Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

wrobelki 21:49, 28 lip 2016

Buksy na pewno się zbiorą
Ładne borówki u mnie też były, ale zapomniałam na noc nakryć i ptaki o świcie miały wyżerkę ani jednej nie zostawiły nawet zielone zjadły
nicol21 12:36, 29 lip 2016

Swoje, zdrowe smakują najlepiej!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
leon60 12:38, 29 lip 2016

ale Ci wszystko rośnie !
jolka 18:35, 30 lip 2016

wrobelki napisał(a)
Buksy na pewno się zbiorą Ładne borówki u mnie też były, ale zapomniałam na noc nakryć i ptaki o świcie miały wyżerkę ani jednej nie zostawiły nawet zielone zjadły

U mnie jakoś ptaki borówek nie dostrzegają, i niech tak pozostanie A buksy na pewno się zbiorą, już się przyzwyczaiłam, że po cięciu chwilę zawsze kapryszą. Na szczęście teraz limki zaczynają przykuwać uwagę, więc na buksy mniej patrzę

Pozdrawiam wróbelku ,,, limonkowo
jolka 18:41, 30 lip 2016

nicol21 napisał(a)
Swoje, zdrowe smakują najlepiej!!!

Tak, no i jest duża frajda, że sobie można wyjść do ogródka i jedzenie przynieść, a nie trzeba do sklepu jechać Właśnie wczoraj robiłam galaretkę z czerwonej porzeczki Poza tym cieszy mnie, że papryka ładnie rośnie, bo myślałam, że jednak jest ona przeznaczona do szklarni. No i pierwsze dyńki malutkie się pokazują

jolka 18:45, 30 lip 2016

leon60 napisał(a)
ale Ci wszystko rośnie !

Olusia owszem wszystko rośnie, ale najbardziej to chyba chwaściory!! Jak ogarnę część kwiatkową, to owocowa już zarośnięta I tak w koło macieju Ot, dola ogrodnika Dla Ciebie setki jeżówek, bo wiem, że lubisz

jolka 18:53, 30 lip 2016

O ile tradycyjne jeżówki stoją na baczność, to odmianowe na rabacie wsiowej dzisiaj poległy W ub roku były takie sobie powiedzmy kompaktowe krzaczki, a w tym porosły wielkie i ciężki kwiatki i po nocnej ulewie rozłożyły się na rabacie. Ale przecież i tak je lubię, a nawet bardzo

Próbowałam w ub roku podzielić trzy krzaczki jeżówek i był to błąd. Wprawdzie podział się udał, ale krzaczki są zdecydowanie osłabione i mierne. Tak więc więcej nie dzielę
lindsay80 19:07, 30 lip 2016

Pięknie masz Jola, a zbiory naprawdę dorodne.
Ja mam z podziałem jeżówek dobre doświadczenia, te moje-Twoje wzystkie się przyjęły i już podrosły, kiedyś zrobię fotki.
leon60 20:23, 30 lip 2016

jeżówki masz obłędne wszystkie bez wyjątku i moja Twoja ulubiona rabatka z limkami cudo !!!
frezja 21:16, 30 lip 2016

jolka napisał(a)

U mnie jakoś ptaki borówek nie dostrzegają, i niech tak pozostanie A buksy na pewno się zbiorą, już się przyzwyczaiłam, że po cięciu chwilę zawsze kapryszą. Na szczęście teraz limki zaczynają przykuwać uwagę, więc na buksy mniej patrzę

Normalnie szał...który rok u Ciebie ?