Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kamienny ogród patykiem malowany 20:42, 14 lip 2016

Do góry
Hibiskus będzie kwitł wielkimi jak talerze kwiatami

Ja i mój ogródek, a może ogród 20:42, 14 lip 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)

Rabaty się zagęszczają, przybywa kwiatów, ciekawy ten kamienny ktoś
Rododendronowy ogród II. 20:40, 14 lip 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Za to fotek cudnych cała masa Piękne liliowce , a ta rudbekia miodzio

Fotek to ja sporo robię. O której rudbeki mówisz jednorocznej czy bylinie?Te jednoroczne lubią motyle a bylin nie lubią ale za to ładnie wyglądają i sie nie wykładaja jak jednoroczne. Takie jednoroczne to na Twoją łąkę dobre by były bo się same wysiewaja ale może jednak nie byłyby dobre bo kwitną w czasie gdy łąkę trzeba kosic. W kazdym razie to rosliny jak liliowce , kwitną i nic od człowieka nie wymagają.Kilka moich rudbekii

Kamienny ogród patykiem malowany 20:40, 14 lip 2016

Do góry
Rozwar

Kamienny ogród patykiem malowany 20:39, 14 lip 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)

Zdjęcia są w drodze
HA HA HA.....to z powodu wyobrażenia mojego eM z motyczką i doniczkami....hahahaha....może za 20 lat....ale teraz to niewyobrażalne

Muszę przeczekać...jak zwykle...a potem i tak zrobię po swojemu
A to ten fragment ziemi na której toczy się wojna

ale musisz tlumaczyc ktore wojska czyje...
Malutki pod lasem 20:39, 14 lip 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Wróciłam Dziś nic ogrodowo się nie dało robić, bo wieje jak w kieleckim, do tego co chwilę pada, dlatego umyłam kilka okiem, a po tynkach, to było wyzwanie
Trawnik zarósł i nawet nie ma jak skosić, bo leje znowu. Jutro może się uspokoi, to zabieram się za akcję przesadzanie.
Pisząc trochę zbiorowo odpowiem na pytania zadane: M nie musiałam namawiać, bo sam bardzo chciał ten kolor zmienić i teraz jest zadowolony

Karolcia, za mozgę dziękuję, jak się na nią zdecyduję, to sąsiadka ma pełno, to coś sobie od niej skubnę

Na Rysach nie byłam, bo z Jasiem na dole siedziałam, ale M z Marysią weszli
Widoki z dołu, z okna pokoju też mieliśmy ładne Zdjęcie zupełnie tego nie oddaje.

Aniu piękne widoki i pogoda trafiona buziaki .
Ogród z uśmiechem 20:39, 14 lip 2016

Do góry
Dzisiejsze róże pięknie wyglądaly

Chopin

Casanowa

Abraham Darby
Pogubiłam się po drodze... 20:38, 14 lip 2016

Do góry
będzie drugie tłoczenie jak to mówi Madzenka
Ogród wśród pól i wiatrów 20:38, 14 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
niezłe okazy, u mnie jak hosta ma 3 kwiatostany to max.
Praying Hands u mnie, ale najpiękniejsze ma Syla pod lizakami cisowymi

Sylwi lizaki znam doskonale Twoja też piękna. Macham kwiatkowo
Moja działka na Dębowym Lesie 20:38, 14 lip 2016

Do góry
stempka napisał(a)
Cześć Aniu
Dziękuję za odwiedziny u mnie i miłe słowa. Rewizyta. Widzę, ze Twoja działka jest duża ale roślinki masz takie, które i u mnie są. Na przykład hosty i hortensje no i liliowce. Piękne. Ponadto obrazki z początku z budowaniem domu

Witaj, w moich progach!!
Dziaka ma prawie 7 a.I za siatką ok 1,5 użytkujemy, ale to w większości drzewka owocowe, i warzywnik.
Tak hosty, liliowce, lilie i hortensje mam.I bardzo je lubie.Jeszcze clemki, jeżówki, róze itp
Liliowiec Purplelicious

Kamienny ogród patykiem malowany 20:36, 14 lip 2016

Do góry
A na słonecznej juki

Kamienny ogród patykiem malowany 20:35, 14 lip 2016

Do góry
Na cienistej zdobią hosty

Wilcza Góra 20:34, 14 lip 2016

Do góry
WilczaGora napisał(a)
no mam coś takiego...może być ?

Pięknie
Moje liliowce jakieś słabiej kwitnące w tym roku....
U ciebie szał...
Kamienny ogród patykiem malowany 20:33, 14 lip 2016

Do góry
Przeżyła pierwszą zimę i pierwsze wiosenne cięcie (za to cięcie nieźle mi uszy suszono, ale wyszło na dobre)
Hortensja Phantom

Do raju daleko - u Ewy 20:33, 14 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Widzisz, Ty piszesz, że do pasa, a ja wyczytałam, że tylko do 40cm. I bądź tu człowieku mądry Kasiu, musisz zaplanować kiedyś urlop u mnie To zobaczysz hrotki na żywo

Specjalnie dla Ciebie zrobiłam zdjęcie lilii, w tym roku sadzonych Mają dużo pąków, ale są malutkie - ze 40cm.

40 cm??? Na pewno nie. Zapytaj Małej Mi, tez je ma i chwali. U nas też jest o nim https://www.ogrodowisko.pl/watek/746-przetacznik-klosowy-veronica-spicata?page=2

Nie kuś z tym urlopem...zresztą kto wie, może przyjedziemy na rybkę w przyszłym tygodniu, to wtedy chętnie Cię odwiedzimy W każdym razie dziękuję za zaproszenie Mam rodzinę w Nowym Porcie

Lilie masz w normie, przecież młodziaki. Nie wyglądają wprawdzie na takie, które będą wielkie, ale się pozbierają i w przyszłym roku już będą większe

Musisz koniecznie pokazać jak zakwitną!!!
Moja działka na Dębowym Lesie 20:33, 14 lip 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
ja mojemu m powiedziałam o nowych zakupach, to tylko pogadał, że nie będę miała czasu tego pielić - no to mu tłumacze, że zamierzam tak zagęścić, żeby nie pielić to przestał komentować.

No i bardzo dobrze, zrobiłaś ,powiedziałaś.
I tak w rabatach nie siedza. A na początku duzo komentują.
Później przestają i już też podziwiają i się cieszą. Tacy to nasi mężowie

Liliowiec Catherine Woodbury- piękne duże kwiaty
Moja codzienność - ogród Oli 20:32, 14 lip 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

Nie sposób zachwycać się Twoim ogrodem. Często w nim jestem, żeby nasycić oczy
Możesz mi napisać co to za trawka, ta żółta, z jeżówkami?
Moje małe wielkie marzenie 20:32, 14 lip 2016

Do góry
I fajnie białe prezentują się na rabacie, tylko te moje mają bardzo blade liście, ale pani w szkółce mówiła żeby ich nie karmić na razie, bo dostały nawóz.

Jeżówka Meringue

Kamienny ogród patykiem malowany 20:31, 14 lip 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)

Zdjęcia są w drodze
HA HA HA.....to z powodu wyobrażenia mojego eM z motyczką i doniczkami....hahahaha....może za 20 lat....ale teraz to niewyobrażalne

Muszę przeczekać...jak zwykle...a potem i tak zrobię po swojemu
A to ten fragment ziemi na której toczy się wojna

Po lewej istniejąca rabata, też bardzo kłótliwa....a teraz linia kamieni ma wywędrować tam gdzie pierwsze po lewej patyki i podniesiona do góry.
W osobnym kółeczku ma zabłysnąć moja hołubiona Pampasowa (bo się podobno rozłazi niemiłosiernie), tu gdzie dwie doniczki - miskanty, poza tym jeszcze rozplenica, perowskia i inne.

A jaki ogród by chciał? Trawnik tylko?
Malutki pod lasem 20:31, 14 lip 2016

Do góry
Wróciłam Dziś nic ogrodowo się nie dało robić, bo wieje jak w kieleckim, do tego co chwilę pada, dlatego umyłam kilka okiem, a po tynkach, to było wyzwanie
Trawnik zarósł i nawet nie ma jak skosić, bo leje znowu. Jutro może się uspokoi, to zabieram się za akcję przesadzanie.
Pisząc trochę zbiorowo odpowiem na pytania zadane: M nie musiałam namawiać, bo sam bardzo chciał ten kolor zmienić i teraz jest zadowolony

Karolcia, za mozgę dziękuję, jak się na nią zdecyduję, to sąsiadka ma pełno, to coś sobie od niej skubnę

Na Rysach nie byłam, bo z Jasiem na dole siedziałam, ale M z Marysią weszli
Widoki z dołu, z okna pokoju też mieliśmy ładne Zdjęcie zupełnie tego nie oddaje.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies