Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zakątek z fioletową ławeczką 14:47, 31 lip 2016

Do góry
Nowy zakątek wypoczynkowy Stolik tez przydałby się biały....no, ale musi być na razie zielony Z tego miejsca fajny widok mam na rabaty Z tyłu na trejażu posadziłam białą pnącą różę i fioletowy powojnik. Kiedyś urosną i będzie je widać Na tej rabacie miały stać drewniane krzesła, ale plastikowych nie muszę chować w razie deszczu. Zawsze mogę też sobie poprzestawiać

jeszcze muszę zamaskować tą rurę od parasola
To tu- to tam- łopatkę mam ! 14:37, 31 lip 2016

Do góry
Skończyłam wczoraj dopieszczanie frontu. Okrutnie boję sie wszelkich prowizorek, bo potrafią trwać latami. Staram się na bieżąco likwidować wszelkie "tymczasowe" rozwiązania.
Widok z lewej, potem z prawej

Uzupełniony krawężnik- kusi mnie, żeby tam posadzić jakieś zadarniające.

Wsadziłam wreszcie grab Fastigiata.

Kubeł otrzymał nową miejscówkę.

Po 1,5 roku od zamieszkania, wreszcie ucywilizowaliśmy front. Nie jest tak jak w moich marzeniach, ale przyjmuję z pokorą, że nie zawsze muszą się one spełniać.
Przerabianie ogródka pod swój gust 14:25, 31 lip 2016

Do góry
A to prosze, troszke paprotek

Moje małe królestwo 14:22, 31 lip 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Tak wygląda bez wierzby o 100 razy lepiej. kamień ma być w miejscu gdzie jest wykopany dół. Jak bym chciała wkomponować go w rabatę to w tym miejscu rabata miała by 4 metry zobaczcie sami jak to wygląda
iglak płożący też znajdzie nowe miejsce

nie wiem czy podobałaby mi się taka szeroka rabata muszę się z tym przespać i przemyśleć w sumie to rabata miała by 3 m ponieważ 1 m zajmie pojemnik na wodę hm hm sama nie wiem może Wam coś wpadnie do głowy.
jak bym dała tam trawy i duże odmiany bukietówek jeżówki to ta przestrzeń 3 metrów wcale by nie wyglądała tak szeroko ??

O i taka róża mi zakwitła

Mi się też bardziej podoba bez wierzby. Kamień piękny, tylko nie mów że go na działce wykopałaś Myślę, że fajnie jak ciuradełko byłoby w pobliżu tarasu a jak nie to zawsze jakąś piękną ławeczkę można obok postawić. Dobrze że chcesz go wkomponować w rabatę. Z niecierpliwością czekam na efekt końcowy i uroczyste odpalenie ciuradełka.
Coś jeszcze, coś więcej... 14:12, 31 lip 2016

Do góry
Dalie zaczynają

I kanny

I tereny wypoczynkowe Wczoraj doszedłem do wniosku, zrobiłem je tylko po to, by... sobie stały Bo siedzieć/leżeć na nich nie mam zbytnio kiedy Choć nie, przyznaję się - zamiast plewić front wczoraj zająłem się mniamaniem grillowanej żywności A potem byłem wlepiony w TV, bo do Brzegów nie miałem odwagi się wybrać, mimo wszystko

Macham do Was mocno i lecę na kominki
Coś jeszcze, coś więcej... 14:04, 31 lip 2016

Do góry
Ekspansja trzmielin i bluszczu

Pisałem, że wywaliłem odetkę - zapomniałem o tej na przedpłociu - tylko ona chce tam rosnąć Nawet werbena tam wybrzyda, a to już coś

Surfinie z kocankami - udany duet

Do raju daleko - u Ewy 14:04, 31 lip 2016

Do góry
Dominiko, ja dlatego mam wątpliwości, czy moja hortensja to Grandiflora, bo w opisie jest, ze powinna mieć duże szorstkie liście. Moja ma gładkie, małe i jasne. Tu jest opis ze zdjęciami, na których ma zwarte kwiaty. Już sama nie wiem

http://www.krzewy.net.pl/opis-208.html

Jeżeli chodzi o moje hortensje Magical Candle, to uschły mi na początku sierpnia. Ucięłam je tak jak pokazałam na zdjęciach i we wrześniu wyglądały już tak

Udało im się bardzo dobrze przezimować, więc przytnij je bez strachu
Coś jeszcze, coś więcej... 14:01, 31 lip 2016

Do góry

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 14:01, 31 lip 2016

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Narysowałam od nowa

Bardzo czytelnie narysowane
A nie masz wrażenia, że ten przód w stosunku do tyłu za bardzo naćkany ??
Może faktycznie lepiej będzie wyglądała sama lawenda?, skoro ładnie Ci rośnie, nie potrzebuje dobrej ziemi, jest zimozielona, tylko wiosną jest lekko łyso ale to możesz jakieś cebulowe pomiędzy krzaczki powtykać.
Czy między 1 a 5 jest spad? Czy dopiero od 5 zaczyna się ta skarpa?
Przybliż co to za roślinki oprócz lawendy są na 2. Czyli 1 i 2 się stykają tak? nie będzie tam trawnika? Chyba dobrze widzę.
Coś jeszcze, coś więcej... 14:00, 31 lip 2016

Do góry

Tu będą zmiany

Coś jeszcze, coś więcej... 13:59, 31 lip 2016

Do góry

Moja własna Babcia stwierdziła, że mam za dużo jeżówek... A ich chyba nigdy dość, co nie?

Ogród Loczka 13:58, 31 lip 2016

Do góry
Na ślubie pracownika. Udana impreza. Głowa boliiii
Coś jeszcze, coś więcej... 13:56, 31 lip 2016

Do góry
Tak stwierdziłem obiektywnie, że wkurzałem się gdy pelargonie nie kwitły - a jak zakwitły to je deszcz zmaltretował i... znów mnie irytują

Część bukszpanowej obwódki odkurzyłem - na razie jej nie tnę, bo przeniosę zarazę na wszystkie...

Siewki Amazon Mist

Coś jeszcze, coś więcej... 13:54, 31 lip 2016

Do góry
Hosty tu i ówdzie

Astrantia major - jarzmianka większa 13:54, 31 lip 2016

Do góry
Jeszcze kilka zdjęć jarzmianek w naturze.

Kiedyś nie zwracałam na nie uwagi. Teraz je "widzę". W słowackiej Małej i Wielkiej Fatrze rosną przede wszystkim w wilgotnych dolinach.

Ale można je także spotkać wyżej na górskich łąkach. Tu na 1400m.

Coś jeszcze, coś więcej... 13:53, 31 lip 2016

Do góry
W odpowiedzi na liczne prośby i błagania - świeżutkie zdjęcia dla Was. Ale ostrzegam - nic nowego nie mam... Jednakże planuję mieć Będą zmiany Na bylinówce - nie pytajcie który raz, bo... nie wiem Na pewno wylecą żurawki, które mnie trzeci rok denerwują - na ich miejsce pójdą kostrzewy albo siewki Bronze Form. Róże The Fairy pójdą do przodu, przywrotniki do tyłu, dojdą trzcinniki, w róg wylecą ostróżki... Część roślin pójdzie na przedpłocie, które wreszcie zrobię To niesamowite, że kilkaset metrów można zaplanować w kilka chwil, a przedpłocie (ćwiartka koła o promieniu 60 cm) wymyślam kilka lat...
Nim dojdziemy do bylinówki zacznijmy od początku wycieczki, czyli donic przy drzwiach

Resztka zawilca zaszczyci mnie kwiatkiem - 7 cm nad ziemią, ale zawsze coś

Astrantia major - jarzmianka większa 13:38, 31 lip 2016

Do góry
Pozostałe jarzmianki są o wiele mniejsze, mają drobniejsze kwiaty na niskich łodyżkach. Jakieś 40-50cm.
Na "Giant" to raczej nie wygląda.

Porównanie: mniejsze i większa razem.
Astrantia major - jarzmianka większa 13:28, 31 lip 2016

Do góry
Aniu (ziele)

Biała odmiana moich jarzmianek to jednak, według rachunku, White Giant.

Kupiłam 10 szt. Z tych 10, jedna jest jakaś inna, wyższa i zakwitła mi już na początku czerwca. Jej kwiaty i liście są zdecydowanie większe od pozostałych.

Zdjęcia z czerwca. Przepraszam, że mało ostre, ale tylko takie mam. Kwiaty na wysokich łodygach, jakieś 80cm.

Teraz zaczyna kwitnąć ponownie i wygląda tak.
Moje małe wielkie marzenie 13:15, 31 lip 2016

Do góry
alis napisał(a)
To jeszcze raz begoniowa, kulki zatopione Na żywo efekt dużo lepszy, pozdrawiam niedzielnie.

Super efekt

Co roku możesz pobawić się zmiana aranzacji - np. żółte lub czerwone, albo pomarańczowe kwiatki i np. brązowe trawy totalnie zmienią rabatę

Szałwie czy lawendy? 13:14, 31 lip 2016

Do góry
AgaeM napisał(a)
Hej. Fajne nowoczesne kompozycje w Lublinie.

Matko co to za trawa ta po lewej ???????
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies