Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Katkak 18:37, 30 lip 2016

Ulcia stolik gotów. Fuga będzie w przyszłym tygodniu, ale już możesz zobaczyć jak wygląda .
19:48, 30 lip 2016
Urszulla napisał(a)
Posadziłam 3 pnące Eden Rose i lawendę hipermarketową (nie wiem co pokaże)
a pod murem jeszcze tymczasowo czosnki (w planie na ich miejscu ma być Pashmina)

szalejesz

u mnie osteo w donicy mam i tez nie idzie ...wkurza mnie
Urszulla 22:06, 30 lip 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
O kolejna rabata pokazowa powstałaPięknie

Gosiu, Ty odpoczywasz ja pracuję

dzisiaj, tj. w niedzielę rano poszłam ją podlać i okazało się że pies mój urządził tam sobie legowisko i wykopał na szczęście tylko 1 lawendę. Dostał reprymendę

dla Ciebie

Magical Candle- najbardziej ją lubię jak jest seledynowa, teraz powoli bieleje

Urszulla 22:07, 30 lip 2016

Katkak napisał(a)
Ulcia stolik gotów. Fuga będzie w przyszłym tygodniu, ale już możesz zobaczyć jak wygląda .

Lecę

A dzisiaj mogę Ci zapowiedzieć moją różę tarasową którą dostałam w prezencie od znajomych- mocno pachnącabędzie kwitła obficie na pierwszej fotce prezent przed wsadzeniem do ziemi to był czerwiec, a teraz właściwie po miesiącu w gruncie zaczyna szaleć ma 7 pąków

Urszulla 22:09, 30 lip 2016

eee_taam napisał(a)

szalejesz

u mnie osteo w donicy mam i tez nie idzie ...wkurza mnie

Mnie też wkurzało 2 miesiące a teraz ruszyło jak szalone i chce mi różę pokazową zagłuszyć.

Urszulla 09:21, 31 lip 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Widzę, że ostro działasz

Sylwuś dla Ciebie mój szlony liliowiec co nic sobie nie zrobił z przesadzania i podzielenia

Urszulla 09:25, 31 lip 2016

Bogdzia napisał(a)
Ula piękne rabatki pokazujesz i ta nowa tez fajna ale i duza , sporo pracy miałas a liliowców widzę ze trzeba Ci więcej podesłac.

To chyba temat na przyszły rok, chyba żebym zadołowała liliowce jeden przy drugim a za rok działała. Bo w tym roku już fizycznie nie dam rady mam dużo zaplanowane

Urszulla 09:29, 31 lip 2016

Agania napisał(a)

Gliniasty dwuletni kompost, to jeszcze zbyt górnolotna nazwa, kompost ma być próchniczy, składający się w masie z liści i z rozłożonych gałęzi, i żeby to dało efekt z gliną potrzeba więcej czasu, około 4 lat, dla rozluźnienia potrzeba piasku, ale to wiesz, warto też przed posadzenia wysiać gorczycą, ona też riluźnia gliny i użyźnia podłoże.

Ale szaleje sz kolejna rabata, podziwiam Cię, masz dobry rok, pogoda sprzyja, ziemia nie jest ani przsuszona , ani za mokra, no i nie ma upałów

Z wrzosami jeszcze zdążysz, przyjdzie pora i na wrzosiki
Osteo masz w fajnym kolrze

Dla Ciebie

Budleja- ale nie wiem czy nie bardziej chciałabym małą budleję miniaturową- u Ani ASC wyczytałam kiedyś ją ale nigdy nie spotkałam

hindsight 11:17, 31 lip 2016

Dzięki, to chyba łatwy, niekłopotliwy sposób spróbuję za rok
Urszulla 14:09, 31 lip 2016

hindsight napisał(a)
Dzięki, to chyba łatwy, niekłopotliwy sposób spróbuję za rok

Najłatwiejszy sposób to dolną gałąź przysypać ziemią ale ten letni sposób bardzo mi przypadł do gustu dlatego że jest się ciągle w ogrodzie i coś robi z kwiatkami, zawsze się jakaś donica znajdzie na gałązki do ukorzenienia- byle w cieniusadzonki zielne robi się w lipcu, nauczyli mnie tego sąsiedzi ogrodnicypozdr.