Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:33, 29 cze 2016

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:31, 29 cze 2016

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:31, 29 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

Jeju jak Ty masz pięknie babo....
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:30, 29 cze 2016

Do góry
Dzis dla
Was atak ze zdwojona siłą

Co i jak? Nowicjuszka 11:30, 29 cze 2016

Do góry
Pomocy dziewczyny, po przycięciu bukszpanu wiosną nożycami elektrycznymi nie umiem z nim sobie poradzić, już go opryskałam topsinem zasilałam nawozami i nic

drugi problem to wiąż, w sumie jakbym nie czytała tyle o chorobach wiązu, to bym pomyślała, że ma przypalone liście, bo rośnie na południowej stronie - słońce cały dzień, ale może się mylę
Wszystkiego po trochu 11:29, 29 cze 2016

Do góry
Kochani odpowiem może zbiorowo.
Hortensje nawoziłam przez wiele lat nawozami do hortensji na wiosnę i drugi raz w czerwcu, tak samo też Rh.
Od zeszłego roku nawożę Azofoską , w tym sezonie już chyba cztery razy, bo gdzieś wyczytalam że by Azofoską nawozić nawet co dwa tygodnie. Ja to robię rzadziej bo jednak boję się żeby nie przesadzić.
Nie widzę na razie różnicy w kwitnieniu ze względu na nawozy. Ilość kwiatów zależy jednak głównie od przezimowanych pędów zeszłorocznych. Moje rosną w słońcu. Nie jestem znawcą hortensji, to co piszę to tylko moje obserwacje, te same horti ode mnie ma moja siostra i u niej słońce mają tylko do ok 15 godz i też kwitną obficie, więc te zimowane pędy są najważniejsze. Ja moich hortek nie okrywam, to widocznie taka odmiana która ni przemarza, porobiłam sadzonki z wierzchołków pędowych, jeśli się ukorzenią to wszyscy chętni je dostaną

Lawenda ma tylko taki kolor na zdjęciu, w realu jest trochę jaśniejsza, tak mam ustawiony aparat. Natomiast to jest jeden krzak już kilkuletni. Lawendę zawsze ścinam po kwitnieniu,zostawiając tylko ok 2 cm tegorocznych odrostów, więc po kilku latach tak mi wyrosła. Chciałam ją ściąć nisko przy ziemi w zeszłym roku ale się zlitowałam i tak się odwdzięczyła. Takie niski ścinanie jako odmładzanie krzewu nie zawsze się udaje, czasami krzaczek nie odbije. U mnie kilka tak zmarnowałam, ale kilka ładnie odbiło. U mnie lawenda najlepiej rośnie jak sama się wysieje i to między moje kamienie, czasami ją wyskrobuję z nich czasami zostawiam. Po przesadzeniu w nowe miejsce i przycięciu przyjmuje się bez problemu. Lubi podłoże wapienne dlatego w kamieniach jej najlepiej.

Iwonko Jeśli nic nam nie wyskoczy i będziemy mogli do Was przyjechać , to przywiozę Ci już ukorzeniony krzaczek tej drugiej która przebarwia się jesienią na burgund, też jej nie okrywam.

o tej

Z tych jasnych mam porobione jak już wyżej pisałam rozsadki, ale na nie trzeba poczekać, ale popatrzę może będzie już ukorzeniony samoistnie odkład to też Ci przywiozę

Typografia ogrodu 11:29, 29 cze 2016

Do góry
wczoraj mówie do M: jutro kopiemy fundamenty pod pergolę. propozycja z kategori nie do odrzucenia. no i poszlam z rana, wbiłam łopatę - pada. oczywiścoie deszcz potrzebny bo planowałam dzs nawadnianie odpalić ale niech się do popołudnia wypada bo znów mi motywcja odejdzie.

ale co tam dwa otworki w deszczu pokopałam. do miana fundamentów im jeszcze daleko. a to dlatego, że tam gdzie mamy plac pod pergolę zdjęlismy kiedys koparką humus i wsypaliśmy wszystkie wykopane na naszej działce kamienie polne. a było tego sporo (zaraz poszukam fotki) więc teraz kopiemy w kamieniach jeden wyciągałam 30 minut...

ps widzicie to maleńkie drzewko? to dziś ekran lipa

2013

No i dla przypomnienia
Dzis

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:29, 29 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Super kant perfekcyjny, ale jaka ściana roślinności! przepiękna rabata
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:23, 29 cze 2016

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:22, 29 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)

wspaniałe te widoczki
lawenda wygląda zachwycająco i te ułożne drewienka w tle.!
las jeżówek widze ze się szykuje
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:21, 29 cze 2016

Do góry
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:19, 29 cze 2016

Do góry
i kolejne
hym sama nie wiem czy je lubię

zakwitła nowa lilia, niska i cudownie pachnąca

bez koralowy Gold, zachwyca mnie
czarne Black Eve jeszcze mi nie kwitł
ale za rok juz powinien

pozdrawiam wszystkich, niestety muszę uciekać.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:19, 29 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Hula dancer mam i ja w drewuti stoi 10 sztuk musze posadzić , ino natchnienia mi brak

przewspaniałe
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:19, 29 cze 2016

Do góry
pomarańczowa strzałka to "półka"

niebieska strzałka, to rabata z hortensjami

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:18, 29 cze 2016

Do góry

babki, babeczki

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:17, 29 cze 2016

Do góry
w tym roku ścinałam ją na 10cm nad ziemią i wybujała najlepiej
i z niej stale sadzonki robię

kolejne
ogrodowe zaczynają

Lucyferek
pora mrówki zwalczyć, bo mi mszyce wyhodują

kolejne liliowce
i Chopin
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:15, 29 cze 2016

Do góry
te kwitną, ale mam ich nieduzo

moja nowa miłośc- bladawce. Tańcza jak baletnice.
One mają odmianę (choć tu to gatunek) Hula dancer- idealna do nich nazwa

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:10, 29 cze 2016

Do góry
KINDZIA
zaraz i u ciebie będą
u mnie zaczęły
a rozplenica Samba na razie mizerna..susza

BLEEBLA
zerknę...dzięki
KASJA83
Kasiu, aktualnie nie jest ładnie, ciut zaniedbane i o tej porze zawsze widzę, co trzeba zmienić...znowu, ufff
JULA
ja mam te czosnki pierwszy raz
też zmienię im miejsce..
może i u ciebie trzeba
jeżówki będę przenosić, oby siewki nie padły
JUSTYŚ
jesteś, czyli ok
u ciebie rok temu stały
ASIAK_Z
moje chyba w B. kupione, wylazły wszystkie.
ANNA_G
Aniu, ja i tak cię podziwiam, że je sama wyhodowałaś, one szybko rosną, ale tak w 3 roku to widać.
Marikena teraz raczej bym nie cięła, ale jeśli cię wnerwia, to ciachnij
jednak rok nie ruszana roślina, ma czas na dobre zakorzenienie się.

a to z patyków tegorocznych anabelki w donicy
ona mnie się najlepiej udaje

a to róża od Ewy, jednak po pąkach widzę, ze nie Leonardo, ciekawa jestem, co?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:08, 29 cze 2016

Do góry
poszlałam- rokoko, barocco z liliami. Wyrosły wielkie, choć miały być niewielkie.
Gdzieś wśród łąk 11:07, 29 cze 2016

Do góry
Ale na razie jest tak
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies