Madżen, a skąd wiesz, że to nie jest rozplenica? Nie masz rozplenic w ogrodzie i dlatego nie możesz mieć siewek?
Nawigatorko (błagam wpisz imię w stopkę, bo nie pamiętam Twojego imienia) zdjęcie mojej pokażę wieczorem, bo zrobiłam.
Moja jest ciut większa, ma już więcej piórek.
Passsskudy jedne! Jak piszę, że brzydkie, to znaczy, że tak jest.
Cały czas myślę, jak go zmetamorfozować Mam nawet pewien pomysł, ale muszę w to eMa zaangażować, a on w tym roku raczej czasu na tak dużą robotę nie znajdzie.
Fotek znad Rozlewiska brak, bo czasu nie było na ogród zbyt wiele. Całą sobotę działaliśmy z eMem "pro publico bono"
Czyli skała już troszkę pokruszona
Tess zachwalam, bo w tym roku odkryłam jej prawdziwe oblicze. Kwitnie nieustannie, nie boi się deszczu i słońca, zdrowa i ma śliczny kolor. Krzak może trochę bałaganiarski ale upiąć się da
Chyba dziewczynom spodobała się skoro Ania szukała metki
Ożanki mi bardzo szkoda ale nie będę podnosiła, będzie pokręcona.
Zostawię, kłosy same podniosą się do góry, będę pilnowała by dobrze dojrzały na produkcję nasion. Zetnę jesienią albo wiosną.
A widzisz, jaka mądra dziewczyna z Ciebie, Ja na to nie wpadłam Zaraz polecę ich poszukać
Zrobię jutro zdjęcie, jak dam radę. Tak ładnie - czterema kwiatkami - to w trzecim roku mi zakwitł. Ale już w ub. miał jeden kwiat. Ale w pierwszym to chyba nie zakwitnie. Bo rozumiem, że kłacze kupiłaś?
Jeśli jaja ślimacze, to trudno. Wolę od jaj opuchlaków.
Nie wiem, dostałam od Toszki. Podobno może być na słońce. Mnie też się tam podoba.
No w oczku wodnym. Mam takie, tylko go w zasadzie nie pokazuję, bo jest okropnie brzydkie. I nawet nie da się z niego nic zrobić Plastikowy basenik w kształcie nerki w kolorze niebieskim Aż zęby bolą, jak to piszę...
Przymiarka hosty. Pasuje przed te ciemne żurawki? Jak myślicie?
I jedna hortensja nie ma ani jednego kwiatka. Czy to możliwe, że to protest przeciwko zbyt małej ilości słońca?
Czy to są jaja ślimaka?
Więcej zdjęć nie mam. Tyle tylko zaległych znalazłam szukając zdjęć o zupełnie innej tematyce, do zupełni einnych celów.
Dzięki za pochwały, ja pomiędzy przegorzanami i jeżówką różową mam astry i odętkę wirginijską, a za nimi szczeć
Filtr wymieniałem w tym roku, później sprawdzę model i symbol i prześlę ci na pw, ale filtr musi być dostosowany do wielkości i pojemności oczka oraz spadu strumienia
Tess, chce gracki
Babka, tak, to ta
MIrela, ze mnie zaden fachowiec od Swiecznic, nawet w zeszłym roku złozyczyłam na nią. W tym, patrzę łaskawym okiem. KOmpletnie nie wiem, z czym. Ja mam 3 obok siebie, nie jest to odbry pomysł. W ogole mam wrazenie, ze ona jako soliter najlepiej wygląda. Sama w sobie jest strojna, duża, liście rozłożyste. Podpytaj Magnolię, Miłka też ma, ktoś ma w donicy, ale mi umkneło. Pszczółka też ma