Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:13, 04 lip 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja właśnie weny pracusiowej dostałam, ale wczoraj popracowałam, do nocy.
Pozdrowienia zostawiam.

Jak masz taką wenę, to byś mi się do pomocy przydała
dzięki za odwiedzinki
U Agi - czyli słońce i piach 12:12, 04 lip 2016

Do góry

U Agi - czyli słońce i piach 12:11, 04 lip 2016

Do góry

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:08, 04 lip 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Też mi się podoba
ale nie ogarniam już
i mam w robocie nową rabatę
rośliny przenoszę, utykam, potem na nowo je będę sadzić
róża mi chyba padła wykopana, może odżyje
oprócz rabaty garaż do roboty i mur do liftingu, aby osłonic syfy sąsiada
potem okienka i zakup ławki
potem na jesień kolejne przeróbki

Irenko jest pięknie ale to miejsce jest bardzo romantyczne wygląda bajecznie widać, że hortensje dają radę wśród drzew
Mirkowy ogród (początki) 12:05, 04 lip 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Moje z nasion Mireczkowych, nie dbam o nie jakoś specjalnie i pędzą. Podpędź jakimś nawozem i podlewaj.
Najlepiej, jak właścicielka wątku się wypowie...Ona tam ma sekretne mikstury
Sekretnych mikstur nie mam no chyba że gnojowkę z pokrzy można tak nazwac Te trawki szybko zawitają jak mają słonkou mnie są na patelni cały dzień.Tu mam w donicy słonko do 12 i jeszcze nie kwitną.
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:04, 04 lip 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Irciu, nie stresuj się Moja skarpa plewiona dwa tygodnie temu, już chwaściory ma, a ja ją mam...nie powiem gdzie Wczoraj taki upał, trochę pościnałam przekwitłych i dałam spokój, siedziałam w basenie, dzisiaj znowu wyglądam jak ApaczAle do jutra zbrązowieję całkiem i będę mogła się w robocie pokazać jakoś
Na 99% będę miała trzecią donicę, taką samą jak ta niższą od Was prezentowa
Różę próbowałam rozszyfrować, u mnie.

Kasia, aż tak szybko urosły??
Ważne, że na spotkaniu było dopieszczone
Świetny pomysł z donicą, pięknie z nimi
oblecę u siebie i potem wpadam do was
Ogród i co dalej 11:59, 04 lip 2016

Do góry
Monka napisał(a)
noi przycięłam też sosnę od dołu , nie mam zupełnie koncepcji co z nią dalej zrobić , muszę popatrzeć w internecie może najdzie mnie wena twórcza, odnośnie lizaka to chyba wywalę tego iglaka bo coś mi nie leży , albo i wszystko

Powiem co ja bym zrobił, wyciął jałowca,
wyciął dwie boczne gałęzie te przy samej ziemi,
bardzo powoli naginał od środka w przeciwną stronę,
potem obserwacja i formowanie przez następne kilka lat a finał okaże się za wiele wiele lat.
pozdrawiam.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:58, 04 lip 2016

Do góry
aga_pe napisał(a)
To ja znowu dostałam powera ogrodowego. Prawie połowa ogrodu odchwaszczona i przycięta. I tu robi się problem....za dużo miejsca pustego. Mus do Ciebie po nadwyżki przyjechać . Tylko niech się trochę ochłodzi.
I biję się z myślami, czy do Wojsławic nie jechać. Może jakieś nowości bym przywlekła . Jak na razie mam zaplanowane w przyszłym tygodniu zakupy w szkółce lawendowej

O masz, to super!
Daj znać kiedy wpadacie?
Ja nie jadę, mam tyle tego, że na razie nic nie chcę więcej; jesienią kupię tylko lilie pachnące i czosnki Krzysztofa i żonkile.
U Agi - czyli słońce i piach 11:56, 04 lip 2016

Do góry

Kwiatowy ogródek Monteverde 11:56, 04 lip 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Aniu ale Ty masz tych róz Liczyłas ile gatunków? Cudnie Ci kwitną i niektóre przedziwne jak np Baron Giord.

Bogdziu tylko 84 gatunki Baron Girod de I'ain poświęciłam Marianowi rośnie przy ławeczce i pięknie pachnie Ruffles też są przedziwne ale aparat nieraz nie oddaje koloru

idę trochę pofocić póki deszcz nie pada, w nocy padało
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:54, 04 lip 2016

Do góry
malkul napisał(a)
Irenko u mnie tez chwasty daja do wiwatu ale jakoś mój gigantyczny LEŃ nie daje za wygraną. a więc leżę na leżaku a chwasty dalej rosną: Łączę się zatem w bólu z Tobą

Gosiu nie wierzę
twój ogród stale zadbany
a na leżaku trzeba poleżeć, ostatnio moje odłogiem leżą

Ogród i co dalej 11:54, 04 lip 2016

Do góry
Monka napisał(a)
No i stało się jako,że dziś nie ma upału , musiałam obciąć te moje choiny , powiem tak szału nie ma , d..y nie urywa , to stożków to im trochę brakuje i to nawet dużo, ale od czegoś trzeba zacząć , myślę , że będę je korygować , jak stwierdzicie, że tniemy mocniej to.... się okaże zaczynamy , w zamierzeniach ma być to ozdoba ogrodu haha koń by się uśmiał

przed

po

no ta choina , krzywa jak jasny gwint nijak nie mogłam zdjąć miary

przed

Pierwsza rzecz to wytnij podwójny czubek bo taki jest, jeśli nie chcesz aby ten świerk był bardzo duży to wytnij oba formując boczne gałązki aby nadać mu formę stożka lub na okrągło jeśli kula,
jeśli kula to podcinasz na okrągło od spodu odsłaniając jego nogę potem korekta co rok wczesną wiosną i gotowe.
mój wygląda tak jest tak prowadzony bo zimą robi za choinkę

po - tu coś musi urosnąć, tam coś trzeba będzie przyciąć
Żywopłot strzyżony iglasty inny niż cis 11:52, 04 lip 2016

Do góry
Proszę o cenne wskazówki : żywopłot z Brabantów kilkumiesięczny - tuje 180cm-220cm. Zależy mi by docelowo powstała zielona ściana, gęsta i wysoka. Pani Daniusiu prosze o info jak podcinać, kiedy , by się ładnie i SZYBKO rozkrzewiały , by nie było prześwitów, czy obcinać stożki wzrostu ? Niektóre są jakby zdrewniałe. I kiedy nawozić ? Z uwagi bliskiego sąsiedztwa i braku kameralności bardzo bym chciała jakoś te tuje "podgonić".
U Agi - czyli słońce i piach 11:52, 04 lip 2016

Do góry
Hameln (na zielsko nie patrzymy)

W oflisowym ogrodzie 11:51, 04 lip 2016

Do góry
I trochę szersza perspektywa
U Agi - czyli słońce i piach 11:50, 04 lip 2016

Do góry
Róże - czy trzeba jej usuwać przekwitłe kwiatostany? Mszycy brak. I innych dziurek też.

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:50, 04 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Popieram Sebka i ogłaszam czas lenia ogrodowego do 31 sierpnia

A to dobre
chyba by mi wszystko zarosło na amen

głogowniki stąd z rodkowej zabiorę na nową rabatę, rodkową o 30cm powiększę i uzupełnię hakonkami
trawnik w ciapki
W oflisowym ogrodzie 11:49, 04 lip 2016

Do góry

Znowu na wsi 11:49, 04 lip 2016

Do góry
Joku napisał(a)
Aniu Monte lawenda Viva dość szeroko się rozrasta, może być za duża na twój areał. U mnie jeden okaz ma ponad 50 cm średnicy. Zastanawiam się nad wymianą na nieco mniejszą. Mam o tyle łatwiej że dobrze u mnie rośnie. Vivę kupiłam w OBI albo Leroy, powszechnie dostępne w sześciopakach. Ale gdybyś chciała to mogę wysłać sadzonki.
Reine nie przycięłam, zresztą były tylko dwa pędy płożące się po ziemi. Powypuszczała trochę nowych pędów, Zobaczę jak będzie, skoryguję w następnym sezonie.

Bogusiu, ano zarosłam i to dość mocno . Właśnie zrobiłam obchód sprawdzając czy trawnik dość suchy na koszenie. Ale zobaczyłam na horyzoncie ciemne deszczowe chmury więc uciekłam do domu. Zdążyłam jedynie kilka zdjęć pstryknąć.

Jolu poproszę o sadzonki, potrzebna mi ona na przód domu nie do ogródka, bo tam ledwo już chodzę, bodziszki porozrastały się na ścieżkę aż po nich depczę ale ogródek też masz "zarośnięty" i fajnie to wyglądabiały powojnik to Summer?
U Agi - czyli słońce i piach 11:48, 04 lip 2016

Do góry
Vanilki kwiatków nie pokazują a te już tak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies