Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z lustrem 10:18, 01 lip 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jest po prostu CUDOWNIE!!!
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:17, 01 lip 2016

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Ania wyciepać , Ewa słusznie prawi
szkoda pracy czasu i miejsca

Ale ja lubię liliowce.. są ładne, tylko mają za sucho od cyprysów ... nawadniania im ciągnąc nie będę ze skąpstwa, muszę gdzieś przesadzić, albo przynajmniej odsunąć od korzeni..

A pająki uwielbiam... muszę tylko wyciągnąć spod róży

Ogród z lustrem 09:59, 01 lip 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rabata na roboczo

Oczywiście pięknie. Cały czas jak patrzę na Pani ogrody to się zastanawiam co zrobić żeby rośliny były w takiej dobrej kondycji.
Mam też pytanie. Żywopłocik na tym zdjęciu jest z cisa ellegantisima, czy jakiś rependens jasny? Ten żywopłot ma być tak nisko utrzymywany czy wyżej puszczony? Pozdrawaiam
Ogród na Zapłociu 09:58, 01 lip 2016

Do góry
przesadzana na jasień róża zakwitła
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 09:58, 01 lip 2016

Do góry
wiunia napisał(a)
Lawenda zwabia coraz więcej bzyczków

Ale łany lawędy. Pięknie
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:54, 01 lip 2016

Do góry
butterfly napisał(a)
Ale rabata z Angelą i Rhapsody in Blue daje czadu

Ile miejsca zajmują ci te dwie róże?? I w jakich odstępach masz je posadzone?
Dalej kombinuję z różami, a to zestawienie bardzo mi się podoba.
Do raju daleko - u Ewy 09:53, 01 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Ewciu, u Ciebie same piękne zestawienia U mnie jarzmianka jest z szałwią tylko dlatego, że jarzmianka się pokłada. U Ciebie też?

A to inne zestawienie - róża Double Delight z szałwią jednoroczną.

Szałwia, którą tu pokazałaś, nie zimuje? Kupujesz gotowe sadzonki czy z nasion hodujesz? Różyczka cudowna i w tym zestawieniu i sama w sobie.
Margo napisał(a)

Mi 11.00 jak najbardziej pasuje

Ewo rabata różana przepiękna

To ja coś koło tej godziny powinnam się pojawić. Tylko gdzie dokładnie? Podacie mi namiary na PM?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:52, 01 lip 2016

Do góry
roma2 napisał(a)
Rybiska ogromne, u Ciebie wszystko monstrualne rośnie, to i właściwie nie wiem dlaczego się dziwię. Ta jeżowka z "czubkiem" i wszystkie inne jeżówki, to od Ciebie Aniu. I liliowce i orliki i werbeny, co przetrzymały zimę i naparstnice. Śmieję się, że moja rodzina uznaje Cię za "niezwykłą odmianę wszystkiego co kwitnie" - bo gdy pytają :co to jest?, zaczynam :to od Małej Mi. Jesteś bohaterką w moim ogrodzie! Buziam.

Super, że u Ciebie czują się dobrze

Lepiej być bohaterką niż straszyć z każdego kąta

A w kwestii rośnięcia.. w zeszłym roku pysznogłówki były wyższe od bukszpana.. w tym mizerne i kilka Trudno ..taki rok..

Ogród na Zapłociu 09:52, 01 lip 2016

Do góry

trochę wyrównałam tą rabatę
bukszpan lekko przycięty

coś by tu dosadzić tylko co?
może ktoś doradzi
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:49, 01 lip 2016

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Pashminę i Pastellę mam, brakuje Lawender, na bank do kupienia Susza i u nas. Chmurzy się i nico drugi dzień Pozdrawiam.

Chmurzy się i u nas... ale to nie deszczowe..

Coś ładnego o tej porze.. kwitnie, żyje..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:47, 01 lip 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Przylazlam w przerwie pomachac lapka, pospacerowalam po ogrodzie i zmykm ze szmata w lapie dalej.

Trzeba było tą szmatą zamachać po drodze i u mnie... tyle tylko, że być się zamachała.. i szybko nie wyszła

Słoneczna rabatka .. tak wogle to kocham słońce.. i żeby nie to podlewanie to mogłoby wogle nie padać i cały czas być po +30

Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:45, 01 lip 2016

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Mogę troszkę wody Tobie oddać bo ostatnio mam jej sporo albo podeślę troszkę chmur deszczowych Pozdrawiam

8 lipca zapowiadają deszcz.. może podleje.. na razie część reprezentacyjna trawnika podlewa się z sieci.. ratujemy trawnik, rujnujemy siebie..

