Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016

hanka_andrus 09:35, 26 lip 2016

BasiuLT, dziękuję serdecznie. Dziś "baluję" w domu! i czekam na deszcz, bo Anna to deszczowa panna. Obowiązkowo deszcz spaść musi. No a potem grzyby rosną, bo już mgły rano zalegają po łąkach.

Póki co słoneczko daje ostro!

monteverde 09:55, 26 lip 2016

hanka_andrus napisał(a)
Basiu, trawnik u mnie jak chusteczka, większy majdan z rozkładaniem sprzętu i kabli. ale musowo już było kosić, bo trawa wysoka się zrobiła po deszczach i upałach. Najlepiej lubię trawkę taką 4-dniową. Wtedy zieleń jest na prawdę super.

Yolka, nie wiem czy to coś daje te pokrzywy pod pomidory, ale jak człowiek w to wierzy, to czemu nie? Tu na forum ktoś o takiej metodzie pisał.
Różne sposoby ludzie mają, niektórzy kładą na dno dołka kromkę chleba zamoczoną w mleku, inni kładą jajko surowe na dno, jeszcze inni banany, ja banana mam na ryjoku, jak widzę, że rośliny ładnie rosną.

Aniu-monte, życzę,żeby Twoja Edenka się wzięła do kwitnienia, moja kończy w tej chwili swoje. Czy jeszcze co będzie miała? Nie wiem. Też u mnie pierwszy rok.

[/quote
Moja Edenka 3 rok ale oberwała porządnie zimą cieszę się, że przeżyła i wypuściła młode pędy
gobasia 10:33, 26 lip 2016

hanka_andrus napisał(a)
BasiuLT, dziękuję serdecznie. Dziś "baluję" w domu! i czekam na deszcz, bo Anna to deszczowa panna. Obowiązkowo deszcz spaść musi. No a potem grzyby rosną, bo już mgły rano zalegają po łąkach.

Póki co słoneczko daje ostro!

Haniu

wpadłam do Ciebie na domowe balety
przynoszę Ci życzeń całe bukiety
spełniaj marzenia nie tylko ogrodowe
zostawiam na koniec całusy imieninowe
Milka 12:57, 26 lip 2016

Nieustannie podziwiam Edenkę, ale i całe kwiecie....ba...masz jeszcze koszenie, mnie choc to odpada, ale zaraz będę 3 tygodnie sama i muszę się za koszenie chyba brać i ja
Milka 15:49, 26 lip 2016

hanka_andrus napisał(a)
Kontrasty biało niebieskie

To już rano przy kawie oglądałam, super połączenie.
No i pomidory, ale zbiór, ja dziś 3 zerwałam, ale mam tylko koktajlowe.
hanka_andrus 15:57, 26 lip 2016

Irenko, ja już zbieram codziennie i borówkę, i pomidory. 2 tyg temu cieszyłam się z pierwszych sztuk, a teraz za jednym podejściem koszyk.

Dojrzewają w zawrotnym tempie. Nawet maliny jesienne już są. Oby nie było za szybkiej jesieni, bo na to jakoś wygląda.

barbara_kraj... 16:09, 26 lip 2016

Haniu, życzę Ci cudownych dni w zdrowiu, miłości najbliższych i nieustającej sympatii pozostałych

Milka 16:11, 26 lip 2016

hanka_andrus napisał(a)
Irenko, ja już zbieram codziennie i borówkę, i pomidory. 2 tyg temu cieszyłam się z pierwszych sztuk, a teraz za jednym podejściem koszyk.

Dojrzewają w zawrotnym tempie. Nawet maliny jesienne już są. Oby nie było za szybkiej jesieni, bo na to jakoś wygląda.

Rany, no jakie piękne, zazdraszczam ci tych dalii, o swoim plonie nie wspominając
ale tak pozytywnie, wiesz to Haniu
Powiem ci, że tez się zastanawiam, czy nam jesień szybko nie nadejdzie, bo jak patrzę po roslinach, to one chyba to wiedzą...no i moja Sonia dostaje lwiej grzywy na karku, jak ma byc chłód i zima.
Milka 16:13, 26 lip 2016

barbara_krajewska napisał(a)
Haniu, życzę Ci cudownych dni w zdrowiu, miłości najbliższych i nieustającej sympatii pozostałych

Oj..coś przegapiłam
Haniu podłączam się do życzeń, zdrówka i aby nogi jak najdłużej nosiły do ogrodu i nie tylko
GorAna 16:58, 26 lip 2016

Hamiu, przejmij ode mnie moc życzeń, oby poczucie humoru nigdy Cie nie opuszczało, a zdrowie zamieszkało u Ciebie na stałe
Pozdrawiam