tak czułam, że mi zmyjesz głowę , muszę posypać głowę popiołem i powiedzieć, że do hortek nie dałam nic tylko magiczna siła co dwa tygodnie
Tylko najdziwniejsze mama do swoich nic takiego nie dawała , może ma rękę do roślin
no, tak to jest jak szlajasz się po innych, dorosłych działach, a projektowanie cichcem opuszczasz... marsz z powrotem do podstawówki vel "projektowanie" i czytaj wątki na bieżąco . Tam cała nauka o glebie, opryskach, ekologii etc się odbywa. (droczę się)
Hemoglobina suszona jako dodatek do gleby doskonale wypełnia zapotrzebowanie roślin na żelazo, potas, fosfor etc. Wystarcza na 3-5 lat. Tanio, skutecznie, stara ogrodnicza metoda, której najwyższy czas przywrócić nowy blask
Dla robaków i much (uprzedzam pytanie) ta postać jest nieatrakcyjna.
Oczywiście można i nieekologicznie... nawozami.
Zajrzyj do watki Ani -Anbu tam ogrom wiedzy Toszkowej - chcemy zrobić wydanie w wersji kieszonkowej , ja jestem na bieżąco i dostałam od Ani pigułkę jak zajrzysz to będziesz wiedziała, że to pigułka szczęścia wiedza ogrodnika
Toszka mus nadrobić bo był dziś Pana betonowy ( nawet można oko zawiesić ) i muszę te mizeroty hortki przesadzić w przygotowaną glebę tylko jest mały zonk trzeba usunąć basen , aby mógł wykopać ostrokrzew , a to w rękach ema... cóż czas, czas , bo nie sensu dwa razy go zapraszać
skad ja to znam, by przesadzić rośliny muszę zrobić warzywnik, by go zrobić trzeba za skrzynie się zabrać, a no to potrzeba czasu czasu czasu... ja może bym go znalazła, ale mąż cienko....