całkowicie przypadkowo, odłamałam kawałek przyrostu na wiosnę i wsadziłam do ziemi, podlewałam i na jesień miałam już gotową sadzonkę wsadziłam do ziemi na zimę okryłam i jakoś sama nie wierzyłam, że coś z tego będzie ale się udało chce wypróbować z innymi różami tak zrobić
to dobrze wiedzieć
jeszcze nie czytałam jak się sadzonkuje róże
ale może pobiorę wiosną od innych sadzonki
w końcu wiosną się je przycina
dla mnie to frajda takie sadzonkowanie
o rabacie myślałam cały weekend i wymyśliłam takie coś skorygujcie mnie jeśli coś nie tak, w opisie jest czekoladowa trawa bo tak szczerze mówiąc to nie wiem co to za trawa kupiłam bez nazwy musze zrobić zdjęcie to pewnie uświadomicie mnie
niebieski- budleja do kompletu
zielony -miskant 2 sztuki
boro- kiścień
żółet - 4 zółte jeżówki
Olu a może tak na środku daj hortensje, możesz jej dokupić jeszcze 2 jak nie, to niech zostanie sama,po jej bokach daj miskanty, berberysy też bym dokupila żeby były chociaż 3, straszny mix tam masz i mam wątpliwości czy to wszystko będzie do siebie pasowało. Fajnie by tu wyglądała jakas obwódka, masz może bukszpan? Jakieś niskie trawki?
Paulinko doniczkowych już tam nie ma , mówię o nasadzeniach , które tam planuję a że nie miałam innego zdjęcia to tak wstawiłam tylko opisałam co ma gdzie być kiścień też już znalazł swoje miejsce w innej części ogrodu
Byłam zrobić nowe zdjęcie aby było przejrzyście i tak
dosadzę 2 budleje, przed budlejami będą żółte jeżówki a przed jeżówkami te małe iglaczki nie znam nazwy a przed iglaczkami trawka
a taka trawka jest na obwódce
a i ten rodek z tyłu taki koślawy jutro bedzie w innym miejscu
dobór roślin jest chyba ok
tylko wszystkiego po więcej sztuk bym kupiła
budleje rozstaw, bo one duże urosną
kwitną na fioletowo?
3 jeżówki mało
nie wiem co to za iglaczki, jakie duże będą, może je potraktować na równi z tą turzycą brązową
można je rozrzucić w brązowych turzycach, tylko ile masz tych iglaków?
mogą też rosnąć w rządku a turzyce wokół nich jako tło
nie widać granicy rabaty
Słuchaj, a może jakiś szkic, albo szersze zdjęcie tej rabaty? Może zdjęcie z góry, jak masz skąd zrobić? Bo na razie jakoś mi ciężko cokolwiek tu zobaczyć. Za mały fragment to zdjęcie