Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Kalina"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:28, 18 maj 2015

Do góry
Aniu- do tej pory myslałam, że azalie japońskie tylko do cienia, a coraz częściej widzę jak pieknie rosną w słoneczku. Jak to jest?

A wiąz Wredei to moje chciejstwo. Cały czas mnie kusił, a jednocześnie bałam się, że bedę miała z nim kłopoty.

Dziś nie mam dylematu- dostałam go na 50-tkę od dziewczyn z pracy. Dzis zachwyca mnie, jak tylko oczkiem popatrzę w lewo od tarasu.

Twój też piekny, no i kalina cudna,- ta z płaskimi kwiatkami- muszę pomyśleć.
Ogród w cieniu brzozy 17:31, 18 maj 2015

Do góry
Kaline 'Compactum' miałam i wyrzuciłam. W zeszłym roku. Nie umiałam tej jednej małej kulki gdzieś dołożyć na rabaty a na dodatek jej liście koronkowo coś zjadło zanim się zorientowałam.

Jest taka kalina 'Park Harvest' (i choć ciężko u mnie rośnie) warta zauważenia ze względu na swojskość i złoto-zielone liście. Ładna.
Ogródek Iwony 13:35, 18 maj 2015

Do góry
Co to jest? Ktoś wie? Dereń, czy kalina? Jest zimozielona.
Czy to może być kalina sztywnolistna?

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 11:53, 18 maj 2015

Do góry
Kalina jest boska i amanogawa piękna nawet bez kwiatów.
Dzisiaj dostałam zielone ale roslinki i mam dylemat co z nimi począć. Może tylko powojnik i RH ale ulokowac na działce z głową to Ci dopiero problem

Meble super
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:25, 18 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Agnieszka u mnie to kalina, miała być Watanabe, ale wychodzi na to , że jest to najprawdopodobniej kalina japońska 'Lanarth' . Bardzo porządny pokrój i kwiatki jak w wojsku. Nie zawiązuje owoców, rośnie w byle czym a na jesień spektakl pięknego koloru.. ciemne bordo, czerwień...

Cudowna jest!!! Dumam, gdzie by ją posadzić, zwłaszcza, jeśli taka bezproblemowa
Ogród Małej Mi - sezon 2015 00:01, 18 maj 2015

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ania kalina cudna
rodki teraz mają swój czas, warto mieć je u siebie
spokojnej nocki

Nasza glina to trudny temat dla rodków.. ale cieszą .. jak żyją

Nazwy odmian sobie dopuszczę.. bo tylko połowę znam na pamięć

Mieszko

Franczeska

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:39, 17 maj 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Ta kalina jest obłędna! ID przy brzozach JUŻ wygląda super! pozdrawiam, Aniu!

Wielka kępa podzielona na wielkie

Czosnki królują.... z magnolii Henry i Nigra to najbardziej długodystansowe magnolki.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 23:25, 17 maj 2015

Do góry
AlKa napisał(a)
To chyba Kalina japońska Lanarth
Tez wpadła mi w oko, i załuje że nie posadziłam kaliny za huśtawka zamiast hortek. Przesadzanie mnie czeka.

Hortki dłużej chyba są ozdobne

Ale dlatego mamy różnorodność w ogrodzie by cały czas coś się działo

W mojej szklarni też się działo.... eM odmeldował przed chwilą potop szwedzki... wszytko pływa.. nie idę sprawdzać.. mówi że jest źle..awaria automatyki.. miesiąc mogę nie podlewać.. będzie mokro

Ogród prawie romantyczny 23:02, 17 maj 2015

Do góry
Napia napisał(a)

Kłopot żaden Trafiła do mnie przez przypadek, a jesienią zadołowałam ją w ogrodzie. Na początku nie byłam pewna, czy to kalina, ale teraz, gdy wypuściła liście, wygląda, jak miniaturka dużych. Ja za bardzo nie mam na nią miejsca. W ogrodzie rosną już dwie, a robią się z nich spore krzaki, trzeciej nie miałabym gdzie posadzić.
W takim razie postaram się wysłać w tym tygodniu.

Ponawiam pytanie, co ja Tobie mogę wysłać?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:55, 17 maj 2015

Do góry
A kalina tak bosko pachnie, że nawet na tarasie czuję jej zapach

I nasz nowy nabytek

Pozdrawiam serdecznie moi mili I zmykam
Ogród prawie romantyczny 22:45, 17 maj 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Wspomniałaś o kalinie..... martwi mnie że narobię Ci kłopotu. ale skoro pytasz to napiszę że bardzo chętnie przyjmę.
Ale mi głupio.....

Kłopot żaden Trafiła do mnie przez przypadek, a jesienią zadołowałam ją w ogrodzie. Na początku nie byłam pewna, czy to kalina, ale teraz, gdy wypuściła liście, wygląda, jak miniaturka dużych. Ja za bardzo nie mam na nią miejsca. W ogrodzie rosną już dwie, a robią się z nich spore krzaki, trzeciej nie miałabym gdzie posadzić.
W takim razie postaram się wysłać w tym tygodniu.
Ogródek Ewy 21:56, 17 maj 2015

Do góry
Napia napisał(a)
Sympatyczne spotkanie miałyście ale miło na Was popatrzeć
Buziaki ślę

Czy dobrze pamiętam, że podobała Ci się moja kalina? Chyba mam jedną malutką w zapasie. Jeśli chcesz

Ludzie których widzisz pierwszy raz w życiu a masz wrażenie jakbyś je znała już dłuższy czas. Niesamowite.....

W sprawie kaliny napiszę u Ciebie.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:55, 17 maj 2015

Do góry
Ania kalina cudna
rodki teraz mają swój czas, warto mieć je u siebie
spokojnej nocki
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:34, 17 maj 2015

Do góry
Aga, ta kalina to może Watanabe ? Ja mam malutką, taka tyci, tyci, ale cieszy
Kiedy zobaczymy Twój ogród w "Maja w ogrodzie" ?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:47, 17 maj 2015

Do góry
Ta kalina jest obłędna! ID przy brzozach JUŻ wygląda super! pozdrawiam, Aniu!
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:45, 17 maj 2015

Do góry
Mariusz napisał(a)
Piękne azalie, kalina wyjątkowa, Cascade? Może już pisałaś, ale nie mam czasu teraz wracać wstecz, stąd znak zapytana. A opinie olej, to zwyczajna zawiść, świństwo. Lotosy przywiozę Ci końcem maja, w któryś z pracujących dni, mogę też zabrać len od Marka, a może jednak będziesz prędzej w Przemyślu. Zostawiam pozdrówka.

Do końca czerwca (przynajmniej) muszę na kartce zapisać jak się nazywam bo obawiam się że zapomnę Z miłą chęcią skorzystam z Twojej pomocy... i nawet nie odmówię.

Wpisy są pod ogrodem Danusi, pod odcinkami Maja w Ogrodzie... na szczęście do mnie aż takich ataków nie było.. ale chociaż nie dotyczą mnie to bolą. Bo często ataki są nieuzasadnione niczym.. tylko zwykłą ludzką złośliwością i zawiścią. Brakiem szacunku do drugiego człowieka.. To boli.. bo takich mamy ludzi w koło nas..

Kalina to chyba Lanarth. Wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią że to ona.. a miała być Watanabe.. nie żałuję, bo kwitnie raz, ale zjawiskowo.

Piwonie Twoje już mają lekko otwarte pąki.. wszystkie 3 będą miały kwiaty.. to wczorajsze foto

A to dzisiejsze.. jak nie cyknać fotki codziennie???

Ogródek Ewy 19:39, 17 maj 2015

Do góry
Sympatyczne spotkanie miałyście ale miło na Was popatrzeć
Buziaki ślę

Czy dobrze pamiętam, że podobała Ci się moja kalina? Chyba mam jedną malutką w zapasie. Jeśli chcesz
Blaski i cienie nowego życia 19:37, 17 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ja też z przemęczenia tylko tu i tam z doskoku focie oglądam.. a tu foci nie ma..

Kwitnie u mnie kalina od Basi, fajne białe pomponiki i moje irysy fioletowe i jeszcze jedna piwonia lekarska. Poza tym nic szczególnego
Pracuję nad moją letnią rabatą i tak mi zejdzie pewnie do końca czerwca
Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:36, 17 maj 2015

Do góry
Piękne azalie, kalina wyjątkowa, Cascade? Może już pisałaś, ale nie mam czasu teraz wracać wstecz, stąd znak zapytana. A opinie olej, to zwyczajna zawiść, świństwo. Lotosy przywiozę Ci końcem maja, w któryś z pracujących dni, mogę też zabrać len od Marka, a może jednak będziesz prędzej w Przemyślu. Zostawiam pozdrówka.
Leśne Wzgórze 19:16, 17 maj 2015

Do góry
laurowisnia napisał(a)
U mnie te białe wyginęły po roku, choć niebieskie mam długo i jest wszystko ok, będę jeszcze z nimi próbować ale nie co rok można je kupić.
Ładna ta laurowiśnia ale czy ona jakaś płożąca ma być?

Laurowiśnia zdążyła przekwitnąć i nawet nie zdążyłam zdjęcia zrobić - a wyglądała prześlicznie. Właśnie nie bardzo mi pasuje, że w tym miejscu tak nisko rośnie zdecydowanie wolałabym by rosła wzwyż jak na roślinę stosowaną na żywopłoty przystało, a ona wszerz i owszem ale na wysokość od 5 lat raka sama

kalina

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies