Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

hindsight 11:14, 02 sie 2016

Dereń kwitł, ale on ma zwykłe, mało dekoracyjne kwiaty. Liście są ozdobne i pędy zimą.

To porób zdjęcia i wstaw, zobaczymy. Rehny to Vanille Fraise. Moim zdaniem to są stożki, dość szerokie na dole. Rensun, czyli Sundae Fraise nie ma takich drobnych płatków, są moim zdaniem szersze niż Vanilki, i bardziej upchane, przez co kwiatostan jest zbity. Potem zrobię fotkę porównawczą.
ag_zie 13:04, 02 sie 2016

zawitka napisał(a)

A co to za dereń to jakiś rarytas ???/Zaraz sprawdzę
on taki bardziej zwarty jest niż elegantissima a listki zielono-białe ma. Koło Ciebie w szkółce były ale jakieś plamy na liściach miały i nie wzięłam...
zawitka 21:33, 02 sie 2016

hindsight napisał(a)
Dereń kwitł, ale on ma zwykłe, mało dekoracyjne kwiaty. Liście są ozdobne i pędy zimą.

To porób zdjęcia i wstaw, zobaczymy. Rehny to Vanille Fraise. Moim zdaniem to są stożki, dość szerokie na dole. Rensun, czyli Sundae Fraise nie ma takich drobnych płatków, są moim zdaniem szersze niż Vanilki, i bardziej upchane, przez co kwiatostan jest zbity. Potem zrobię fotkę porównawczą.

Jeśli dereń ma kolorowe liście to już wiem co to za jeden .Byłam tu koło mnie i zwróciłam na niego uwagę .Hoduję teraz takiego z żółto zielonymi liścmi
Mam zdjęcia to wstawię Muszę zgłębić co to Rensun a co to Rehny???
zawitka 21:37, 02 sie 2016

ag_zie napisał(a)
on taki bardziej zwarty jest niż elegantissima a listki zielono-białe ma. Koło Ciebie w szkółce były ale jakieś plamy na liściach miały i nie wzięłam...

Byłaś koło mnie i nie zajrzałaś ???? No chyba że byłaś z Kasią to przepraszam ,ale wtedy mnie nie było .Zapraszam do siebie Ja widziałam tego kolorowego derenia przypalonego i nie wiem ale jakoś nie widzę u siebie kolorowego bo wiem że te łączone kolory to chorują
zawitka 21:39, 02 sie 2016

No Kochane Ogrodniczki mazowieckie musimy stworzyć grupę MAZOWIECKĄ .Co Wy na to ??????
zawitka 07:16, 03 sie 2016

To u mnie nr 6- Sundae Freis----Rensun---nie wysoka ,pokłada się , kwiaty stożkowate.

I jej kwiat.
zawitka 07:20, 03 sie 2016

Nr 10 Magikal Freis-- drobniutkie zbite płatli . duże wiechy ,biało zielony kolor.Łodygi sztywne .Wys 60 cm
zawitka 07:21, 03 sie 2016

Jej kwiat ---10- Magikal Freis
anabuko1 07:24, 03 sie 2016

Fajne, ładne odmiany masz hortensji.
Z tej listy tylko dwie nie mam
Moja Magikal Freis jeszcze w głebokich pakach.A Sundae Freischociaż w tamtym roku kupiona, to nie wiem czy zakwitnie.Raczej nie bo paków kwiatowych na niej nie widzę .Tak samo i z dębolistną .
Ale dobrez,że inne sa ładniejsze
zawitka 07:29, 03 sie 2016

anabuko1 napisał(a)
Fajne, ładne odmiany masz hortensji.
Z tej listy tylko dwie nie mam
Moja Magikal Freis jeszcze w głebokich pakach.A Sundae Freischociaż w tamtym roku kupiona, to nie wiem czy zakwitnie.Raczej nie bo paków kwiatowych na niej nie widzę .Tak samo i z dębolistną .
Ale dobrez,że inne sa ładniejsze

Ja już zdecydowałam że zamiast róż będą hortki .I tak kombinuję, doszukuję się różnic bo kupiłam kilka bez nazw .też mam kilka nie kwitnących i to takich które są u mnie drugi rok .Też nie wiem od czego to zależy