Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 17:01, 24 sie 2016

Bogdzia napisał(a)

Ja mogę poczekac, jak nie w tym roku to w przyszłym , może bedą nasionka bo sliczna jest. Mam nasiona innej która u mnie rosnie ale nie znalazłam jej zdjecia , jakbys chciała moge wysłac ale Twoja ładniejsza.

Czy Twoja jest orlikolistna? Jeśli tak to poproszę o nasionka, kupiłam w sklepie, ale nic nie wzeszło.

Motylki się pojawiły.

Dorota123 17:12, 24 sie 2016

Iwk4 napisał(a)
Dorotko, ty nawet potrafisz zachwycić się zwisajwcymi kwiatami róz. A mnie te zwisające denerwujw u mnie. Może inaczej powinnam spojrzef na nie.
Masz bardzo klimatycznie.

Iwonko czasem inne spojrzenie na świat roślin daje też zadowolenie. Ja się cieszę, że zawiązały róże pąki, a że się przewieszają, no cóż taka ich natura.
Fajnie, że podobają Ci się moje klimaty.

Nallar 21:44, 24 sie 2016

Dorota123 napisał(a)

Dziękuję Karolu, wierzba to nasz naturalny, ogromny parasol daje dużo cienia w upalne dni.
Tu pokazuję całą długość rabaty od strony północnej.
,

Uwielbiam tą Twoją gęstwinę i też dostrzegam delikatność.

Wierzba faktycznie jak ogromny parasol, takiego drzewa dającego cień u mnie brakuje.
sylwia_slomc... 22:31, 24 sie 2016

Dorota123 napisał(a)

Jejku rzadko czytam, że mój ogródek jest delikatny, sama raczej nie odważyłabym się tak o nim powiedzieć. Wiem, że mam nasadzone za gęsto i czasem mnie to denerwuje, ale ja już tak mam, że nie potrafię z niczego zrezygnować. To znaczy wyrzucić, ale dziś obdarowałam dwie osoby nadmiarem moich roślin.

Przepiękna ta pomarańczowa róża Pierwszy raz taką widzę
Dorota123 22:36, 24 sie 2016

Nallar napisał(a)

Uwielbiam tą Twoją gęstwinę i też dostrzegam delikatność.

Wierzba faktycznie jak ogromny parasol, takiego drzewa dającego cień u mnie brakuje.

Na mojej działce w ciągu całego dnia można znaleźć zacienione miejsca. Ta wierzba jest od północnej strony, od zachodu mam 3 potężne świerki, które pięknie przesiewają promienie zachodzącego słońca. Wtedy altana jest w ich cieniu.
Gęstwina króluje u mnie na całego, ale nowa rabata ma być wręcz przeźroczysta. Ciekawe, czy mi się uda bycie konsekwentną.
Dorota123 22:46, 24 sie 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Przepiękna ta pomarańczowa róża Pierwszy raz taką widzę

Wiesz, ja też pierwszy raz taką widzę, a mam ją trzeci rok. Tak wyglądała w ubiegłym roku i nazywa się WELL BEING. Nie mam pojęcia co się z nią porobiło, ale cudowny zapach pozostał. Dziwne ma te szpiczaste płatki, ale takie też mi się podobają, no i dużo pąków ma do kwitnięcia.

W tym roku wygląda zupełnie inaczej.
anabuko1 22:50, 24 sie 2016

Pięknie, pięknie Dorotko tam masz
Fajna ptasia rodzina na aweczce i przy bukszpanach
Hortki cudne i jeszcze lile masz, suuper.
Ja juz nawet łdyzki powycinałam i znaku po nich nie mam
Iwk4 01:56, 25 sie 2016

Dorota123 napisał(a)

Iwonko czasem inne spojrzenie na świat roślin daje też zadowolenie. Ja się cieszę, że zawiązały róże pąki, a że się przewieszają, no cóż taka ich natura.
Fajnie, że podobają Ci się moje klimaty.

Dorotko, jakie tu masz jeżówki te białe?
asiak 07:09, 25 sie 2016

Piękne te jeżówki
Katkak 07:31, 25 sie 2016

Dorcia, ale masz przepięknie, tak bujnie. Widzę,vże masz Nostalgię. Ja zachorowałam na tę różę i muszę jesienia kupić. Zauroczył mnie wizerunek Matki Boskiej w roślinkach . Jak znajdę kiedyś odoowiedni kawałek drewna z jakimś pęknięciem, szczelina to zrobię taka mikro kapliczkę. Buziaki ślę. Będziemy dziś u Ewci w Gdańsku .