Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:00, 22 lip 2016

Kasik napisał(a)
Siewki szałwii sa bardzo widoczne bo listki ma takie omszone, ale trzeba jej dać sie wysiać, czyli poczekać z przycięciem az lekko kwiatostan podeschnie. Ja wiem, że to szpeci, ale coś za coś.

Ten liliowiec od Bogdzi- cudo jakieś.

A widzisz. A ja właśnie obcięłam, bo mnie drażniła, ale będzie kwitnąć powtórnie, więc może jak raz.
Katkak 21:01, 22 lip 2016

jolanka napisał(a)
Fajna ta róża - moje kolory Chociaż dokupiłam troche innych kolorów bo mi sie zbyt "delikatnie" zrobilo.

Czasem potrzebny jest jakiś mocniejszy akcent niż pastelowy, to prawda .
Katkak 21:02, 22 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Piękna ta Twoja Hortensja Zdjęcia zacytowane przez Kasie to bardzo ładne obrazki

Dumna z tej horty jestem okrutnie, bo z patyka ją wyhodowałam . Dzięki Kamiś.
Katkak 21:03, 22 lip 2016

Urszulla napisał(a)

śliczna, jak będzie wysoka?
a u mnie zobaczysz jak motylki się w trawkach usadowiły chyba ładniej jak trawy urosną dam dłuższe bambusy

Ma mieć 70cm. Widziałam motylki, faktycznie lepiej .
Katkak 21:06, 22 lip 2016

Dorota123 napisał(a)
Pomarańczowy liliowiec i w tym samym kolorze jeżówka i róża pięknie wygladają, ja bym pomyślała nad zestawieniem ich razem.

Dzięki Dorotko. Przycięłam za Twoją radą mahonię i fajne widoczki wokół się pootwierały. Jak chociażby na zdjęciach powyżej oprócz hortensji ogrodowych po przycięciu mahonii widać także bukietowe . Dzięki za pomysł .
Katkak 21:09, 22 lip 2016

gierczusia napisał(a)

Dooobra ,już w sprawie Christy nie marudzę ale na pociechę Ci powiem ,że mój też przez 2 lata kasprował..ledwo kwitł, mączniak...bllleee..ale teraz w 3 roku pokazał na co go stać więc może wytrzymaj

Orliki biohumusem ?????... Ok ..czyli więcej , bo też go używam , ale mało..może trza więcej @.. Bo moje też rosną w półcieniu..czyli stanowisko by pasowało
Nie wiem , czy uda mi się dotrzeć do Was w tym roku mam jakoweś zawirowania zdrowotne i muszę wykorzystć wakacje, by sprawe załatwić do końca..ale ..zobaczym co będzie

Ok, to może za rok się postara, bo to akurat jego 3 rok u mnie będzie . te orliki tak naprawdę to chyba kwestia przypadku. Kuruj się Elunia bo zdrowie najważniejsze. Ja poczekam ile trzeba. NA dobre warto czekać . Buziaki wielkie .
Katkak 21:12, 22 lip 2016

Pluszakowa napisał(a)
Kasia cudne fotki dzięki tego potrzebuje po całym tygodniu

Wracając do sadzenia rodkow to jak to ma wyglądać? Bo ja nadal zielona i chłonę jak gąbeczka.

Dzięki MAdziulek. Z tym sadzeniem to tak: trzeba wykopać solidny dół i wsypać do niego 80l kwaśnego torfu i cały czas mieszać go z rodzimą ziemią i w takie podłoże sadzić rododendrony. Trzeba pamiętać by nie sadzić ich zbyt głęboko bo tego nie lubią. Uczciwie przyznam, że ja często przy 60l wymiękam . Żeby tyle torfu z ziemią zmieścić, naprawdę trzeba się solidnie łopatą namachać. Ale Bogdzia mówi, że dobre sadzenie to połowa sukcesu, więc się staram .
Katkak 21:29, 22 lip 2016

Wkurzała mnie już trochę moja Pissardi, bo koronę miała rzadkawą i choć wiem, że powinnam to była zrobić wiosną, to opierdzieliłam ją wczoraj. Trochę straszy .

perukowca też przycięłam, bo już za bardzo wybujał do góry.
Katkak 21:36, 22 lip 2016

Bracia Grimm ma tyle kwiatów . Nie mogę się docxekać aż zakwitnie
to chyba też siewki jeżówek, ale skąd one tu???
Pluszakowa 00:01, 23 lip 2016

Tak to siewki jeżówkidostałam takie od Edytki tylko drogę miały trudną i są oklapnięte i nie wiem czy coś z nich będzie. Ty to masz rękę do zieleniny.