Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 12:26, 19 lip 2016

Milka napisał(a)

no proszę, rośnie ci jak szalone wszystko; mnie te ciemne pojedyncze dalie zachwyciły, piękny akcent

Wiesz jak się cieszę, że rośnie głupio by mi było strasznie gdybyś mi dała, a ja nie umiała zadbać
sylwia_slomc... 12:29, 19 lip 2016

Sylvana napisał(a)
Ależ oczywiście, że zaglądam do Ciebie, ale nie pisałam tylko podczytywałam.
Widziałam Twojego eM jak tyrał na łące, widziałam zmagania z chodniczkiem i nadal jestem zdania, że jest u Ciebie większy porządek niż u mnie....tym bardziej, że u Was wszystko zmierza do szczęśliwego zakończenia, a u mnie stoi i ani drgnie na razie.

Sówka fajna...rzeczywiście taka Potterowa
W korzeniu...wymarzona miejscówka

Co Ty u mnie koooooońca nie widać Jedno nie skończone, a już kolejne plany mam i to nie wiem czy nie do realizacji jeszcze w tym rokueM się "ucieszy"
sylwia_slomc... 15:59, 19 lip 2016

eM prawie skończył koszenie łąki Został już tylko mały kawałeczek a przy koszeniu bażancica uciekła Mu z jajek zostawił jej całą kępę, ale nie wiemy czy jeszcze wróci Do ostatniej chwili na nich siedziała. Nie spodziewaliśmy się tak późnego wylęgu

Kosą jej prawie po dziobie przejechał tak blisko była. Dobrze, że zdążyła zwiać bo nie zauważyłby jej i skosił
sylwia_slomc... 16:04, 19 lip 2016

Takie polne wczoraj od razu sadziłam w łąkę

Dałam blisko ścieżki, żeby je było widać.
sylwia_slomc... 16:11, 19 lip 2016

łąka po skoszeniu mało ciekawa, ale jak podeschnie( na razie ciągle pada)
to się zbierze, spali i będzie popiół na rabatki, a po miesiącu znowu będzie zielono i może kwitnąco

dorzuciłam jeszcze do tego zielska ścięte naparstnice, ostróżki i orliki....może się wysieją

wrotyczu jeszcze nie kosił bo fajna żółta plama

i odnalezione brzózki już całkiem spore i nie pojedyncze patyczki

kerii 16:16, 19 lip 2016

Ależ Twój strach ma gustowną kreację) mam pytanie koło skalnicy rośnie Ci taka zielonaroślinka jak to się nazywa ? w tym roku kupiłam sobie taką na placu sprzedawca oczywiście nie wiedział co to powiedział takie coś na skalniak)
sylwia_slomc... 16:23, 19 lip 2016

a były mniejsze od tych białych patyków i od siatki

przy ścinaniu bylinówki miałam taką towarzyszkę
sylwia_slomc... 16:30, 19 lip 2016

kerii napisał(a)
Ależ Twój strach ma gustowną kreację) mam pytanie koło skalnicy rośnie Ci taka zielonaroślinka jak to się nazywa ? w tym roku kupiłam sobie taką na placu sprzedawca oczywiście nie wiedział co to powiedział takie coś na skalniak)

Po prawej jest słonecznica, a po lewej wysiało się NN i ma takie żółte kuleczki, nic więcej nie pomogę bo nazwy nie znam
A strach ma wreszcie kapelusz od parady
Warmia 16:38, 19 lip 2016

Sylwuś, u Ciebie nie można się nudzić. A ten domek dla owadów pewnie sami robiliście? Muszę pomyśleć o takim u siebie. Tylko najpierw muszę znaleźć dla niego odpowiednie miejsce.
Katkak 20:16, 19 lip 2016

Patrz, genialnie, że te Limki tak się zebrały . Cieszę się przeogromnie . To miejsce chyba czekało na tą sówkę. Jakby stworzone dla niej . Ciekawa jestem czy bażancica wróci. A ja jestem zadowolona bo kupiłam wreszcie różową szałwię. Niestety w fazie przekwitania. Zebrałam nasionka, wysiałam i... wyrosły . Póki co widać 3 maluszki, ale może będzie więcej . Buziak