Moja kupiona jako Triumphator . Myślałam że wszystkie mają te cebulki przybyszowe. Kwiat duży i bardzo intensywnie pachnący ale moja niższa tak 1,4m ma, może to faktycznie ten Big Brother tylko on na niektórych zdjęciach ma płatki takie pofalowane a moja tak nie ma.
Betako, bo to pora, gdzie jest najwięcej kwitnień, kolorów w ogrodzie.
A ja tak lubię.I przez ostanie 3 lata tak, pracowałam , kupowałam rożne, sadziłam roślinki takie,żeby stal bylo co kwitnącego.Tak bardzo lubię po prostu.A każdy tworzy taki swój ogrodowy azyl jaki najbardziej kocha, prawda ???
Jeżówki sa piękne, oczarowały mnie 3 lata temu.I tak co roku jakąś dokupię.
A liliii... kocham od zawsze, jeszcze w moim rodzinnym ogrodzie tez byly. I ja już nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.I też je ciągle dokupuję.a te mało miejsca zajmują.I wszędzie i do wszystkiego je można dosadzić
Ewuniu, bardzo dziękuję.
Dziś zadzwoniłam jeszcze raz. Dogadaliśmy się. Zbyszek wczoraj mówił, że chce deski na podbitkę. Okazało się, że gotowe deski strugane z falsem kosztują 3 razy więcej. Zamówiliśmy dziś 4-metrowe i sami obrobimy.
Będą na wtorek
Klej jest taki:
Ale wczoraj wpisałam sobie w google: klej montażowy i pokazało mi sporo innych podobnych.
wśród jeżówek nie tylko ona jest piękna
jeżówka Supreme Cantaloupe- piękna jest jak rozkwitnie
Jeżówka- Echinacea Hot Papaya- dla mnie jedna z piękniejszych
Cynie siane bezpośrednio do gruntu ,są drobniejsze niż pikowane...ale kwiaty cyni caly czas rosną ,będą większe
podlej jakimś nawozem do kwitnących ,one są żarłoczne
Moja hortensja pnąca ma jakiś problem, zauważyłam od pewnego czasu przebarwienia na liściach.
To młody egzemplarz, ma 4 lata, od zeszłego roku w tym miejscu (rośnie pod starą jabłonią) i wyraźnie zaczęła przyrastać, nawożę ją nawozem do hortensji w zaleconych na opakowaniu dawkach.
Czy ktoś pomoże?
Blisko, przy przystankowej widać kompozycje w pojemniku i fonntanny rozplenicy pegasus. Zdjęcia z pozycji siedzącej na leżance (tę sino-czerwoną część widzę stąd na 9tej.). To widzę jak patrzę na 11:00
Jest też szansa na chociaż jednego bakłażana, z moich dorodnych 4 krzaków. No cóż, nie wiem dlaczego...
Kwiatowo... Dalie z siewu, zdecydowanie do powtórki, wszelkie owady je uwielbiają...
Czy ja kupowałam nasiona cynii miniaturek, czy tylko u mnie takie małe kwiatki?