No to orka - lajf is brutal A tak na serio to chwasty często znikają przy koszeniu - może z nią też tak będzie? Jednak jeśli chcesz mieć idealny trawnik to opcja numer jeden...
A dzisiaj duuużo zdjęć zrobiłem - z racji tego, że zdezerterowaliśmy ze szkoły wróciłem do domu wcześniej Ale wcześniej zrobiłem zakupy. Bratki na balkonie zniknęły - pojawiły się pełne, białe petunie - 3 duże sadzonki za 7 złotych - szaaaleństwo zakupowe
Statystyczny nastolatek mający 7 złotych w kieszeni poszedłby pewnikiem na piwo. A nasz Sebastian kwiatki kupuje! Brawo Sebastian! Ogrodowisko jest z Ciebie dumne! Prawda, Ogrodowisko?
Właśnie tak samo to sobie wyobraziłam. Idą chłopaki przez miasteczko, wśród nich Sebek. Przechodzą koło sklepu, koledzy kupują po batoniku a Sebek biegnie do wypatrzonej obok kwiaciarni i wraca z trzema petuniami. Ciekawe co na to koledzy???
Wałowanie powinno być przeprowadzone przed.... Trawa się już nadaje do koszenia, no ale skoro ziemia się zapada to spróbuj... Raczej walec jej nie wyrwie.
A dzisiaj duuużo zdjęć zrobiłem - z racji tego, że zdezerterowaliśmy ze szkoły wróciłem do domu wcześniej Ale wcześniej zrobiłem zakupy. Bratki na balkonie zniknęły - pojawiły się pełne, białe petunie - 3 duże sadzonki za 7 złotych - szaaaleństwo zakupowe
Statystyczny nastolatek mający 7 złotych w kieszeni poszedłby pewnikiem na piwo. A nasz Sebastian kwiatki kupuje! Brawo Sebastian! Ogrodowisko jest z Ciebie dumne! Prawda, Ogrodowisko?
Ale to przed szkołą było Zaniosłem je do cioci do pracy - często robię takie kursy i potem poszedłem z myślą, że będę musiał siedzieć w tym miejscu w 30 stopniowym upale - na myślach się skończyło
witam,jestem zupełnym przedszkolakiem jesli chodzi o ogród bo mój urodził się w zeszłum roku w sierpniu
w tym stoczyłam już walkę z mszycą na kilku tawułach i pięciornikach a teraz coś się po deszczach zaczeło dziać z moimi konicami -opryskiwałam bioponem przeciw brazowieniu 4*co 2 tygodnie wszystko było ok zazieleniły się zrobiły się cudne przyrosty ale teraz igły po częsci są lekko żóltawo brazowe i suche czy to przędziorek?jak zrobic ten roztwór z czosnkiem i nadmanganianem i czy teraz pryskać dalej nawozem biopon przeciw brazowieniu czy też czymś innym ?
Moja conica też jest taka, ale szczerze już nie mam siły jej pryskać - wywalę ją... Ale Ty musisz opryskać jeśli chcesz ją zatrzymać.... Polecam polysect na takie coś
Heliotropy bardzo mi się podobają, próbowałam w zeszłym roku hodować z nasion - udało się, choć nie miałam jeszcze działki i dobrego słonecznego miejsca i nie zdążyły zakwitnąć w sezonie che che : )
Ładny ich zapach.
Zrobiłem zdjęcie bukszpanom, ale jak je zobaczyłem to zrobiłem takie oto gały : na widok zawiązanej przeze mnie wiosną hakuro. Paczcie co jej zrobiłem Albo im, bo są dwie
Polak zawsze mądry po szkodzie . Jutro z samego rana je odwiążę...Oby pomogło...A wiosną nawet zostawiłem trochę luzu...No nic... tego sobie z tego powodu nie zrobię , ale ogólnie mam taką minę
No nic - lecę dalej ze zdjęciami - zakwitła taka róża