Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

hindsight 07:30, 03 sie 2016

Stwórzmy można się będzie wymieniać informacjami i roślinami i robić wspólne wycieczki po szkółkach

Rensun to inna nazwa dla Sundae Fraise, a Rehny to inaczej Vanille Fraise. Pierwsza mała, druga spora. Ja zdecydowanie wolę pierwszą

hindsight 07:33, 03 sie 2016

zawitka napisał(a)

Jeśli dereń ma kolorowe liście to już wiem co to za jeden .Byłam tu koło mnie i zwróciłam na niego uwagę .Hoduję teraz takiego z żółto zielonymi liścmi

Tylko zazwyczaj to jest Elegantissima, albo jeszcze jeden, podobny, wyleciała mi nazwa z głowy. One rosną duże. Ivory Halo jest niski i gęsty. Ma też więcej białego na liściach.

Tu mój IH:

Nie był przycinany. On tak sam z siebie gęsto rośnie.
zawitka 07:53, 03 sie 2016

hindsight napisał(a)
Stwórzmy można się będzie wymieniać informacjami i roślinami i robić wspólne wycieczki po szkółkach

Rensun to inna nazwa dla Sundae Fraise, a Rehny to inaczej Vanille Fraise. Pierwsza mała, druga spora. Ja zdecydowanie wolę pierwszą

Faktycznie Rensun jest niska szeroka .A Rehny wyższa ale jak na razie u mnie jest ładniejsza ma piękne duże kwiaty To ona Nr 4 Rehny.
hindsight 10:27, 03 sie 2016

Chyba dopiero teraz wstawiły mi się fotki derenia.

Rehny wkrótce powinna zacząć się różowić. Ja osobiście wolę tę małą w dalszej perspektywie, bo duża mi się wykłada trochę, zajmuje dużo miejsca i ma luźniejsze kwiatostany. Ale ładnie się przebarwia, to fakt zobaczysz za rok, myślę, że mała nadrobi i się zrehabilituje
zawitka 17:59, 03 sie 2016

Piękny ten dereń moje patyczki to chyba z tego rzadszego dostałam od sąsiadki renhy jest teraz tak slicznie biała to najbardziej białe kwiaty u mnie
zawitka 18:02, 03 sie 2016

Nie wiem co to za jedna panna żadna inna nie ma takich dużych płatków
hindsight 21:50, 03 sie 2016

Oj, to już do Bożenki musisz. Ja nie znam się na tych ażurowych. Ale poczekaj, niech się przebarwi, to jednak ułatwia.

Aaa, zapomniałam. Idziesz na Zieleń to życie? Bo spora grupa się zbiera. Jest wątek na spotkaniach.
ewa004 22:10, 03 sie 2016

Napisz mi adres to Ci zbiorę i wyślę nasionka jeczmienia
ag_zie 22:23, 03 sie 2016

hindsight napisał(a)

Tylko zazwyczaj to jest Elegantissima, albo jeszcze jeden, podobny, wyleciała mi nazwa z głowy. One rosną duże. Ivory Halo jest niski i gęsty. Ma też więcej białego na liściach.

Tu mój IH:

Nie był przycinany. On tak sam z siebie gęsto rośnie.
Ale piękny ten Twój dereń! I terazjjuż wiem że go na 100% kcem
ag_zie 22:25, 03 sie 2016

zawitka napisał(a)

Byłaś koło mnie i nie zajrzałaś ???? No chyba że byłaś z Kasią to przepraszam ,ale wtedy mnie nie było .Zapraszam do siebie Ja widziałam tego kolorowego derenia przypalonego i nie wiem ale jakoś nie widzę u siebie kolorowego bo wiem że te łączone kolory to chorują
byłam z Kasią ale to dosłownie na 30 minut - zrobiłyśmy rekonesans i tyle