Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

sylwia_slomc... 15:07, 01 lis 2015

Uwielbiam te Twoje zakamarki , kofam japończyka , za garażami rewelka, a w przedogródku dopiero teraz dostrzegam te cudne konary pnącza po lewej jak liany w dżungli się wiją Widziałam Maję dziś i nie mogłam uwierzyć, że można posadzić rodki w lesie po prostu i wyrosną giganty 5 metrowe
kasiek 17:32, 01 lis 2015

Katkak napisał(a)
Ogród spowity jesienną mgłą wygląda niesamowicie, tajemniczo, pięknie. Te leśne zakamarki są fantastyczne. Z rodkami super pomysł. Ja muszę sobie na tygodniu wyznaczyć ostateczny kształt rabaty i oczka, żebym mogła zrobić kolejny krok do przodu . Wciąż mnósteo pięknych jesiennych kolorów u Ciebie, nawet mimo pochów sumaków . Ta magnolia Susan mnie zachwyca. Ciekawe jakiej odmiany jest ta moja na rabacie pod murkiem. Szkoda, że już łysa. Rozpłynęłam się kolejny raz nad Twoim ogrodem KAsiulka .

Kasiula - zimy ma nie byc - zobaczysz jak się wtedy kształty fajnie robi

No co zrobić z tym sumakiem, za to azalki cudnnne...
kasiek 17:32, 01 lis 2015

Mala_Mi napisał(a)

Wiosną ochrzcisz
kasiek 17:33, 01 lis 2015

elzbieta_g napisał(a)

dodam jeszcze... niepowtarzalnie

O witaj Eluś, uwielbiam słowo niepowtarzalnie, to takie twórcze
Katkak 17:35, 01 lis 2015

Kasia, a co to tak ładnie na różowo przebarwione za rudbekiami chyba?
kasiek 17:37, 01 lis 2015

Hogata napisał(a)

Zaczarowany ogród, taki tajemniczy i jeszcze te ścieżki... super.

Ja mam pytanie co masz położone na dachu altany?

To pleksa - chyba, bo poliwęglan był za drogi i wzięliśmy taki. Mam go równy rok i sprawuje się super! Nie pęka, nie brudzi się jakoś specjalnie. Ma kolor dymionego szkła i przepuszcza światło co jest bardzo ważna w tej północnej stronie. Jak przykrywa go śnieg to czuje straszną ulgę że nie wzięłam blachy - jest tak ciemno!
kasiek 17:38, 01 lis 2015

Katkak napisał(a)
Kasia, a co to tak ładnie na różowo przebarwione za rudbekiami chyba?

To kalina - i tez u Ciebie taka ładnie przebarwiona - widziałam
Katkak 17:41, 01 lis 2015

kasiek napisał(a)

To kalina - i tez u Ciebie taka ładnie przebarwiona - widziałam

Kalina koralowa Roseum? Wciąż mnie u Ciebie coś zaskakuje, jakieś rośliny, które mi umknęły jakoś. Spróbuję swoją poprowadzić w formie drzewka. Ciekawe czy się uda. Moje jest teraz bardziej bordowa, a Twoja taka ładniutka różowa .
kasiek 17:43, 01 lis 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Uwielbiam te Twoje zakamarki , kofam japończyka , za garażami rewelka, a w przedogródku dopiero teraz dostrzegam te cudne konary pnącza po lewej jak liany w dżungli się wiją Widziałam Maję dziś i nie mogłam uwierzyć, że można posadzić rodki w lesie po prostu i wyrosną giganty 5 metrowe

O przypomniałam sobie - Sylwuś czy to Ty pytałaś mnie o kompostownik?
Jeżeli tak - to pokazuje - mam oczywiście - za oczkiem przy murze - tam gdzie przytulałaś buksiory
Teraz mam tyle lisci że góry rosną

Tego miejsca nie widac generalnie wiec takie zaplecze jest schowane a strasznie potrzebe. Tu ogrodu nie będzie bo dziesi chcą miec kawałek nietkniętych chaszczy a i eMus chce mieć miejsce na cięcie drewna.

Rodki są boskie, w tamtym roku kupiłam 2 i pieknie mi rosną więc na wiosnę jadę po kolejne. wypełnią szpare między świerkami a rabata bylinową.

kasiek 17:45, 01 lis 2015

Katkak napisał(a)

Kalina koralowa Roseum? Wciąż mnie u Ciebie coś zaskakuje, jakieś rośliny, które mi umknęły jakoś. Spróbuję swoją poprowadzić w formie drzewka. Ciekawe czy się uda. Moje jest teraz bardziej bordowa, a Twoja taka ładniutka różowa .

A może, w zeszłym roku była bliżej altany ale zmieniłam jej miejsce - ona rosnie duza a ja nie chcę jej ciąć.