Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród

Anna i Ogród

Makao_J 15:58, 19 lip 2016

Dzisiejsze polowanie w Tatarach

Miskant chiński NN ale wygląda Silberfeder, 2szt hortensji Magical Candle, 1szt Strong Anabelle (mam nadzieję że rozmnaża się jak zwykłą Anabelle bo więcej nie było) oraz 6 szt cisów Hilli.
dominika_ 16:10, 19 lip 2016

Bardzo ładne zakupy, miskant naprawdę duża sadzonka, wiele za nią zapłaciłaś?
Makao_J 16:14, 19 lip 2016

Tu chcę posadzić 3 szt Strong Amabelle ale na razie jest 1 szt i muszę ją rozmnożyć

a to rabat z jarzębiną.
Postawiłam tu pod jarzębiną Magical Candele i miskanta. Jak widać jeszcze jest miejsce na dosadzenie czegoś. Czy to pasuje czy raczej w same stożki i kule pójść.

od tyłu tak wygląda
Makao_J 16:15, 19 lip 2016

dominika_ napisał(a)
Bardzo ładne zakupy, miskant naprawdę duża sadzonka, wiele za nią zapłaciłaś?

Nie wiem czy to dużo ale 22 zł. Miałam na wózku miskanta Giganeus za 14 zł ale miał żółtawy kolor i bałam że że może nie odzyskać koloru.
dominika_ 16:22, 19 lip 2016

jak za taką sadzonkę to cena jest ok, tak jak patrzę na to co jest w centrach u mnie, ja wolę jeździć na giełdy, tam rośliny są sporo tańsze
kamila66 16:41, 19 lip 2016

Makao_J napisał(a)
Tu chcę posadzić 3 szt Strong Amabelle ale na razie jest 1 szt i muszę ją rozmnożyć

a to rabat z jarzębiną.
Postawiłam tu pod jarzębiną Magical Candele i miskanta. Jak widać jeszcze jest miejsce na dosadzenie czegoś. Czy to pasuje czy raczej w same stożki i kule pójść.

od tyłu tak wygląda

Kule stożki, hortensja i miskant coś mi to przypomina hehe
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1528-ogrod-nie-tylko-bukszpanowy-czesc-ii?page=556
Makao_J 16:53, 19 lip 2016

Tak, wiem Kamila bo sama mi ten pomysł podsunęłaś. Tylko tego berberysa muszę obciachać ale nie wiem czy teraz można.
AsiaK_Z 16:57, 19 lip 2016

Łupy superaśne
kamila66 17:00, 19 lip 2016

Makao_J napisał(a)
Tak, wiem Kamila bo sama mi ten pomysł podsunęłaś. Tylko tego berberysa muszę obciachać ale nie wiem czy teraz można.

Można póki nie ma palącego słońca, czyli najlepiej dzisiaj Ja swojego przycięłam na długo z obawy o przypalenie i nic mu nie było, więc go wyszczupliłam i jest ok
Kiedyś pewna pani w ogrodniczym mi powiedziała, że berberysa trzeba ciąć dopiero wtedy ładnie wygląda
Makao_J 17:02, 19 lip 2016

kamila66 napisał(a)

Można póki nie ma palącego słońca, czyli najlepiej dzisiaj Ja swojego przycięłam na długo z obawy o przypalenie i nic mu nie było, więc go wyszczupliłam i jest ok
Kiedyś pewna pani w ogrodniczym mi powiedziała, że berberysa trzeba ciąć dopiero wtedy ładnie wygląda

Tak to prawda. Wszystkie swoje tnę ale do tego akurat podchodzę z niechęcią bo kolce ma długości 2 cm. Ale zaraz pójdę go ciachnę. Jak padnie to już jego problem.

Zrobię fotki po...