Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród KasiWB - część II 18:23, 12 lip 2016

Do góry
Przy siatce od frontu (której w przyszłości nie będzie) posiałam tymczasowo fasolę i facelię pożytecznie, modny kolor i chwasty nie szaleją

Ogród KasiWB - część II 18:17, 12 lip 2016

Do góry
ta sama rabata
w 2011 (co się wtedy wyprawiało )

jedno bordowe drzewo (leszczyna) zostało zastąpione innym bordowym drzewem (Nigra) no i nic z tych rzeczy już tam nie ma )

i dzisiaj po prawej widać szkółkę cisową - cisy pójdą na żywopłoty. Widoczna z przodu rabaty hortensja (Great Star) do przesadzenia, ale póki co nie wiem gdzie

Komendówka 18:14, 12 lip 2016

Do góry
I chwalona wcześniej wielgaśna kocimiętka. Reszta przycięta, a ta ciągle ładna i motyli...., a tawuły właśnie poszły pod nóż:

Pierwsza samotna werbena, w innym miejscu wysiała się i czekam...

Komendówka 18:10, 12 lip 2016

Do góry
Zeznania z pierwszego samotnego weekednu na bezludziu. No, nie do końca samotnego, bo miałam pieska, czyli Flipka, zwanego również (nie pytajcie dlaczego), Panem pieczarką, Mitkiem, Piorunem, Wiejskim sznurkiem

Jeżówki i pysznogłówki od Małej Mi

Ogród z uśmiechem 18:09, 12 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Ponieważ chce mi się płakać, pokażę co kupiłam w Końskowoli:

Aphrodite

Chippendale

Gospel

Świetne róże kupiłaś. I jeszcze pienne Minervy i Wiliam S. Super Już jestem ciekawa kompozycji na rabacie.
Zniszczonego trawnika bardzo współczuje. Nie wolałabyś trawnika z rolki?
Ogród w cieniu drzew 18:04, 12 lip 2016

Do góry
ziele napisał(a)
I jeszcze cudowne róże - jedynie białe na razie początki bo kupione w tym roku, zobaczę jak przeżyją zimę:

Co to za odmiana?
Piwonie zachwycają
Ogród w cieniu drzew 18:03, 12 lip 2016

Do góry
ziele napisał(a)
I jeszcze raz czosnki (chyba) NN

i na wietrze

Zastanawiam się czy to nie Agapant?

Przerwa na kawę... 18:01, 12 lip 2016

Do góry
Kwiatowo - hortensja bez nazwy i pelargonia.

Czy bergenia powinna nadal kwitnąć?

Tawlina jarzębiolistna - kwiaty ładne, wabią motyle ale po 3 latach krzak mimo cięcia brzydki. Rozłazi się, kładzie. Rozmnaża się przez korzeniowe odrosty

Krwawnica a nie przetacznik jak myślałam. I cudna, ogromna lilia, szkoda, że nie zachowałam nazw.
Czasem słońce czasem deszcz 17:52, 12 lip 2016

Do góry
a dzisiaj kolejne dzieci zastąpiły pod grujecznikiem dogorywające everillo

i czuję że to nie będzie koniec

właśnie dziecię goni mnie z komputera, więc na koniec Princess Alexandra of Kent

Ogród KasiWB - część II 17:50, 12 lip 2016

Do góry
No i bok - przy garażu - tu wylądowały hortensje Grandiflora, które miały być Limkami za nimi jest żywopłot z cisa, którego nie widać nasiały się też naparstnice - nie mam nic przeciwko. Są też różne roślinki tymczasowo - właśnie lilowce, firletka, bodziszki i inne, które wykopałam z rabaty z Nigrą, bo się nie mieściły

Poniżej widać, że jak kończą się hortki to jest przerwa i zaczyna się mur z różami. W przerwie mają być serby i jeszcze przed różami nasadzenia tu przed różami będzie przedogródek trochę nietypowo, ale to właśnie on i co i jak tam posadzić??? oto jest pytanie

Blaski i cienie nowego życia 17:47, 12 lip 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ula zakwitła Twoja lilia to pachnąca, ale sadząc z myślą o białej a wyszło co wyszło...

To dobre
Czasem słońce czasem deszcz 17:47, 12 lip 2016

Do góry
dzisiaj przy okazji kopania w ogrodzie przyszła mi na myśl historia pewnego konwalnika którą chciałam się podzielić
Otóż rok temu zachwycona okazem w doniczce u Magdy Noemi kupiłam sobie spory egzemplarz, a jako rasowa ogrodniczka od razu zrobiłam z niego 5 sadzonek i posadziłam tu:

Jak widać posadzony za obwódką bukszpanową jest prawie niewidoczny ale pełni rolę zadarniacza

Wiosną przypomniała mi się donica Madzi, więc jego kolejne dzieci powędrowały tu:

Ogród KasiWB - część II 17:40, 12 lip 2016

Do góry
część frontowa - tu też jeszcze tymczasowo to tutaj chcę żeby było formalnie może będzie ) jak kokoszka nie wygra )

Ogród KasiWB - część II 17:39, 12 lip 2016

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Czy do tego duetu będzie pasować Minerva? z tym, że dałabym ją przed tą źółtą?

Ożeż Ty, jaki piękny masz ten mur! Inna sprawa, że strasznie Ci się pobudowali dookoła, w porównaniu do początku, gdy kupowaliście działkę.
Ogród zapracowanej mamuśki 17:37, 12 lip 2016

Do góry
Dzisiejsze zakupy
Sosna wejmutka "Tiny curls"

Żurawka "Forever Purple" niestety była ostatnia

Dereń biały "Sibrica Variegata"

Dereń biały "Gouchaulti"

Derenie miałam na wiosnę rozmnożyć na żywopłot, ale przed chwilą obejrzałam ogrodowiskowe derenie i zrobię z nich "kuleczki". Posadzę na rabacie z perułkowcem i szczepionym klonem, dosadzę trawki ozdobne i berberysy "Red Pilar"

Ogród KasiWB - część II 17:36, 12 lip 2016

Do góry
Liliowce

i ten mój ulubiony bladawiec )

Księżycowy... 17:32, 12 lip 2016

Do góry
To są dwa miejsca, nad którymi ostatnio intensywnie myślę.
Pierwsze przedstawia koniec wjazdu. Miała tam stanąć kiedyś wiata, ale jakoś oboje stwierdziliśmy, ze chyba jednak jej nie potrzebujemy. Czy drewutnia dobrze by tam wyglądała?

Tutaj już sobie powoli obmyślam plan. Krzewy te znikną na jesień, bo będziemy sadzić żywopłot z grabu, przed nim chciałabym hortensje bukietowe i hakonechloa + kule (chyba tuja Danica).

Ogród KasiWB - część II 17:31, 12 lip 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Kasia, ten ceglany mur tworzy rewelacyjne tło dla Twoich roślin! Za każdym razem się zachwycam!

Dzięki Jazzy, czyli dobrze, że go wzniosłam strasznie chciałam mieć kwitnącą ścianę z cegły )) kosztowna zachcianka ale zobaczymy efekt za rok lub dwa jak wszystko się rozrośnie jeszcze wszystko przed murem i różami do zagospodarowania będę Was męczyć co posadzić i jak żebyście mieli czym się zachwycać )
Buziaki!
Tonący w bieli 17:29, 12 lip 2016

Do góry
aniasmyk napisał(a)
Teraz zapraszam przed dom.
Sufrinia pełna. Pachnie nieziemsko. Nie wiem dlaczego przebarwia się na różowo/fioletowo?

Faktycznie śliczna jest - nawet te przebarwienia pasują Przynajmniej dla mnie.
Niestety takiej jeszcze u nas nie spotkałam. Pewnie w przyszłym roku dopiero.
Ogród z uśmiechem 17:26, 12 lip 2016

Do góry
Zanim z wami pogadam i poodpowiadam, pokażę dzisiejszy widok niby-trawnika

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies