Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Na Łowieckiej 10:21, 22 maj 2016

Do góry
Dołączam się do ubawu nad werbeną, mam ją wszędzie chciałem zostawić na siewki, ale mam dość tęsknie do widoku gołej ziemi na bylinowej bez siewek. Rozpoczynam od jutra desant
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:37, 22 maj 2016

Do góry
Ufff...nadrobiłam...jestem na bierząco.
Jak to Luki się zastanawiasz na przyjazdem do Bogdzi ???!!! Nie ma takiej opcji...PRZYJEŻDZASZ !!! Wszyscy czekają na ciebie!!! A poza tym jedyny w roku taki spektakl rododendronowy i tyle znajomych dawno nie widzianych!
Nawet się nie wygłupiaj! Przyjeżdzaj !!!
Po za ty przypominam, że miałeś mi kupić w Bylinowym hostę...napiszę na priv.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:44, 21 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Na moje oko to może być Beni-Kaze, Nicolas lub Al Gold trzymana w cienistym miejscu bo ma sporo limonkowego koloru na młodych liściach, chcociaż All gold zielenieje z czasem jeżeli rośnie w głębszym cieniu, więc raczej odpada. Innych nie znam, więc się nie wypowiem

Na All Gold mi nie wygląda, te dwie pozostałe przebarwiają się tak, że mi to nie pasuje ... no kurcze no ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:39, 21 maj 2016

Do góry
Na moje oko to może być Beni-Kaze, Nicolas lub Al Gold trzymana w cienistym miejscu bo ma sporo limonkowego koloru na młodych liściach, chcociaż All gold zielenieje z czasem jeżeli rośnie w głębszym cieniu, więc raczej odpada. Innych nie znam, więc się nie wypowiem
Tu ma być ogród :) 23:17, 21 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ogrom prac wykonanych na przedpłociu robi wrażenie, w sumie to dobrze, że nie mam takich możliwości bo nie chciałoby mi się ogarniać terenu za płotem, jeden taki mi wystarczy
O jeżówki się nie martw, ja zawsze takiej wielkości kupuję i później wyrastają do 'przepisowych' rozmiarów w jeden sezon

A ja się cieszę, że już mam to przedpłocie za sobą no i czekam aż rośliny urosną na tyle, że będą widoczne między kamieniami.

Miejmy nadzieję, że nawet te najmniejsze jeżowki już w tym sezonie zakwitną.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:10, 21 maj 2016

Do góry
Łoooo nie spodziewałem się tego co zobaczyłem na 3 fotce, oj szacuneczek za kawał genialnej roboty
Tu ma być ogród :) 23:01, 21 maj 2016

Do góry
Ogrom prac wykonanych na przedpłociu robi wrażenie, w sumie to dobrze, że nie mam takich możliwości bo nie chciałoby mi się ogarniać terenu za płotem, jeden taki mi wystarczy
O jeżówki się nie martw, ja zawsze takiej wielkości kupuję i później wyrastają do 'przepisowych' rozmiarów w jeden sezon
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:00, 21 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Ja tam nie chce nic mówić, ale Albostriata wygląda inaczej Moja Beni Kaze ma takie liście i kolor łodyżek chociaż czy to ona to nie wiem, żebym nie zapomniał... Pysznogłówka to taki czysty jasny fiolet, była na zdjęciu ze świecznicą, które jesienią u Ciebie wklejałem

No to mnie zmartwiłeś
Na pysznogłówkę chyba sie nie zdecyduję ... ale o świecznicy myślę ... może przy rodkach bym ją dała?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:51, 21 maj 2016

Do góry
Ja tam nie chce nic mówić, ale Albostriata wygląda inaczej Moja Beni Kaze ma takie liście i kolor łodyżek chociaż czy to ona to nie wiem, żebym nie zapomniał... Pysznogłówka to taki czysty jasny fiolet, była na zdjęciu ze świecznicą, które jesienią u Ciebie wklejałem
Święto Azalii Pisarzowice:) 22:39, 21 maj 2016

Do góry
Dziękuję wszystkim za spotkanie, było super i pogoda znakomicie dopisała , szkoda że nie mogłem uczestniczyć w dalszej części spotkania.
Przebrałem zdjęcia i mam ponad 100 nadających się na pokazanie chociaż sporo prześwietlonych lub z innymi mankamentami.
Ładują się strasznie także wkleję jutro, ale chyba nie wszystkie
Święto Azalii Pisarzowice:) 21:27, 21 maj 2016

Do góry
Nie wzięłam stroju chyba

Może następnym razem co Luki?

Mówię Wam zimna

Siądźmy sobie
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:44, 21 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Dywan niezapominajek urzekający

Będę go próbowała rozsadzić z siewek na całą tą rabatę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:04, 20 maj 2016

Do góry
Posadziłem dzisiaj dwa drzewa, na buczka brakło czasu, może jeszcze jutro wieczorem uda się go posadzić. Zaczyna co nieco kwitnąć na rabatach, więc koniecznie trzeba fotki porobić.
Jutro jednak Pisarzowice, więc zdjęcia poczekają do niedzieli
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:02, 20 maj 2016

Do góry
Irenko z tego co od poducenta słyszałem trawy nie lubią wilgoci wczesną wiosną przed momentem kiedy się budzą, a u mnie wtedy było najgorzej, chociaż już mam tyle terorii, że szkoda gadać, nie ma i trudno. Trzeba szukać zastępstwa i powoli uzupełnić braki.

Wojtku ja jeszcze czekam bo na razie brak traw tak bardzo mi nie doskwiera w na każdej rabacie, ale z czasem będzie ich brakować. Molinie z tego co widzę na forum dobrze zachowały się po tej zimie, ale też trudno powiedzieć.

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:54, 20 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Nieustannie zachwycam się Twoim ogrodem, nie jestem w stanie powiedzieć co lubię najbardziej, bo wszystko odpowiada mi bardzo bardzo

Bardzo dziękuję Łukasz . U Ciebie po cichutku również podglądam . Prace u siostry także
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:44, 20 maj 2016

Do góry
Nieustannie zachwycam się Twoim ogrodem, nie jestem w stanie powiedzieć co lubię najbardziej, bo wszystko odpowiada mi bardzo bardzo
Pokażę nasz ogród 22:26, 20 maj 2016

Do góry
Rabata z azaliami i rh przecudowna
Ogród Cioci cz. 3 22:20, 20 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Gosiu mój ogrodnik to chyba z tej samej partii bo jeszcze go nie widziałem, a roboty ma tyle, że pełny etat by pociągnął
Widzimy się jutro

FajnieA z ogrodnikami to tak chyba tak jest
Ogród Cioci cz. 3 22:16, 20 maj 2016

Do góry
Gosiu mój ogrodnik to chyba z tej samej partii bo jeszcze go nie widziałem, a roboty ma tyle, że pełny etat by pociągnął
Widzimy się jutro
Ogródek Iwony II 21:10, 20 maj 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Iwonko ładnie wyszło, podoba mi się i chyba przyznasz, że kora to +10 do wyglądu rabaty, robi się od razu tak jakoś czyściej i z chwastami jest mniej roboty

Łuki, przekonałeś mnie. Pamiętasz, jak się ciebie pytałam o korę?
Martwi mnie tylko, że kora powinna być przekompostowana, a do takiej dostępu nie mam.
Ale będę polewać ją rozrobioną gnojówką, powinno to przyspieszyć rozkład, a roślinkom powinno też pomóc
wszystkie chwasty wypieliłam przed wyłożeniem kory. Tylko siewki jeżówek zostawiłam. Ciekawa jestem, ile się przebije
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies