Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 10:46, 22 cze 2016

Do góry
Płot pomalutku zarasta

Ogródkowe perypetie:) 10:44, 22 cze 2016

Do góry
i kule, które czekają na cięcie.. czasu brak

Ogródkowe perypetie:) 10:43, 22 cze 2016

Do góry
uwielbiam jak te pięknotki zaglądają mi na taras

Ogródkowe perypetie:) 10:41, 22 cze 2016

Do góry
ukochana Austinka

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:41, 22 cze 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Świetne te skrzynie Agatko

Dziękuję Sylwia, mam nadzieję, że będą nam długo służyć i spełniać się w swoim przeznaczeniu
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:38, 22 cze 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
To miejsce przed wejściem do domuz boku czeka w kolejce rododendron i magnolia)

No sąsiad/ka z tych dachowych okien jak z boku nic większego nie będzie idealny widok ma na twoje rabatki ) Latać nie potrzebuje. Mam nadzieję, że poduszkowcem nie jest. U mnie z dachowych wszystkie roślinki u sąsiada ładnie widzę
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 10:38, 22 cze 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Ha!Kasia ma dziś urlopik.Rzadko to się zdarza,więc prasuję i sprzątam od rana-w ramach relaksu oczywiście
Wiadomość dnia-są chłopy od gabionu i słupki murują.Zrobiłam im fotkę z okna-także cicho szaaa

No i widok od razu na drugą stronę-czyli głazowa z zalążkami trawnika(chwasty ofkors rosną ile wlezie) plus chodniczek-w wersji początkowejNa pierwszym planie walec "handmade mój tata"
robota wre widzę niwelator w pogotowiu to jest precyzja - super
Ogródkowe perypetie:) 10:37, 22 cze 2016

Do góry
Pilgrim

i kosmosy..samosiejki
Ogródkowe perypetie:) 10:36, 22 cze 2016

Do góry

Ogródkowe perypetie:) 10:34, 22 cze 2016

Do góry

Ogródkowe perypetie:) 10:33, 22 cze 2016

Do góry
ale o tej porze, w ogrodzie królują róże:
NN, nie wiem skąd

niezawodna Bailando..

kolejna NN.. pojęcia nie mam co to za róża, piękne sztywne pędy, zapach delikatny z nutą korzenną.. ciekawe

rabata z różami okrywowymi zaczyna powoli kwitnąć
Z Pszenicznej ... 10:32, 22 cze 2016

Do góry
AgataP napisał(a)

Podoba mi się ten Twój front naprawdę uporządkowanie i jednocześnie klimatycznie jest Brawo!!!
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:31, 22 cze 2016

Do góry
Kasya - wydaje mi się,że najdłużej trzymaja First Lady i Pashmina.
Długo się rozwijają z paków i zanim przekwitną,to też długo trwa.

Ewik - Specjalnie posadziłam Sprit przy podporze,ale nie ma za wiele co podpierać na jakim stanowisku rośnie u ciebie?

Madzenka -Akurat ta sadzonka była śliczna,dostałam ją w ramach reklamacji ubiegłego lata,w doniczce,kwitła kilkoma kwiatami,a u mnie coś jej nie pasi,,.
Natomiast Baronowa Stefania rośnie obok niej i jest obsypana pąkami w nieprawdopodobnej ilości.

-
Rododendronowy ogród II. 10:31, 22 cze 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Tak ja sadziłam przy pnacych ale sa przeciez takie które sie nie pną np arabela (jesli nazwy nie pomyliłam) albo Rooguchi i można je puscic po ziemi albo po krzaczkach . U mnie Rooguchi włazi na azalie japońskie i tak wygląda.

Bożenka normalnie się tak nie godzi - masz tyle roślin, ze głowa mała.. i wszystkie piękne...
Ogródkowe perypetie:) 10:30, 22 cze 2016

Do góry
zanim grad z deszczem powalił kwiaty:
goździki opanowały mi ogród

uwielbiam ten kolor:

i te czosnki..
Księżycowy... 10:26, 22 cze 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Jednym uchem i okiem spoglądam na mecz z Ukrainą (jak ja lubię tego Kubę ), jednocześnie robię młodą kapustkę z ogrodu na jutro do pracy, a duchem już jestem w ogrodzie. Oto nowi jego mieszkańcy. Świerzbnicę macedońską wypatrzyłam przypadkowo w moim ogrodowym, jadąc w poszukiwaniu klona. Bardzo mi się spodobała i jest. Ledwie przywieziona, a już hasały po niej trzmiele . Jednocześnie upolowałam w. patagońską.

Dzięki wspaniałomyślności koleżanki mojej mamy, przybywają do mnie różne sadzonki, z likwidowanego ogrodu działkowego. Hibiskusy dwa już rosną, dotarły kolejne dwa, irysy, dzwonki, jakaś stokrotka(?) pełna i jeszcze jedna roślinka nn.

oj świerzbnica piękna, sama bym ją upolowała - dawno nie byłam w ogrodniczym, ale w sobotę mamy się wybrać do Kapiasów jak będziemy u Kindzi więc nic staconego...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:25, 22 cze 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Dzięki, Agatko, kwitnącą obielę widziałam na bieżąco u Ciebie.
Skrzynie piękne, jeszcze pachnące lasem. Aż szkoda ich do ogrodu Może zdążysz jeszcze coś w nich zasadzić

Nie zdążę zagospodarować skrzynek, nie chcę się nakręcać do września jeszcze trochę czasu jest, zobaczymy jak prace będą postępować

Ostatni bratek

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:25, 22 cze 2016

Do góry
Tu masz odbicie lustrzane linii rabaty - nawiązanie na tej samej wysokości i druga opcja - lekko odbicie przesunięte do przodu i skrócone. W sumie trzy opcje dla porównania (razem z pierwszą prostą rabatą) i na koniec czysty bok, drukuj, rysuj sama różne linie. Nanieś sobie tą drewutnię na szkic dla ułatwienia bo tak plan trochę niepełny.

Metodą prób i błędów Myometis ogród buduje 10:20, 22 cze 2016

Do góry
powiedzcie mi proszę czy zapytania o porady i sugestie dotyczące zmian w moim ogrodzie wrzucać tu na swoim wątku czy lepiej wklejać w zbiorczy?

chwilowo napiszę tu.

"Zabieram się" za kolejny róg mojego ogrodu, jest w nim duża piaskownica (później będzie przekształcona albo w skalniak albo zostanie podkładem pod basen). Chciałabym posadzić tam 3 drzewa, wymyśliłam sobie, że będą posadzone w kąt prosty między ławkami (muszę je nieco rozsunąć) czyli po jednym z boku ławek i jedno w środku. Myślałam o lipie "Silver Globe", ale sąsiadka mówi, że lipy bardzo brudzą pyłkiem (a ławki są ciemne), kolejny strzał to jesion mannowy Mecsek lub może platany kuliste. Na pewno nie chcę katalp i klonów globosum.
Może macie jeszcze jakieś pomysły co do tego zakątka?

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 10:07, 22 cze 2016

Do góry
Marta - spięłam na szybko oba plany razem. Okularowa - draft nie trzyma wymiarów/proporcji bo na odręcznym była rysowana i w innym miejscu masz z planu szambo czy co tam jest (zaznaczyłam czerwony prostokąt), wg szkicu ok. 30% tu projekt za krótki, musiałam wyciągać aby 11 metrów od płotu licząc było - popraw mnie jak cię źle zrozumiałam jak mierzyłaś. Odsunęłam rabatę od ogrodzenia z frontu bo tam jakąś ścieżkę masz, nie wiem czy 11 metrów od murka liczyłaś, czy od ścieżki.
Rabata narożna murowana po drugiej stronie wg tego ma ok. 9 metrów od frontu i z boku ok. 11. Sprawdź sobie, czy te proporcje się zgadzają. To potem ważne przy planowaniu ilości roślin. Jak nie to nanieś sobie dokładne wymiary, wrzuciłam ci kopię skali bocznej dla ułatwienia gdzie 10 metrów jest.
Może teraz łatwiej to ogarnąć całościowo wizualnie Mi trudno tu dostrzec jakiegokolwiek połączenia prawej i lewej strony projektu frontu. Ani w nasadzeniach ani w kształcie. Jakby dwa różne światy się ze sobą spotkały. Ale może tak właśnie lubisz ))

EDIT - przychodzi mi do głowy, że może nasadzenia z rodków nawiązują kołem do koła po drugiej stronie tylko to z drona pooglądać musisz )))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies