Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Typografia ogrodu 09:24, 21 lip 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Perz to to nie jest...ale takie chwasty mam w ogrodzie i to u mnie nie jest rozplenica.... Wiec wolę rozplenice poprzez podział uzyskiwać....

Madżen, a skąd wiesz, że to nie jest rozplenica? Nie masz rozplenic w ogrodzie i dlatego nie możesz mieć siewek?

Nawigatorko (błagam wpisz imię w stopkę, bo nie pamiętam Twojego imienia) zdjęcie mojej pokażę wieczorem, bo zrobiłam.
Moja jest ciut większa, ma już więcej piórek.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:16, 21 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

U kobiet chyba

to zalezy od pory dnia
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 09:14, 21 lip 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

ale "po" nastepuje jeszcze większa demobilizacja

U kobiet chyba
W Gąszczu u Tess 09:13, 21 lip 2015

Do góry
Passsskudy jedne! Jak piszę, że brzydkie, to znaczy, że tak jest.
Cały czas myślę, jak go zmetamorfozować Mam nawet pewien pomysł, ale muszę w to eMa zaangażować, a on w tym roku raczej czasu na tak dużą robotę nie znajdzie.

Fotek znad Rozlewiska brak, bo czasu nie było na ogród zbyt wiele. Całą sobotę działaliśmy z eMem "pro publico bono"
Kolorowy ogród na piasku 01:04, 21 lip 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Róża piękna i chyba rzadka, bo "wyguglać" nic nie mogę. Cudnie u Ciebie, nie ogarniam na razie ogrodu. Przymaszerowałam Doktora obejrzeć Przy okazji z pytaniem. Doktora już mam, potrzebuję różę pnącą, nie bladawca, ale wysoką Obok będzie Doktor, MW, Falstaff i Eden Rose. Myślalam o Rhapsody in Blue, ale jest niedostępna teraz..i, nie wiem o czym jeszcze

Informacje o Tess można tutaj znaleźć ale w ofercie rzeczywiście teraz jej nigdzie nie ma
http://www.roses.webhost.pl/2008/12/tess-the-duberville/

Wysoka, nie bladawiec to może Laguna?
Kolorowy ogród na piasku 00:58, 21 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Kolejna kusicielka? No to nie dam rady, "nec hercules contra plures"

Twarda jestem, bo się na różach (ich pielęgnacji) nie znam zupełnie. a i wybór jest przeogromny, trudno by mi było się na coś zdecydować. A i miejsca dotąd nie miałam na róże. Ale ponieważ to się zmieniło, pewnie pojawią się i u mnie.
Musi wyjątkowa być ta Tess, skoro Mała Mi przed nią klękała.

A firmy jestem ciekawa. Obiecałam sobie, że w przyszłym roku swoją ziemię do siewu będę miała.

Czyli skała już troszkę pokruszona
Tess zachwalam, bo w tym roku odkryłam jej prawdziwe oblicze. Kwitnie nieustannie, nie boi się deszczu i słońca, zdrowa i ma śliczny kolor. Krzak może trochę bałaganiarski ale upiąć się da
Chyba dziewczynom spodobała się skoro Ania szukała metki

O ziemi napisałam.
Żywopłotki cisowe. 23:54, 20 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
I ożanka też? Oj, szkoda. Ale odbije, nawet jeśli ją teraz zetniesz, prawda?
No u mnie jakoś bez strat chyba się obeszło. Piszę chyba, bo dopiero przed północą byliśmy w domu to i obejrzeć dobrze nie mogłam.

Ożanki mi bardzo szkoda ale nie będę podnosiła, będzie pokręcona.
Zostawię, kłosy same podniosą się do góry, będę pilnowała by dobrze dojrzały na produkcję nasion. Zetnę jesienią albo wiosną.
Pszczelarnia 23:47, 20 lip 2015

Do góry
Boska ta rabata nad strumieniem. Taka dojrzała. A pamiętam jak niedawno powstawała.

Piękne te obeliski. Z grubego drutu.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:43, 20 lip 2015

Do góry
A gdzie miałyby być te trawy z trawami? Bo nie mogę się zorientować.
W Gąszczu u Tess 23:37, 20 lip 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Kipisz super!

Z mszycami to leć na wodne wątki.

A widzisz, jaka mądra dziewczyna z Ciebie, Ja na to nie wpadłam Zaraz polecę ich poszukać

babka napisał(a)
Ja kupiłam w tym roku kłacza agapanta i naiwna myślałam, że od razu zakwitną Śliczny jest ten Twój, dorodny. Masz go w malutkiej donicy ? ile musi mieć w obwodzie żeby zaczął kwitnąć ?? Pokaż całą roślnke plisss
Na ost zdjęciu to bardzo prawdopodobne że ślimak. Dwa dni temu dorwałam pod pieńkiem tygrysiego, jak się okazało były tam też jaja, całkiem takie jak Te.
A czosnki i trawy świetnie wyglądają, tak naturalnie jak nie w ogrodzie

Zrobię jutro zdjęcie, jak dam radę. Tak ładnie - czterema kwiatkami - to w trzecim roku mi zakwitł. Ale już w ub. miał jeden kwiat. Ale w pierwszym to chyba nie zakwitnie. Bo rozumiem, że kłacze kupiłaś?
Jeśli jaja ślimacze, to trudno. Wolę od jaj opuchlaków.

nawigatorka napisał(a)
A co to za hosta ta z przymiarki?
Mi się podoba fajnie kontrastuje z żurawką i dobrze gra z elata i limonkowymi kwiatami chortensji.

Nie wiem, dostałam od Toszki. Podobno może być na słońce. Mnie też się tam podoba.

Kasya napisał(a)

nie umieją pływac to siedzą
ale gdzie ty masz te lilie ??

No w oczku wodnym. Mam takie, tylko go w zasadzie nie pokazuję, bo jest okropnie brzydkie. I nawet nie da się z niego nic zrobić Plastikowy basenik w kształcie nerki w kolorze niebieskim Aż zęby bolą, jak to piszę...
W Gąszczu u Tess 22:38, 20 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Mam mszyce na liliach wodnych. Halp! jak to zwalczyć?

nie umieją pływac to siedzą

ale gdzie ty masz te lilie ??
W Gąszczu u Tess 22:20, 20 lip 2015

Do góry

I ogólnie.

Przymiarka hosty. Pasuje przed te ciemne żurawki? Jak myślicie?
I jedna hortensja nie ma ani jednego kwiatka. Czy to możliwe, że to protest przeciwko zbyt małej ilości słońca?

Czy to są jaja ślimaka?

Więcej zdjęć nie mam. Tyle tylko zaległych znalazłam szukając zdjęć o zupełnie innej tematyce, do zupełni einnych celów.

W Gąszczu u Tess 22:11, 20 lip 2015

Do góry

Po trzech latach doczekałam się dorodnego egzemplarza agapanta.

Trzmiele w odętkach.

Mój ulubiony kipisz

Mam mszyce na liliach wodnych. Halp! jak to zwalczyć?

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 18:43, 20 lip 2015

Do góry
Można.
Co z tym ogródeczkiem począć 17:39, 20 lip 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)
Tesiu my często pływamy kajakami ,wiele razy płynelismy już w burzy czy deszczu ,ale to co było wczoraj ......przeraziło mnie .

Mnie też. Dawno nie widziałam tak potężnej burzy.
Kondziowy ogrod cz II 17:35, 20 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Szczeć musiałam wygooglać - nie znałam rośliny, choć nazwę tak.
ale ja nie mam strumienia
To wtedy nie potrzebujesz tak mocnej pompy, a filtr zależy od wielkości oczka
Kondziowy ogrod cz II 17:27, 20 lip 2015

Do góry
Szczeć musiałam wygooglać - nie znałam rośliny, choć nazwę tak.
ale ja nie mam strumienia
Kondziowy ogrod cz II 17:25, 20 lip 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Konrad, obejrzałam na chałupkach zdjęcia Twojego ogrodu i powiem, że chytrus z Ciebie straszny. Tak mało fotek pokazujesz... Gapiłam się na niektóre zdjęcia i zastanawiałam się, czy to też u Kondzia...?

Ogród przepiekny.... Zazdroszczę, że umiesz tak skomponować bylinowe rabaty, żeby stale coś kwitło.
Ja przerabiam rabatę na wsi, i za groma nie wiem, co do jeżówki i przegorzanu dodać, żeby całością było...

Ale wpadłam w innej sprawie - jaki masz filtr, dyfuzor czy jak to się nazywa - w oczku? Miałam jakąś staroć prehistoryczną, która właśnie dokonała żywota i muszę coś kupić na szybko. Możesz cos polecić?

Dzięki za pochwały, ja pomiędzy przegorzanami i jeżówką różową mam astry i odętkę wirginijską, a za nimi szczeć

Filtr wymieniałem w tym roku, później sprawdzę model i symbol i prześlę ci na pw, ale filtr musi być dostosowany do wielkości i pojemności oczka oraz spadu strumienia
"W kolorze blue" 17:11, 20 lip 2015

Do góry
Tess, chce gracki
Babka, tak, to ta
MIrela, ze mnie zaden fachowiec od Swiecznic, nawet w zeszłym roku złozyczyłam na nią. W tym, patrzę łaskawym okiem. KOmpletnie nie wiem, z czym. Ja mam 3 obok siebie, nie jest to odbry pomysł. W ogole mam wrazenie, ze ona jako soliter najlepiej wygląda. Sama w sobie jest strojna, duża, liście rozłożyste. Podpytaj Magnolię, Miłka też ma, ktoś ma w donicy, ale mi umkneło. Pszczółka też ma
Pszczelarnia 16:47, 20 lip 2015

Do góry
eleganckie podpory. A pokaż bliżej, z jakiego drutu są zrobione.
Do róż?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies