Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 20:15, 02 sie 2016

LyraBea napisał(a)
Pozazdrościć obrotnego męża. No i zgranego teamu, bo wsparcie duchowe bezcenne. Brakuje mi jeszcze jednych silnych rąk do pracy. W głowie pełno pomysłów, sił brak, portfel pusty. Trochę ciężko z takim stanem rzeczy zadziałać, ale może po trochu...Czekam na c.d. u Ciebie.

U mnie zaś tak inaczej nie jest- najwięcej to jest pomysłów,trochę gorzej z resztąAle na tym chyba polega magia ogrodu, że robi się go latami-najgorzej to chyba zacząć
kasja83 20:18, 02 sie 2016

Czekam aż działka obeschnie i da możliwości wjazdu z ziemią-będziemy pieścić stronę wykuszową.Dziś poza koszeniem, zabrałam się jeszcze za grabową-bo trochę zapuszczona-coś tam nieporadnie próbowałam pokancić. Widzę, że buksy pięknie przyrastają, a kulki kwalifikują się do cięcia.

Jeżóweczka z kulą-szpiegulą
kasja83 07:44, 03 sie 2016

Buuuuuu. Jakieś bydlę sprytne obżera mi trawę w donicy!!Dlaczego??Jak wokół tyle lebiody rosło?Dlaczego?Za płotem 5 hektatów bujnej łąki. Przegrzabałam ziemię w donicy i bydlę w ciagu dnia gdzieś się chowa. Przecież nie będę nocować na schodach wejściowych i czekać aż złoczyńca powróci.
AgataP 08:34, 03 sie 2016

kasja83 napisał(a)
Czekam aż działka obeschnie i da możliwości wjazdu z ziemią-będziemy pieścić stronę wykuszową.Dziś poza koszeniem, zabrałam się jeszcze za grabową-bo trochę zapuszczona-coś tam nieporadnie próbowałam pokancić. Widzę, że buksy pięknie przyrastają, a kulki kwalifikują się do cięcia.

Buksiki ładnie Ci się przyjęły, w przyszłym roku pięknie odbiją zielenią.
Oj będzie ślicznie
nawigatorka 08:36, 03 sie 2016

Kula wcale Cie nie ujawnila
AniMa 08:44, 03 sie 2016

kasja83 napisał(a)
Buuuuuu. Jakieś bydlę sprytne obżera mi trawę w donicy!!Dlaczego??Jak wokół tyle lebiody rosło?Dlaczego?Za płotem 5 hektatów bujnej łąki. Przegrzabałam ziemię w donicy i bydlę w ciagu dnia gdzieś się chowa. Przecież nie będę nocować na schodach wejściowych i czekać aż złoczyńca powróci.

Mam to samo, ale złapałam złoczyńcę a raczej złoczyńców - ślimaki. Mam vertigo w doniczce (koffam je) i nagle tylko w jednej wyżarte kawałeczki - myslałam, że opuchlaki, ale przegrzebałam ziemie i nic - -położyłam doniczkę na trawie, szluch, prysznic i 3 wypadły wredoty.
Co do obrzeży- zamawiałam więcej aby tak przez przypadek zostało no i cos by trzeba było z nimi zrobić...ale wyszło na styk...!****!
katiaxx 09:17, 03 sie 2016

Kasiu , gabion super, a z czego masz taras, jak się sprawdza ? będę się musiała za czymś rozejrzeć
wrobelki 09:30, 03 sie 2016

kasja83 napisał(a)

super ta rabata prostokątna co to za trawka jest między buksami?
Magda70 09:36, 03 sie 2016

kasja83 napisał(a)
Jestem,jestem,jestem
Mąż w pracy, więc dopadłam jego kompa-bo co za pisanie z komórki?A jak mężu jest to zazwyczaj przegania mnie, żeby mu czasem jakim dziadostwem nie zainfekowała sprzętu-bo niby po dziwnych stronach chadzam

U mnie pierwsze koty za płotyRozplenica uraczyła mnie dwoma sztukami

I gabion się zrobił:

Lebiodowe pole w likwidacji,układamy ściężkę od wykuszowej,plewimy i takie tam pochodne aktywności ogrodowe:

Piękne widoki
A rozplenica to chyba przegina aby juz kwitnąc!
Moja jeszcze czeka
Magda70 09:36, 03 sie 2016

Wiesz...sesleria to jest taka fajna, że i w słońcu i w cieniu daje radę