Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 11:25, 28 cze 2016

Do góry
beata_m napisał(a)

Dlaczego ja czosnków nie posadziłam???
Już na kolejnym wątku się nimi zachwycam Beatko, czy je się też wykopuje jak tulipany? Czy zakwitną z tych samych cebulek ponownie? Na pewno jesienią zakupię, cudnie u Ciebie wyglądają

Runiankę też widziałam, no, posadziłaś jej trochę. Będzie pięknie, jak się rozrośnie U mnie jest bardziej na słońcu i jakoś nie chce współpracować

Do burzy muzgów nic nowego nie wniosę ale piny baaaardzo mi sie podobają
Pozdrawiam
Kamienny ogród patykiem malowany 11:24, 28 cze 2016

Do góry
I kilka rabatkowych....

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:23, 28 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
U sąsiada ogród użytkowy, mam nagietki za płotem, a u mnie kolekcja paproci... i nie tylko

Zderzenie dwóch światów....
Bardzo lubię paprocie. Na artykuł poczekam z cierpliwością.
Zdrowiej.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:21, 28 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Razem z jaśminowcem kwitną nadal ciemierniki

Musi być pięknie zapachowo, bo jeszcze tyle róż a cieniste zakątki tak ładnie chłodzą.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:20, 28 cze 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ania życzę zdrówka !!!
W wolnej chwili wdepnij do mnie, plisss
Kupiłam trawki na targu wyglądają mi na rozplenice.
Może rozpoznasz???

Byłam...

W moim ogrodzie nie ma co fotografować, wygląda jak wyrzut sumienia.. róże do oskubania, tylko na zachodniej ścianie wyglądają porządnie. Trawnik z zielskiem, z grzybem i wysuszonymi palami, w dodatku nie koszony od 10 dni.. Popadało co kot napłakał, nawet ziemi nie zwilżyło, ale chwasty od razu ruszyły.. Bukszpany nie przycięte, liliowce słabe, byliny wysuszone.. przelazłam się po ogrodzie i uciekłam do domu.. wnerwił mnie ogród..
Poza tym wszytko się rozrosło i pozagłuszało jedno drugie... trzeba niestety zrobić selekcje.. pora wyciągnąć kapownik i zapisać co należy wyciepać.. ale na razie wracam do pracy... spałam 24 godziny!!!!

Różaneczniki - choroby i szkodniki 11:16, 28 cze 2016

Do góry
A ja chciałam się pochwalić swoim odratowanym dzięki Wam rododendronkiem
Marniał w oczach,miął plamy, obsychał na brzegach liści, gubił liście jeden po drugim, żadne opryski nie pomagały...Wymieniłam jesienią podłoże, posadziłam zgodnie z wytycznymi z Ogrodowiska , powycinałam ogołocone gałązki....i wiosną chciałam wykopać bo straszył na przodzie rabaty a tu nagle ! cud! Wypuścił mnóstwo nowych przyrostów od ziemi i z obciętych gałązek nowe przyrosty
Ratujcie swoje bo warto )

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 11:13, 28 cze 2016

Do góry
Rench napisał(a)

Schöne Koblenzerin

ach to jest ta slicznotka...ogladalam ja w o.b. i robilam fotki ale tabliczka zaginela
Moje ukochane miejsce na ziemi 11:13, 28 cze 2016

Do góry

Jakoś jak na rozplenice to dziwnie ona wygląda.. rozplenice mają fontannowy pokrój, a to takie liściory do góry.Mam kilka odmian, poleciałam obejrzeć wszystkie.. i moje są trochę inne..
Twoja

A to moja co ma najbardziej liście postawione pionowo.

Ale mogę się mylić, na zdjęciach wszytko wygląda trochę inaczej.
Kamienny ogród patykiem malowany 11:11, 28 cze 2016

Do góry
Zakwitły nawet takie chwasty

Ogródek Iwony II 11:07, 28 cze 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Zachwycam się Abrahamem Darby, marzę o tej róży i kiedyś sobie kupię. Czy naprawdę tak upojnie pachnie, jak o niej piszą? Graham Thomas z lawendą fantasycznie zestawiony. Cudnie się zgrywają.

A z tym szarym kolorem ławeczki to pomysł wart przemyślenia. Nawet sobie pomyślałam, że te drewniane balustrady i całe drewno na tarasie można by było tak przemalować. Szary z żółtą elewacją domu chyba by się dobrze zgrał.

Aniu, jakbym kazała Zbyszkowi wszystkie belki, podbicie na szaro pomalować, to kazał mi by samej to robić i powiedziałby, że baba mu zgłupiała pod wpływem Ogrodowiska. Wszystko jest wykończone mahoniem łącznie z podbitką. Na tarasie nie mam drewna, tylko kostkę, a murki są wykończone płytkami.
Tutaj masz fragment wejścia do domu.

A tu wejście na taras (gracilimusów nie ma, padły)

Po prostu nie da się wszystkiego przemalować. To nie ma sensu

O ławeczce pomyślę
Pszczelarnia 11:04, 28 cze 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Pytałam jak podlewasz, bo one rosły przy ścianie i jakby w części pod pergolą, tarasem? I pewnie deszcz nie dochodził. A linia włącza się według wilgotności pewnie nie dla tego miejsca?
Bardzo lubię te żółte róże.

Moje cynie ruszyły i już coś z nich będzie (dałam im gnojówki z pokrzyw).
Są takie - zdjęcie na szybko, pierwszy plan. Zrobię lepsze.

o ładne takie mocne moje wiotkie jakieś...
Pergola jest ażurowa, nie ma tam dachu
Doświadczalnia bylinowo-różana 11:04, 28 cze 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Zakupiłam ostatnio właśnie ją chociaż czytałam o niej niezbyt pochlebne opinie - czy rzeczywiście jest taka trudna i nie za bardzo jej się chce?
Na Twoich zdjęciach wygląda fantastycznie
Cudowne zdjęcia jak zwykle, macham
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 11:03, 28 cze 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Guernsey okazała się sliczną rózyczką.

Renia cudowne masz te wszystkie róże.
Wygląda na to, że też mam taką.
Piękna jest
Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:02, 28 cze 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
Cichutko podglądam Twój ogród pełna ochów i achów nad jego pięknem... Aniu, czy podkarmiasz czymś swoje lilie wodne? U mnie coś ostatnio takie słabiutkie - liści mało i małe i lekko żółkną, pąki są ale jakieś małe i jakby stały w miejscu. 3-4 lata temu były ładne. Na wiosnę przesadzałam do większych donic. Może za słabą ziemię dałam Lotosy boskie

Opisałam się i zjadło.
Lilie mam słabe, słabo rosną ale wielkie ryby robią spustoszenie, a co nie zniszczą ryby dokończy mszyca. Lilie w koszach z których ryby wyrzucą ziemie do zera nie mogą być dorodne.. Dawała mim nawóz do lilii a w tym roku dałam koreczki osmocote. Na tyle lili co mam to powinnam mieć las lilii, a tak nieliczne wypierdki. Liście żółkną.. ale wodę mam czystą wiec mogą być zabiedzone, bo brak pokarmu w wodzie. W koszach też pusto
Brzydkie liście namiętnie obrywam

Tajemniczy ogród 10:55, 28 cze 2016

Do góry
Po pierwszych porządkach. Jeszcze czeka thuja szmaragd na strzyżenie - może topiar
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:54, 28 cze 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Nie zazdroszczę takich zmagań. O szałwiach Finki czytam nie pierwszy raz i tak myślę że tej granatowej się nie oprę kiedyś

Nie opieraj się.. nie warto Jest cudna

Ogródek Iwony II 10:50, 28 cze 2016

Do góry
Ewa, Jolu, żółto - niebieskie zestawienie bardzo mi się podoba. Jest takie ciepłe. Przyjazne dla oka.
Bawię się też obok w zestawienie białego z niebieskim. Odbieram je jakoś zimno, nie przemawia do mnie, chociaż Artemis i Kronprinsesse Mary są bardzo ładnymi różami.

Być może zależy to od otoczenia, jak się je odbiera.
Do domów nowoczesnych, szarości biel będzieidealna, u mnie jakoś kolor lepiej jest odbierany ...

Idę wypielić rabatkę. potem cyknę fotki, bo dziś jest więcej kwiatów rozkwitniętych. Nareszcie Artemis pokazuje, na co ją stać. Malutka jest jeszcze.

I czekałam długo na Mariatheresia . Dziś zakwitła i nie wiem, czy to ona. Potem cyknę fotkę.
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 10:50, 28 cze 2016

Do góry
Zeby to bardziej zobrazowac Tuje beda przycinane takze po bokach, by zachowaly komumnowy, waski ksztalt.
Drzewka maja 2 metry potem zaczyna sie dopiero korona. Ekran z cisa bedzie tak na 1,80m. W jakiej odleglosci wiec poadzic drzewka?
Kamienny ogród patykiem malowany 10:50, 28 cze 2016

Do góry
A tak zakwitł Trzcinnik Overdam...też trawa tylko wyższa

Moja "przyziemna" :) pasja 10:48, 28 cze 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Niestety tylko telefoniczne

Jak ślicznie, czosnki już znalazły się na liście jesiennych zakupów.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies