Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Luki 23:01, 21 maj 2016

Ogrom prac wykonanych na przedpłociu robi wrażenie, w sumie to dobrze, że nie mam takich możliwości bo nie chciałoby mi się ogarniać terenu za płotem, jeden taki mi wystarczy
O jeżówki się nie martw, ja zawsze takiej wielkości kupuję i później wyrastają do 'przepisowych' rozmiarów w jeden sezon
Efffa 23:12, 21 maj 2016

Edyta przypomnij mijak się nazywaję te iglaki co mi sie u Ciebie spodobały?
Coś z uszami to chyba było no nie?
lindsay80 23:12, 21 maj 2016

Efffa napisał(a)
Miałaś wrzucić fotki miejsc, które ukrywasz

Dziś trochę już poźno było na zrobienie ładnych fotek, ale coś tam udało się cyknąć.
lindsay80 23:17, 21 maj 2016

Luki napisał(a)
Ogrom prac wykonanych na przedpłociu robi wrażenie, w sumie to dobrze, że nie mam takich możliwości bo nie chciałoby mi się ogarniać terenu za płotem, jeden taki mi wystarczy
O jeżówki się nie martw, ja zawsze takiej wielkości kupuję i później wyrastają do 'przepisowych' rozmiarów w jeden sezon

A ja się cieszę, że już mam to przedpłocie za sobą no i czekam aż rośliny urosną na tyle, że będą widoczne między kamieniami.

Miejmy nadzieję, że nawet te najmniejsze jeżowki już w tym sezonie zakwitną.
lindsay80 23:21, 21 maj 2016

Efffa napisał(a)
Edyta przypomnij mijak się nazywaję te iglaki co mi sie u Ciebie spodobały?
Coś z uszami to chyba było no nie?

To jest żywotnikowiec japoński, nazywany też "rogami łosia" ale zanim kupisz to poczytaj, bo on może przemarzać.
Właśnie wyczytałam, że może być rozmnażany przez sadzonki pędowe wiosną lub jesienią, to na jesieni możemy w ten sposób spróbować, bo teraz to pewnie już za późno.
Efffa 23:25, 21 maj 2016

Wpisałam sobie w google ale zaden z wyglądu nie są tak ładne jak Twoje, w internecie mi sie nie podobają.
babka 23:41, 21 maj 2016

Witaj Przyszłam obejrzeć jeżówki Rzeczywiście malusie jakieś, miejmy nadzieję, ze będą nam kwitły w tym sezonie.
Przy okazji gratulacje na 800
lindsay80 00:03, 22 maj 2016

Efffa napisał(a)
Wpisałam sobie w google ale zaden z wyglądu nie są tak ładne jak Twoje, w internecie mi sie nie podobają.

Ja bym sobie na Twoim miejscu je w ogóle podarowała, do czego one u Ciebie by w ogóle pasowały?
lindsay80 00:09, 22 maj 2016

babka napisał(a)
Witaj Przyszłam obejrzeć jeżówki Rzeczywiście malusie jakieś, miejmy nadzieję, ze będą nam kwitły w tym sezonie.
Przy okazji gratulacje na 800

Cześć... no, nie da się ukryć, że sadzonki małe, ale akurat jeżówki bardzo szybko rosną, a maj to dla nich w miarę wcześnie, zobaczymy jak będą wyglądały za miesiąc.

Dzięki
lindsay80 00:18, 22 maj 2016

Czosnki purple sensation na brzozowej

Buksy całe w młodych przyrostach

I szałwie już w rozkwicie