Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 19:46, 22 lip 2016

Tu pomarańcz zaczął gryźć się z różem hibiskusa (był po prawej stronie)
Katkak 21:22, 22 lip 2016

Kasia pospacerowałam po lasku, posiedziałam w altanie, pomiziałam Dorę za uszkiem i jest super . Zmiany iście spektakularne, choć chyba nawet to słowo nie oddaje piękna tego miejsca i Twojej włożonej w to pracy. Te horty będą super wyglądać. Kup te co mi dałaś - odmiana Renate, ma cudny niebiesko-fioletowy kolor bez podlewania nawozami.
A tu mam dla Ciebie pierwszą hortkę jaką udało mi się ukorzenić. Nieśmiało wygląda spod paprotki .

Widzę, że miskant ML ma się u Ciebie świetnie i stanowi taką fajną, świetlistą mgiełkę . Buziak i bawcie się dobrze.
sylwia_slomc... 22:11, 22 lip 2016

O oooo Ty to nie umiesz usiedzieć na miejscu ani chwili, żeby czegoś nie kombinować fajne masz pomysły i realizujesz je bezbłędnie Co do róży na łuczku jeśli chcesz by kwitło od samego dołu do góry musisz ja kulkować , czyli owijać wokół łuku dookoła jak najbardziej w poziomie, w przeciwnym razie będzie kwitło tylko na samej górze, ale może o to Ci chodzi ja tylko sugeruję
Dzięki raz jeszcze za liliowca już wsadzony i za Młodego bo zadowolony jak nie wiem co
mira 22:12, 22 lip 2016

Widzę że nowe miejsca powstają - super ,zmiany pokazałaś fajnie - piękny masz ogród konsekwentny więc stresuję się .
Chyba przegapiłam kwitnienie róż u Ciebie.
Czasem dobrze wyjechać by dystansu nabrać.

pozdrawiam
kasiek 08:21, 23 lip 2016

mira napisał(a)
Widzę że nowe miejsca powstają - super ,zmiany pokazałaś fajnie - piękny masz ogród konsekwentny więc stresuję się .
Chyba przegapiłam kwitnienie róż u Ciebie.
Czasem dobrze wyjechać by dystansu nabrać.

pozdrawiam

No wiesz, nawet tak nie gadaj Konsekwencja jest ale nie duża co w cale nie oznacza że lubie uporządkowane ogrody. Mam wrażenie że potrzebuje odpocząć w ogrodzie i stąd staram się zharmonizować kolory. Zostawiłam Ci wiadomość na pv
kasiek 08:22, 23 lip 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
O oooo Ty to nie umiesz usiedzieć na miejscu ani chwili, żeby czegoś nie kombinować fajne masz pomysły i realizujesz je bezbłędnie Co do róży na łuczku jeśli chcesz by kwitło od samego dołu do góry musisz ja kulkować , czyli owijać wokół łuku dookoła jak najbardziej w poziomie, w przeciwnym razie będzie kwitło tylko na samej górze, ale może o to Ci chodzi ja tylko sugeruję
Dzięki raz jeszcze za liliowca już wsadzony i za Młodego bo zadowolony jak nie wiem co

No i kto to mówi - przy tobie to ja jestem powolniak
Róża jest przepleciona winnikiem więc wszystko gołe osłoni, ale i tak bedę ją owijać
kasiek 08:24, 23 lip 2016

Katkak napisał(a)
Kasia pospacerowałam po lasku, posiedziałam w altanie, pomiziałam Dorę za uszkiem i jest super . Zmiany iście spektakularne, choć chyba nawet to słowo nie oddaje piękna tego miejsca i Twojej włożonej w to pracy. Te horty będą super wyglądać. Kup te co mi dałaś - odmiana Renate, ma cudny niebiesko-fioletowy kolor bez podlewania nawozami.
A tu mam dla Ciebie pierwszą hortkę jaką udało mi się ukorzenić. Nieśmiało wygląda spod paprotki .

Widzę, że miskant ML ma się u Ciebie świetnie i stanowi taką fajną, świetlistą mgiełkę . Buziak i bawcie się dobrze.

Uwielbiam Twojego miskanta, jak i horcie od Ciebie - sa tyle że jeszcze nie kwitną. Faktycznie Renatę musze kupić, choć coś mi już dałaś...
Buziam za kolejną horcię, widzisz ile nowego mam miejsca za buksami
Katkak 09:02, 23 lip 2016

kasiek napisał(a)

Uwielbiam Twojego miskanta, jak i horcie od Ciebie - sa tyle że jeszcze nie kwitną. Faktycznie Renatę musze kupić, choć coś mi już dałaś...
Buziam za kolejną horcię, widzisz ile nowego mam miejsca za buksami

Tak, to Renatke Ci dalam, ale malusia jeszcze, dobrze, ze zyje. Słabo wychodzą mi w tym roku ogrodowki z podkładów. Bluebird od wiosny przywalon kamieniem i nic. Najwyzej z pędów ukorzenie. Czekam na Waszw odwiedzinki z utęsknieniem . Nikko Blue sa takie cudnie niebieskie, ale nie mam jej.
blyxa 23:07, 23 lip 2016

Super jest. Uwielbiam kiedy wstawiasz zdjęcia
Dorota123 11:17, 24 lip 2016

kasiek napisał(a)

Rh CW zamierza jeszcze raz kwitnąć

Też mam takie dwa RH, zauważyłam, że jak się sypnie nawóz pod niego zaraz po kwitnieniu, to on zawiązuje pąki i kwitnie w lipcu. Po takim kwitnieniu nie ma z niego pożytku wiosną, bo nie zdąży już zawiązać kolejnych pączków. U mnie on dostaje nawóz w lipcu i wtedy nie wygłupia się z kwitnieniem teraz, a na wiosnę cały oblepiony jest kwiatami.