Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe królestwo

Moje małe królestwo

Malgosik 07:56, 21 wrz 2015

gratuluję ukorzenienia różyczki
jak Ci się to udało?
olga80 08:48, 21 wrz 2015

Malgosik napisał(a)
gratuluję ukorzenienia różyczki
jak Ci się to udało?

całkowicie przypadkowo, odłamałam kawałek przyrostu na wiosnę i wsadziłam do ziemi, podlewałam i na jesień miałam już gotową sadzonkę wsadziłam do ziemi na zimę okryłam i jakoś sama nie wierzyłam, że coś z tego będzie ale się udało chce wypróbować z innymi różami tak zrobić
Malgosik 08:59, 21 wrz 2015

olga80 napisał(a)

całkowicie przypadkowo, odłamałam kawałek przyrostu na wiosnę i wsadziłam do ziemi, podlewałam i na jesień miałam już gotową sadzonkę wsadziłam do ziemi na zimę okryłam i jakoś sama nie wierzyłam, że coś z tego będzie ale się udało chce wypróbować z innymi różami tak zrobić

to dobrze wiedzieć
jeszcze nie czytałam jak się sadzonkuje róże
ale może pobiorę wiosną od innych sadzonki
w końcu wiosną się je przycina
dla mnie to frajda takie sadzonkowanie
olga80 08:59, 21 wrz 2015

o rabacie myślałam cały weekend i wymyśliłam takie coś skorygujcie mnie jeśli coś nie tak, w opisie jest czekoladowa trawa bo tak szczerze mówiąc to nie wiem co to za trawa kupiłam bez nazwy musze zrobić zdjęcie to pewnie uświadomicie mnie

niebieski- budleja do kompletu
zielony -miskant 2 sztuki
boro- kiścień
żółet - 4 zółte jeżówki

czekoladowa trawa
czekam na sugestię
paulina_ns 16:00, 21 wrz 2015

Olu a może tak na środku daj hortensje, możesz jej dokupić jeszcze 2 jak nie, to niech zostanie sama,po jej bokach daj miskanty, berberysy też bym dokupila żeby były chociaż 3, straszny mix tam masz i mam wątpliwości czy to wszystko będzie do siebie pasowało. Fajnie by tu wyglądała jakas obwódka, masz może bukszpan? Jakieś niskie trawki?
olga80 17:01, 21 wrz 2015

Paulinko doniczkowych już tam nie ma , mówię o nasadzeniach , które tam planuję a że nie miałam innego zdjęcia to tak wstawiłam tylko opisałam co ma gdzie być kiścień też już znalazł swoje miejsce w innej części ogrodu
olga80 17:19, 21 wrz 2015

Byłam zrobić nowe zdjęcie aby było przejrzyście i tak
dosadzę 2 budleje, przed budlejami będą żółte jeżówki a przed jeżówkami te małe iglaczki nie znam nazwy a przed iglaczkami trawka

a taka trawka jest na obwódce

a i ten rodek z tyłu taki koślawy jutro bedzie w innym miejscu
Malgosik 17:41, 21 wrz 2015

dobór roślin jest chyba ok
tylko wszystkiego po więcej sztuk bym kupiła
budleje rozstaw, bo one duże urosną
kwitną na fioletowo?
3 jeżówki mało
nie wiem co to za iglaczki, jakie duże będą, może je potraktować na równi z tą turzycą brązową
można je rozrzucić w brązowych turzycach, tylko ile masz tych iglaków?
mogą też rosnąć w rządku a turzyce wokół nich jako tło
nie widać granicy rabaty
AnnaCh 19:27, 21 wrz 2015

Słuchaj, a może jakiś szkic, albo szersze zdjęcie tej rabaty? Może zdjęcie z góry, jak masz skąd zrobić? Bo na razie jakoś mi ciężko cokolwiek tu zobaczyć. Za mały fragment to zdjęcie
Marga 23:15, 21 wrz 2015

AnnaCh napisał(a)
Słuchaj, a może jakiś szkic, albo szersze zdjęcie tej rabaty? Może zdjęcie z góry, jak masz skąd zrobić? Bo na razie jakoś mi ciężko cokolwiek tu zobaczyć. Za mały fragment to zdjęcie

Miałam dokładnie to samo napisać. Ciężko coś doradzić, jak mamy widok tylko na taki mały wycinek Potrzeba szerszej perspektywy