Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 22:43, 21 maj 2016

trzcinnik Karl Foerster
sztuk 9 na rabatę brzozową
ren133 22:44, 21 maj 2016

Amazon Mist

ren133 22:49, 21 maj 2016

I ... hakonechloa Albostriata
Długo biłam się z myślami czy ją kupić bo szukałam macry ale w końcu decyzja zapadła
Asiuniaa 22:50, 21 maj 2016

ren133 napisał(a)
Amazon Mist

Ale ładne trawy. AM jaki dorodny.W jakiej donicy je kupiłaś i po ile ?Ładne. Trzcinnika dziś też sadziłam. Hakone też duża. Dobre masz źródło. Renia a co sadzisz w donice?
ren133 22:50, 21 maj 2016

Makao_J napisał(a)

Wiesz ja siewek to mam całe pudełko. Zebrałam po zimie (mam nadzieję że nie stracą terminu ważności), ale posiałam ich trochę do gruntu i w tym roku na razie cisza. eM mówi że one zawsze pokazywały się późno ale aż tak?
Poczekam jeszcze - jak coś to powtórzę siew.

Aniu Ty masz nasiona zebrane tak? A ja już malutkie sadzoneczki Ale jak uważasz ...
ren133 22:51, 21 maj 2016

Asiuniaa napisał(a)

Renia dostałaś hakone? Chwal się co kupiłaś

Kupiłam Asiu tylko inną niż szukałam
Luki 22:51, 21 maj 2016

Ja tam nie chce nic mówić, ale Albostriata wygląda inaczej Moja Beni Kaze ma takie liście i kolor łodyżek chociaż czy to ona to nie wiem, żebym nie zapomniał... Pysznogłówka to taki czysty jasny fiolet, była na zdjęciu ze świecznicą, które jesienią u Ciebie wklejałem
anulajda 22:54, 21 maj 2016

ren133 napisał(a)

Dzięki Aniu
Zostawiam w ziemi i zastanawiam się jak długo wytrzymam z tymi szpetnymi liściorami A co to znaczy, że wyrywasz? czyli jesienią czeka Cię sadzenie od nowa? Podglądam u Ciebie te różne odmiany róż i ... czekam na wielkie WOW

Podważam i wyrywam żeby liście były razem z cebulą i tak potem suszę.Ja co roku sadzę duże ilości cebul bo nigdy nie zostawiałam liściorów na rabatach tylko kosiłam na zero a teraz będę sadzić swoje zobaczę za rok co mi z tego wyrośnie
Na róże też czekam,bardzo bo one mnie nigdy nie nudzą nie to co tulipany chociaż je uwielbiam ale tak na chwilkę na wiosnę, miałam już ich dość i dziś wykopałam ostatnie teraz mam porządek na rabatach
ren133 22:57, 21 maj 2016

Asiuniaa napisał(a)

Ale ładne trawy. AM jaki dorodny.W jakiej donicy je kupiłaś i po ile ?Ładne. Trzcinnika dziś też sadziłam. Hakone też duża. Dobre masz źródło. Renia a co sadzisz w donice?

Duże te AM są faktycznie po 8zł kupiłam
Każda trawa z innego źródła
Hakone będę dzielić ... ona akurat droga była
Donice mam już obsadzone Zdjęcia postaram się jutro wstawić Ale nie nastawiaj się na wielkie wow ... nic szczególnego - białe pelargonie ze starcem i ice dance
ren133 23:00, 21 maj 2016

Luki napisał(a)
Ja tam nie chce nic mówić, ale Albostriata wygląda inaczej Moja Beni Kaze ma takie liście i kolor łodyżek chociaż czy to ona to nie wiem, żebym nie zapomniał... Pysznogłówka to taki czysty jasny fiolet, była na zdjęciu ze świecznicą, które jesienią u Ciebie wklejałem

No to mnie zmartwiłeś
Na pysznogłówkę chyba sie nie zdecyduję ... ale o świecznicy myślę ... może przy rodkach bym ją dała?