Lilia REDFLAVOUR - jedna z perwszych , która trafiła do mojego ogrodu, ok, 7 lat wstecz [
Trojeść bulwiasta - Trojeść, tą mam już kilka lat.Posiałam, i potem sama się wysiewa.Ładna taka żaróweczka
Hej Reniu, wróciłaś, cudne miejsca zobaczyłaś, nigdy tam nie byłam
Spotkanie udane
Zobacz, jak ładnie zakwitł krwawnik z nasionek od Ciebie. Różnymi kolorami, ale bardzo mi się podoba Nawet środki kwiatków są różne
Anetko u nas często są wyprzedaże. Bo zostanie kilka sztuk albo coś jest uskodzone przez klientów np.ułamana gałązka.
Kupiłam dużo fajnych roślin w okazyjnych cenach.
W ubiegłym roku kupiłam magnolie za głupie pieniądze bo już przekwitły po prostu.
Za 5 zł.dziesięciopaki lawendy.i wiele innych.
Z odmianowych, które kupowałam zostały mi tylko te.
Aguś, ja nic nie myślałam.Po prostu mi się Twoje wrzosowiska podobają. A tu taka od Ciebie fantastyczna wskazówka. Więc teraz będę myślami robiła u siebie wrzosowisko, bo siedzę narazie po prawej stronie rabaty i nie mogę wyjść z niej. A lewa jeszcze nie tknięta
Tu chcę posadzić 3 szt Strong Amabelle ale na razie jest 1 szt i muszę ją rozmnożyć
a to rabat z jarzębiną.
Postawiłam tu pod jarzębiną Magical Candele i miskanta. Jak widać jeszcze jest miejsce na dosadzenie czegoś. Czy to pasuje czy raczej w same stożki i kule pójść.
łąka po skoszeniu mało ciekawa, ale jak podeschnie( na razie ciągle pada)
to się zbierze, spali i będzie popiół na rabatki, a po miesiącu znowu będzie zielono i może kwitnąco
dorzuciłam jeszcze do tego zielska ścięte naparstnice, ostróżki i orliki....może się wysieją
wrotyczu jeszcze nie kosił bo fajna żółta plama
i odnalezione brzózki już całkiem spore i nie pojedyncze patyczki
Ewa, u ciebie wszystko wyższe niż u mnie, wiec muszę się przekonać, jak u mnie pokaże kwiatki. Ciekawa jestem, czy ona w tym roku zakwitnie, czy dopiero za rok?
Do kolan, to tak 50 cm, a róże w opisach mają mieć 70 -100 cm...
Zobaczymy
Ps. Przesadziłam te jeżówki pod dom. Nawet się nie zorientowały. Udało mi się wykopać z wielką bryłą korzeniową. Dobrze, że upałów nie ma, bo bym musiała czekać z kopaniem
Teraz muszę wymyślić, co dać dla rozjaśnienia pomiędzy nie. Na razie posadziłam stipę