Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:54, 22 cze 2016

Do góry
Ingrid Bergmann....nie szaleje z kwiatami, w tym sezonie to jej 4 czy 5 dopiro kwiat, równoczesnie ma max 2 kwiaty na szczycie pędów - to wielkokwiatowa róża jest, ale za to jakie te kwiaty...sama elegncja i dostojność w tej rózy :

2,5 tys. m stepu u Marty .... do zagospodarowania 15:51, 22 cze 2016

Do góry
Było:

Jest (zdjęcie robione z drugiego końca):

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:50, 22 cze 2016

Do góry
Chippendales szaleje...ale to super róza jest, co roku niezawodnie kwitnie obficie, całe lato,do mrozów, nie choruje a do tego kolory kwiatów ma zmienne jak kameleon, w fazie pąka ciemniejsze, potem jaśnieją a pod koniec sezonu gdy temperatura spada jej kolor idzie bardziej w kierunku łososiowego, teraz jest cieplutko więc jest bardziej kremowo-rózowa...

2,5 tys. m stepu u Marty .... do zagospodarowania 15:48, 22 cze 2016

Do góry
Było:

Jest:

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:46, 22 cze 2016

Do góry
Tym sposobem odpowiadając na Wasze posty - za które dziekuje - p[okazałam niektóre ujęcia wczorajsze z mojego ogrodu, a teraz reszta....
Donicowo-taraowo-ziołowo-pomidorkowo....

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 15:45, 22 cze 2016

Do góry
Toszka,

oto łuk

2,5 tys. m stepu u Marty .... do zagospodarowania 15:44, 22 cze 2016

Do góry
Było:

Jest:

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:44, 22 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja też bym cięła mimo wszystko ale po tych upałach

Tak zrobię Reniu
Póki co nie wyjścowy jest to go nie pokazuje na fotkach, ale za to tuż przed nim mam pierwsza jarzmiankę z 4 posadzonych w tym roku
Pozostałe jeszcze w pakach...
Oto ona :
Mój 4 arowy azyl... 15:43, 22 cze 2016

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Róże przy domku rozwinęły się i mocno pod ciężarem kwiatów pochyliły, ale nic już z nimi robić nie będę - niech wiszą

Pięknie

I masz złote rączki do róż z patyczka..jaki sposób mnożenia najlepszy, bo chcę sąsiadce zrobić kilka sadzonek z moich.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:43, 22 cze 2016

Do góry
Ależ upał dzisiaj, a ranek był taki przyjemny. Gruszki nie lubią skwaru o ile nie są nad jakimś dużym ciepłowodnym zbiornikiem.

W warzywniku wszystko rośnie. Nie wzeszła tylko późna marchew i pietruszka korzeniowa. Groszek zużywamy na bieżąco, trochę zamrozimy.

Rabata frontowa prawie osiągnęła swoje apogeum (jeszcze brakuje hortensji). W tym stanie przetrwa do jesieni.
prawa

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:42, 22 cze 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Ale super zakupy
różanka u ciebie juz kolekcjonerska no i buksa ratujesz, Danusia dobrze radzi

Z ta kolekcją to bym nie przesadzała, tym bardziej że nie mam jednej tzw. różanki a raczej poutyakene mam róże do towarzystwa innych roslin, ale przy moim nieduzym areale tak juz musi zostac. Owszem lubie róże i lubię ich mieć duzo...dużo więcej niz mam miejsca niestety...
Oto moje "nowości ", Lady emma hamilton (opusciła łebki a licze na to ze jak sie wzmocni w nowym miejscu to dźwignie je w górę)

I Mounsted Wood...jeszcze malutki...ale jest i kwitnie

2,5 tys. m stepu u Marty .... do zagospodarowania 15:41, 22 cze 2016

Do góry
Było:

Jest (dwa rzędy róż i rosnąca soie powoli obwódka z bukszpanu, a przed obwódką rząd aksamitek, na razie niewdocznych ):

Rozpoznawanie odmian róż 15:37, 22 cze 2016

Do góry
Witam proszę o pomoc w rozpoznaniu mojej róży
Ogród wśród pól i wiatrów 15:36, 22 cze 2016

Do góry
Atena napisał(a)
Przepięknie Cały czas choruję na Larissę.....chyba jesienią się skuszę Napisz coś Joluś o niej (jaka rośnie wysoka, jak się zagęszcza - ile krzaczków sadziłaś na jaki kawałek, no i jak z kwiatem czy długo trzyma i czy śmieci ?)

Atenka, larisa jest owszem ładna, ale nie bez wad. Mnie osobiście trochę denerwuje to jej zrzucanie pąków. Sprawa wygląda tak, że na początku sezonu jest dosłownie oblepiona pąkami w ogromnej ilości! Ale część pąków potem zasycha i opada. Na początku myślałam, że może choruje albo coś.. Ale doczytałam, że taki już urok tej odmiany. Poza tym cóż.. rozrasta się bardzo, jest gęsta, zwarta, trzeba ją porządnie ściąć po pierwszym tłoczeniu i potem zakwita ponownie, praktycznie do zimy. Ja mam posadzonych 8 sztuk, średnio co metr, ale można nawet rzadziej sadzić. Wygrzebałam Ci fotkę z maja 2014 roku.

Teraz tak się rozrosła, że w ogóle nie widać ziemi, ogromne krzoczory się porobiły

2,5 tys. m stepu u Marty .... do zagospodarowania 15:36, 22 cze 2016

Do góry
Witam Was, po dłuższej przerwie, powróciłam do ogrodu i robie kolejne rabaty.

Póki co, wstawię zdjęcia obrazujące, jak się zmieniło, póki co z bałaganem w tle, bo wciąż pracuję .

Było:

Jest:

Rozpoznawanie bylin 15:35, 22 cze 2016

Do góry
Witam co to za roślina, wiedziano mi że zwie się Tomala ale chyba mnie ktoś wprowadził w błąd
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:34, 22 cze 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

a ja posadziłam go na patelni kurna, zobaczymy - jakby co to jesienią będzie przeróbka
Małgoś, nie wiem jak Ty to robisz że masz tyle roślinek w swoim ogródku.. zawsze coś Ci kwitnie Super..

Bo ja jak wszayscy tu na Ogrodowisku mam mały ogródek ale za to z gumy ...

Mój Artemis zaszczycił mnie wczoraj pękami kwiecia....troche mu odsłoniłam słońce, bo w tej ciasnocie inne rosliny go "zakrzyczały", troche za mocno go cieniowały....a on od razu sie odwdzięczył....o zobacz :

W ogrodzie Lorki za zakrętem 15:31, 22 cze 2016

Do góry
lorka napisał(a)
taka niespodzianka mi wyrosła W tamtym roku kupiłam na alledrogo czarny i bialy, jakies niewydarzone malutenkie kłacza.. czarny padł, biały myślałam,ze też.. na azie limoonkowy , ale już robi się bielutki..
Oliwko jakby co to będzie troche nasion haha

Lorka piekny ten orlik. Ja w tym roku przywiozlam od tesciowej juz duze okazy jasno rozowe Pieknie kwitly.
Mam dla ciebie przygotowane nasiona sasanki i jeszcze czekam na ostrozki. Powiedz mi kiedy zbierasz te nasionka jak zaschna na roslinie ??? wiem glupie pytanie ale nie mam pojecia. A moze juz zerwac powiesiec w przewiewnym miescu i czekac az wyschna ???
Ogród wśród pól i wiatrów 15:26, 22 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ja też liczę na Twoje hortensje
Róża Rosarium bardzo mi się podoba

Mirelka, jeśli taka pogoda się utrzyma to spektaklu hortensjowego w pełnej krasie chyba nie będzie. Pamiętam w ub roku słonko hortensjom przypalało kwiatki, jeszcze jak były w takiej fazie limonkowej, i potem już się tak ładnie pudrowo jesienią nie przebarwiały. W tym roku już widzę po listkach, że już są lekko zaschnięte niektóre. No nic, pozostaje chyba tylko lać wodę ile wlezie.

Wczoraj pstryknęłam hortensjową, ML wychodzi powoli na prowadzenie
Ale jest taki jakby mniej bujny niż w ub roku, chyba też więcej wody potrzebuje.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:25, 22 cze 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Widziałam piękne sadzonki teraz czekam na efekt po posadzeniu bo to co napisałaś u mnie z czym je posadziłaś to skręca mnie ciekawość. Ja mam cały czas problem z Leosiem bo rośnie z Ascotem i to połączenie jest piorunujące ale za gorące chyba może jak trawy się rozrosną to trochę się to zmieni. Jak na razie nie jestem przekonana do tego połączenia ...zresztą takich zgrzytów jeszcze jest trochę...będę jesienią przesadzać.
Jaką zamówiłaś rózę czternastkę?

Zamówiłam a własciwie zażyczyłam sobie - bo to miałby byc urodzinowy upominek - Aspirin Rose
Jeszcze nie wiem gdzie ja wcisne...ale o to mniejsza ...

Mój Leoś rosnie sam w towarzystwie ożanki, traw i lawendy a w tle za plecami ma Queen of Sweden ale nie bezpośrednio, w swoim otoczeniu to on jest gwiadą - tak wygladał wczoraj popołudniu

Tu jego "towarzystwo" - samo na zdjęciu

Fotek z posadzonych miejsc jeszcze nie ma bo ciągle nie mam czasu dokończyc tych rabat, rozgrzebane takie...

Ale mam inne aktualne fotki to powrzucam własnie teraz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies