Witaj Bogdziu!
Jestem na O od niedawna. Od tygodni wertuję Twoje wątki, bo jestem zauroczona rododendronami, zdaje mi się, że Twój ogród był w programie "Maja w Ogrodzie"
Rododendrony prawdziwe okazy, lepszych nie widziałam nawet w Powsinie
Dzisiaj zaglądam i co widzę u Bogdzi nadal kwitnie rododendron, patrzę, patrzę, a to róże. Cudowności i oczywiście jak to u Ciebie - okazy!
chyba taki jaśniutko fioletowy kolorek. Jej "mama" miał taki jasny niebieski kolorek.
Takiego ślicznego liliowca mam od Bogdzi. To nie jedyny od Niej Zdjęcie kiepskie niestety. To nie jedyny liliowiec od Niej , wieczorkiem pokażę kolejnego
Ooooo........ zastukało jak u pomysłowego Dobromira... na kępy kulek nie ma miejsca, ale zrobić kilka kostek.... to jest myśl ... połączę jednakowe wymiary i będą większe i mniejsze kostki... a rabata jest prostokątna..
o la, la, la..... to jest EUREKA.. byle do realizacji nie zapomnieć ..
Wszystkie lilie też dupiaste w tym roku Ponad połowy nie ma A te co by żyły pożarło je sąsiedztwo Oj znów doojrzewam do rewolucji..
Beata, to moje rysowanie bardzo nieudolne jest, jak widzisz Ale mniej więcej widać o co biega Graby narysowałam kolumnowe żebyś nie musiała ciąć Ale jeśli Twój książę by wykazał chęć to można dać graby pospolite i formować już jak Wam się podoba
Inną rzeczą jest, że można by graby kolumnowe posadzić gęściej, np co 2m albo nawet co 1,70m żeby stworzyć zasłonę od strony tego pola i domów
A jeszcze inną rzecz jest to, że to przecież wcale nie muszą być graby Pamiętaj , że fastigiata zrzucają liście szybko jesienią. To pospolite trzymają liście całą zimę
Pozwolę sobie odpowiedzieć Wam grupowo , no bo to jeden temat wybaczycie ??
Ciociu Gosiu..mófiszzzz, że ja taka..na wskroś nowoczesna jezdem ??
Kasiku cudny ten komplet i cena też rzeczywiście niezgorsza ale on z prawdzowego rattanu, a mój taras pod chmurka i schować takiej wielkoabarytowej rzeczy na czas nader częstego deszczu nie mam jak
Asiu KZ nooo , na serio poduchy aż się prosza ... gdyby tylko były z technorattanu .....to znaczy siem.....meble a nie poduchy ofkurs
Kasja 83 ja w zasadzie też preferuję nowoczesny sznyt, ale jakoś...hmmmmm...nie wiedzieć czemu ogród mam klasyczny w kierunku retro na bank nie jest ogrodem nowoczesnym
Anna G Anuś....no ja w zasadzie myślę dokladnie to samo...ta ława mnie kłuje po oczach
Sebek no właśnie perspektywa połoženia się i spędznia czasu w pozycji horyzontalnej jest niebywale kuszaca no i możesz sobie skomponować dowolnie układ mebli to jest niebywała zaleta lepsze podparcie pod łokcie..ale za to ..gorsze pod szyję aaa.....i...lityens..stoi od frontu i tam już zostanie
Juleczko i tu właśnie jest problem bryła ansolutnie nie jest prosta
Jedno nie skończone a korci mnie zacząć następne . To mój przedogródek a właściwie jego lewa strona, chce go powiększyć nadać jakiś kształt. Niestety nie mam takiego komfortu tworzenia rabat od początku ponieważ ogród mam po teściach i znajdowały się w nim drzewa owocowe i duże krzewy. Usunięcie ich było pracochłonne. Do tego siatka sąsiadów na całości ogrodu i kosze na śmieci