Zdanie : Teraz będę musiała gdzieś je upchnąć typowe dla ogrodników którzy robią błędy, kupują, wydają pieniądze, cieszą się z zakupów, ale dla ogrodu to za dobre nie jest, bo robi się kolekcja, a nie kompozycja. Lepiej by było gdybyś kupiła 6 jednakowych i zrobiła z nich grupę, a tak masz 6 różnych róż, każda inna i jak oraz z czym je połączyć?
Kombinuj, a i tak nie wyjdzie, bo będzie misz-masz typowy.
Prawda, cień o tej porze roku jest wspaniały... Jedyne co w tych cienistych zakątkach zmienie to wprowadzę jany kolor - scianki drewnianej
i ławeczk i mostku (moze tez domku)
Dzięki, frajda ogromna, ogród jest jak wnętrze, wiec bawię się kolorem...
Np na niebieskiej chwyciłam za farbę w sprayu i wziełam w obroty wazonik i klatkę...
Już nic nie dosadzam na babciną bo obliczyłam że mam tam masę roślin które w tym roku nie zakwitły - np 2 clematisy, różyczki. Budleje nareszcie kwitną choć mało spektakularnie, za rok powinno być dobrze
Clematisy sa posadzone przy jabłonce (czerwone listki) i przy sośnie, słabe różowe to budleja, przed krwawnicami są niekwitnące jeszcze rózyczki
Kupiłam wczoraj urocze poidełko na ra rabatę
Kwiatostan szykuje się stosunkowo ażurowy, liście dość jasne i jeśli dobrze widzę lekko pofalowane ( nie chodzi mi o ząbkowanie) całość sugeruje Phantom, sprawa będzie jasna jak całkiem rozkwitnie bo ma charakterystyczny koronkowy kwiat