W Kruklandii 09:43, 01 lip 2016

Do góry
Margo napisał(a)

W pakach taki sredni róż, po rozkwitnięciu odrobinę jasniejsza potem stopniowo jasnieje.
Tu masz pąk

Tu sie powoli rozwija

I tu już przekwitający. Nie mam na razie żadnego innego kwitnącego kwiatka, ale kolor tylko odrobinę jaśniejszy od tego rozkwitającego.

Jakiś duży się ten kwiat wydaje
Ogród Małej Mi - sezon 2016 09:42, 01 lip 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Ale tego moczenia zazdroszczę. Moze nie samego moczenia, bo cteraz tez mocze w Igi basenie, ale tego w czym moczysz. I te wpływające giganty robią wrażenie wprost proporcjonalnie do swojej wielkości . Jeszcze chwila i będziesz na nich pływać, jak Calineczka

Ha, ha, ha.... nie tylko ryby rosną potffory, bo inne gadziny też.. przędziorki zjadły ogórki w szklarni.. zjadły połowę bukszpanów.. wieczorem wyciągam broń i jadę..... cisy tarczniki, bukszpany przędziorki.. róże gąsienice, a mrówki wszędzie.. tylko kopce usypane.. jedynie mszycy wyjątkowo mało w tym roku .. może dlatego, że pilnuję mrówek przy owocówkach i różach. A po jednym dniu deszczu (no dobra zwilżyło ziemię na maks 2 cm.) nawet ślizgacze wypełzły (dostały suplement i leżą pokotem bleeee ).

Katalpa kwitnie.. bo przegapię ten wielki fakt..

Rozpoznawanie chorób i szkodników 09:39, 01 lip 2016

Do góry

Przepraszam, bo nie wczytało się zdjęcie i potem ciągle był błąd. Przejrzałam net i wygląda, że to płast brzozowiec. Czy jednorazowe opryskanie np Decisem załatwi sprawę, czy powinnam jeszcze przedsięwziąć jakieś inne kroki?
W Kruklandii 09:16, 01 lip 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Bardzo jasna jest?

W pakach taki sredni róż, po rozkwitnięciu odrobinę jasniejsza potem stopniowo jasnieje.
Tu masz pąk

Tu sie powoli rozwija

I tu już przekwitający. Nie mam na razie żadnego innego kwitnącego kwiatka, ale kolor tylko odrobinę jaśniejszy od tego rozkwitającego.

Mirkowy ogród (początki) 09:11, 01 lip 2016

Do góry
Co to mogą być za trawki ?Wysiałam w marcu i zapomniałam o nich a tu taka niespodzianka.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:59, 01 lip 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

To tarasik Doczekałam się go w sierpniu zeszłego roku. Architektonicznie nawiązuje do ganku, a kolorystycznie do ram okien, rynien i podbitki. z tej strony mamy niestety bardzo blisko granicę działki. Nie przypuszczaliśmy wtedy, ze sąsiad też z tej strony zrobi swój taras. Zaczął budowę dwa lata po nas.Gdybym to wiedziała wcześniej, zmodyfikowałabym projekt domu i zrobiłabym taras od zachodu. A tak, póki drzewka nie podrosną, posiłkujemy się woalami

Witaj, czym malowaliście deski tarasowe kolor + firma? pięknie to wygląda mój też musi przejść metamorfozę.
Ogród w cieniu brzozy 08:55, 01 lip 2016

Do góry
laurowisnia napisał(a)

Już byłam, czeka jeszcze kilka fotek nieróżanych.
Mariatheresia, bezproblemowa, kwiaty utrzymują się bardzo długo, grzeczna różyczka

Potwierdzam, też jestem z niej zadowolona
A co to na pierwszym planie? Mocno fioletowe? Bardzo ładnie się komponuje z różą.

Bardzo lubię u Ciebie bywać
Moja bajka 08:42, 01 lip 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Sąsiedzi takie cudeńko chcieli na złom wyrzucić, ale udało mi się przechwycić .

Zrobiłam w niej ziołowy ogródek (pomysłów miałam wiele i nie wiedziałam na co się zdecydować, ale przemówiła do mnie cena ziółek ) plus kosmosy i siewki werbeny

O mój klimacik, trzeba mieć oczy i uszy szeroko otwarte takie rarytasy wyrzucać, widać że u ciebie już metamorfozę przechodzi, pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies