Siatka jest metalowa, to mróz może uszkodzić bluszcz. Ale odbija. Choć czasem nie odbija.
Na ulicy posadziłam ozdobne dwie jabłonie i lipy, na przemian. Pod nimi, wszystko, co pachnie, a więc lilaki i różnego kalibru jaśminowce: pełne, o żółtych liściach i o biało-zielonych liściach.
Planuje wlasnie zmienic moja rabate przy ulu. Na razie posadzilam zywoplocik z bukszpanu, zeby nawiazac do rabaty na froncie. I teraz miedzy zywoplocikiem a hortensjami chcialabym zrobic bylinowke z samych bialych kwiatow. Moje pytanie jest nastepujace: czy Twoim zdaniem lepiej jest sadzic w sposob uporzadkowany np. rzadek szalwii, rzadek ostrozek, itd, czy tez pomieszac je w dowolnych konfiguracjach dosadzajac gdzieniegdzie trawy jako wypelienie i w celu nadania rabacie lekkosci.
Więc zakupiłam te bukszpany większe i mniejsze i niewiem jak je posadzić, jaką średnice przy ziemi ma ten największy stożek w ogrodzie p. Danusi? Rozumiem posadzic jeden większy i kilka (ile?) mniejszych wokół?
Danusiu chciałbym przesadzić, a raczej przekręcić bukszpan mniej więcej metrowej średnicy. KIedy to zrobić i czy w ogóle się za to zabierać. Nie chciałbym go zniszczyć. Proszę o poradę specjalisty bukszpanowego