Ha, ha ja też się szwendałam, mam tyle do zrobienia, bez listy chodzę po omacku
wystarczy chwila jak się zapatrzę, to już po ptokach nici z planu jakiegokolwiek, po prostu marzę
Ty chyba sobie robisz jakieś żarty....jak udało Ci się wyhodować takie Horty, z daliami wyglądają przepięknie.
Kłosowiec u Ciebie rozgościł się na dobre.
Córci już gratki składałam, powtarzać się nie będę.
Dziś wyjątkowy dzień, bo moja Córcia dostała się na wymarzone studia do wymarzonego miasta
Jedna hortensja z innego źródła niż te różowe ma ciekawy lekko fioletowy kolorek.
Dalia Smokey
Begonie stale kwitnące z zeszłego roku, przechowane w piwnicy.
Pysznogłówka Kardynał
Witam. Proszę o pomoc. Ponad rok temu posadziliśmy iglaki - tuję aureospicata. Drzewka bardzo ładnie rosną, mają duży przyrost, wody pod dostatkiem. Parę dni temu zauważyłam na iglakach czarne końcówki, tak jakby był spalone czy też przypalone. Nie wiem czy to jakaś choroba czy może za dużo nawozu? Nawóz sypaliśmy w kwietniu pierwszy raz i tydzień temu drugi raz bo tak nam ktoś kiedyś poradził. Może na załączonych zdjęciach ktoś rozpozna co to jest i mi pomoże?!
Dziękuję Aganiu, prawie o taki efekt mi chodziło. Powojniki za rok stworzą gęstą zieloną ścianę i będzie super.
Moje kłosowce mam od Ewy dostałam małe sadzonki ale im się spodobało, kwitną bujnie. Kupiłam wczesną wiosną też tego z żółtymi listkami ale dopiero ma z 20 cm.
Mój remont w trakcie. Sypialnia prawie skończona a od środy zabieramy się za salon
Ja też czekam na tego FA, zółty fajnie wygląda, ale z kolor dopasowuje się do pory roku, ja nie lubie żółtego, ale wyjątkowo dopuszczam rudbekkie...a cytrynowy, limonkowy uwielbiam
Twoja Green Eyes stoi jak żołnierz na baczność. Moje długo "biły pokłony " ale ostatnio też się wyprostowały. Za to hortensje po burzy postanowiły się położyć. Ot, takie małe zmiany w przyrodzie.
Na różance lovely fairy cały czas kwitną. Pozostałe mają przerwę.
To lilia Pretty Woman Na zdjęciu powyżej widać różnice w wielkości kwiatu w porównaniu z tymi babcinymi.
Rozwar plus rozchodniki. Duet idealny dla mnie.
To część różanki na prawo od studni. Na lewo od studni jest buszowisko.