Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:33, 27 cze 2016

Do góry
The Pilgrim ponownie zapączkowany czyli ma dobre stanowisko

Znowu na wsi 20:33, 27 cze 2016

Do góry
Witaj Elisko! Dziękuję za wizytę, miło mi że i do mnie zajrzałaś. Twój wątek nie jest mi obcy, słynną koniczynkę dobrze pamiętam z ubiegłego sezonu.
U mnie lawendy zimują bez problemu chociaż to wygwizdów i rosną akurat w największym przeciągu. Myślę że odpowiada im sucha ziemia, co prawda odczyn kwaśnawy ale sypię dolomit i jest dobrze. No nie tak do końca bo kilka kępek mi wypadło. Nie wiem czy załatwiła je zima czy jakaś choroba.
Ptaszki w poidełku chociaż prawdziwe ptaszki chyba z niego nie korzystają. Nie zauważyłam żadnego do tej pory. Może to i dobrze bo chodzą u mnie zaprzyjaźnione ze mną koty.

Dla ciebie kwiat rodgersji z pszczółką

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:31, 27 cze 2016

Do góry
Kolejny "twardy" powojnik to Jerzy P. Rósł zapomniany za tujami, dostał w poprzednich latach przypadkowo roundapem i sądziliśmy, że już po nim. W tym roku wiosną go zauważyłam - małą sadzoneczkę, przesadziłam na lepsze stanowisko, ładnie rośnie i zagęszcza się. Dostał też podporę
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:29, 27 cze 2016

Do góry
9 czerwca - przekwitły a zaczęły jarzmianki. teraz już wycięłam te suche łodyżki i czekam na powtórne kwitnienie co prawda pojedynczymi kwiatami ale zawsze to coś bardziej w liście ida

Nie mam za bardzo zdjęć z tamtego roku bo byłam zajeta inna rabatą tworząca sie ale tu coś widać na dole zdjęcia jak odrosły.

EDIT nie moge zaaldowac drugiego zdjęcia, spróbuje później

O, udało sie
Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 20:25, 27 cze 2016

Do góry
malkul napisał(a)

Uważam to zdjęcie za bajkowe-piękne.

Kłopoty - problemy z trawnikiem 20:24, 27 cze 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Otrzymaliśmy takie pytanie na kontakt Ogrodowisko:

Dzień dobry. Piszę do Was, gdyż nigdzie w internecie nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Mam przepiękny i bardzo gęsty, gęsty trawnik. Posiadam system automatycznego nawadniania. Jednakże nie przyuważyłem ostatnio i kosiłem trawnik tępym nożem w kosiarce, dzięki czemu przynajmniej kilka ostatnich koszeń zerwało trawo. Źdźbła oczywiście schną i brązowieją. W tym gęstym trawniku znajduje dość dużo suchych źdźbeł. Nie wiem co powinienem zrobić, by to naprawić. Nigdzie nie jest napisane czy można wygrabiać trawnik tak jak teraz pod koniec czerwca. Czy można zrobić to maszyną, czyli chyba areatorem do wygrabiania. Wydaje mi się, że powinienem ten trawnik skosić na bardzo krótko i wygrabić. Nawóz rozsiewałem wiosną długo działający substrala. Trawnik jak wspominałem jest bardzo gęsty i koszony na pewno powyżej 5 cm wysokości. Myślę, że po trochu dzięki tej gęścinie może być problem z docieraniem tlenu i światła. proszę o poradę.

Aby móc właściwie doradzić, muszę widzieć jak wygląda trawnik. Koniecznie zamieść zdjęcia tutaj.
Spotkanie Ogrodowiska w Pszczynie czerwiec 2016 20:22, 27 cze 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
A tu siostry przyrodnie

Ja to zdjęcie chcę mieć u siebie Gosiu wklej mi

I dementuję, iż degustowałam mrożoną kawę I to był najlepszy napój na ten gorący dzień
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:22, 27 cze 2016

Do góry
Błękitny Anioł jest niezawodny mimo przesadzenia, utraty pędów i uwiądu dwóch nowych, ładnie kwitnie i wypuszcza nowe pędy

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:16, 27 cze 2016

Do góry
Justyna, próbuję wgrac zdjęcia... -ufff, udało się

Wiosną tego roku już 14 kwietnia były widoczne na rabacie. Nie wiem czy widać te cienką czerwoną linię...

To z lewej 30 kwietnia (widac już pączki), po prawej z 20 maja (pełnia kwitnienia)

Pszczelarnia 20:16, 27 cze 2016

Do góry
Potrzebuję pilnie zidentyfikować taką różę rosnącą w opuszczonym ogrodzie. Ktoś wie?

Ogród wyrozumiały 20:07, 27 cze 2016

Do góry
Moje róże okrywowe The Fairy były do tej pory ładne...a teraz.....

To moje pierwsze róże i nie wiem co to
Ogród zielonej AniaK 20:07, 27 cze 2016

Do góry
Może niedoskonały ale..... 20:04, 27 cze 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Witaj Olcia Możesz w wolnej chwili cyknąć fotki hortensjom white dome ?

Prozę bardzo.
Dodam z lekkim wstydem ,że White Dome nie przycięłam wiosną.Po prostu się nie wyrobiłam.
U nas pochmurno a mój aparat tego nie lubi

a to Anabell

Makowo na Kociewiu 20:03, 27 cze 2016

Do góry
makkasia napisał(a)

uważam je za duet doskonały

pięknie,cudownie oczu nie mogę oderwać tak bym chciała zrobić mój przedogródek rabata wzdłuż domu 9m długości i 1,8 szerokości.
Marzenie o nowoczesnym ogrodzie 20:02, 27 cze 2016

Do góry
Mika 2 dni temu zobaczyła u sąsiadów małego kotka
a że boi się maluchów bo na nią syczą robiła małe podchody w udawaniu jaka to jest dzielna
Najpierw trudna decyzja z łapką do góry pójdę a może nie

Potem obserwacja z każdej strony oczywiście na odległość

W końcu kotek się znudził i poszedł a ona zmęczona zasnęła
Ogród zielonej AniaK 20:00, 27 cze 2016

Do góry

Pszczelarnia 19:59, 27 cze 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Pszczółko,możesz pokazać Reine des Violettes samą.

A wiesz, że są ponoć 3 'Reine des Violettes'? Pogubiłam się.

Hortensjada 19:58, 27 cze 2016

Do góry
agata19762 napisał(a)
Bożenko pospacerowałam po Twoim ogrodzie i jestem zachwycona
Masz pięknie !!!

Pozdrawiam

Dziękuję bardzo Trochę odpoczęłam po pracy ( nerwowy dzień) i idę przystrzyc bukszpanową kulę

Pan Maluśkiewicz 19:56, 27 cze 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Ewuniu, mój bez Black Tower przybiera na masie. Co prawda jedyny kwiat przekwitł i obeschł... nie ma owoców, ale może to lepiej.

Karolka, ale masz ślicznie w ogródku. Bardzo ładnie skomponowalaś swoją przestrzeń. Bezik dorodny Widać, że mu dobrze u Ciebie Mojemu kwiaty wszamały ślimaki i też nie mam owoców
Hortensjada 19:52, 27 cze 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Bożenko Twoje zdjęcia zawsze oglądam z zachwytem.Masz cudowny ogród.Wiem,że się powtarzam,ale uwielbiam twój ogród. Zastanawiam się jak Ty to robisz,że wszystkie hortki tak pięknie Ci kwitną. Moje ogrodówki hmm nie mam się czym chwalić na całym krzaku po 4 pąki daję im ostatnią szansę na zimę bardziej okryje i jak nie zakwitną to się pożegnamy. Z zeszłorocznych bukietówek tylko Pinky winky ma pączki kwiatowe na pozostałych narazie nic nie widać,może zbyt nisko przycięłam,ale chciałam aby ładnie od dołu się zagęściły.Oj to się rozpisałam i wyżaliłam

Bardzo dobrze zrobiłaś z tym przycięciem, absolutnie nie to jest przyczyną braku pąków, na pewno się pojawią U mnie większość pokazała się dopiero w tym tygodniu ale mam kilka krzaków, gdzie na razie ich nie ma np.Tardiva
A poniżej 2 krzaki Wim's red -to samo stanowisko,ten sam wiek, jeden z kwiatami u drugiego nawet pączka. Łącznie jest tam 5 krzaków, 2 bez pączków ale jestem spokojna, na pewno będą

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies