 st. brrrr, ale też słonecznie więc chociaż coś na plus
Miłego dnia Tereniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies