Już jestem z Wami, dobiegłam do końca. Dzięki za odpowiedź.
Kasku nie tylko oglądałam ale i czytałam wszysdtko.
Te kosmosu są piękne w tej kompozycji. Lecę spać bo jutr do pracy.
O matko! Mam nadzieję, że tylko przeglądasz obrazki, bo merytorycznych treści tam mało
Na tej rabacie jest rozplenica Hameln, miskant Variegatus, miskant Morning Light i turzyca Evergold
Zakładaj wątek i pokaż pierwsze zmiany. Nic nie motywuje tak naszych M. jak komplementy dotyczące własnego ogrodu. A jak jeszcze napiszesz, że M pomagał i wspiera, to się wciągnie
Hameln - węższe liście, bledsze, bardziej zwiewna, "lżejsza" kępa, bez kotów niższa i mniejsza
Moudry - dość szeroki, ciemnozielony mięsisty liść, kępa gęściejsza, taki krępulec, szybciej rośnie (obie sadzone w tym sezonie), mniej wzniesiona, bardziej fontannowa
Mam jeszcze bezodmianową - wysoka jak miskant, bardziej wzniesiony pokrój, duże, ciemne koty - jak pałki od tataraku
Czerwienią się nawet w pochmurny dzień Ogród rewelacyjny dziękuje, ale wiesz, że to co na zdjęciach, a to co na żywo jakoś od siebie odbiega mam wrażenie Zawsze się widzi to co jeszcze brzydkie u siebie
Miskant niestety nie wiem jaki to , ale ładny jest
Sadzisz już? Ja jeszcze poczekam do października.
U mnie w nocy też porządnie polało I dwa dni temu też W końcu trochę się nawodniło i miskant też mi odżywa, tylko ja mu te uschnięte końcówki ścięłam.
Na targach kupiłam malepartusa i jest to samo, stał w doniczce i strasznie usechł. Zadołowałam go razem z tą doniczką i chyba dojdzie do siebie. Nawet kwiatka pokazał
Zakupy całkiem całkiem i rewelacyjnie wyglądają te czerwienie W ogóle rewelacyjnie wygląda ogród. Szpaler hortek i rozplenic już robi wrażenie.
Zresztą kule i perwska też rzucają się w oczy. A co to za miskant, że spytam tak z ciekawości ?
To jest pytanie niestety nadal nie mam pojęcia. Dostałam je kiedyś i nie umiem ich nazwać. Już samo to, że to miskant jest sukcesem bo przed O. to się po prostu "trawka" nazywało Mam dwa rodzaje. Jedne rosną do ok. 1.5 metra i mają jasne kitki takie beżowe, a drugie rosną do ok. 2 metrów i kwitną ciemniej tak trochę w bordo.
A nie lepiej posadzić po kilka sztuk tego samego? Masz już tutaj hortensje może dokup jeszcze 2 szt będą się wyróżnialy tutaj no i będą bardziej widoczne, lepiej sadzić grupami, bo później wszystko gdzieś ginie, a jak jest czegoś 3-4 szt to robi się fajna plama, Która jest widoczna z daleka