Fajny ten pomysł z tamaryszkiem
Ja orzecha tnę raz w miesiącu, ostatnio na cięcie, a w zasadzie sprzątanie po załapała się Aga
U mnie do takiego cięcia jak u ciebie winobluszcz rdest auberta, mimo częstego ciachania ciągle kwitnie, ale cieszę się bo się nie rozsiewa i nie zauważyłam by się rozłogami ukorzeniał Więc chyba łatwiejszy w prowadzeniu od winobluszczu
Nie strasz mnie tą ilością roboty bo u mnie teraz jest mega dużo , a jak będzie więcej jeszcze to padnę
Do ideału trzeba dążyć, wierzę, że kiedyś osiągniesz i może wtedy ciut odpoczniesz chyba, że znowu coś wymyślisz
Mam nadzieję, że nie wymyślę...nie chcę
Nie straszę cię, ale naprawdę mam full pracy, a ile igliwia po wichurze i szyszek, nie da się kosić, jak nie wygrabisz
usuwanie bylin, siewek, zawsze można puścic samopas, lub zlikwidować wszystko i zostawic trawnik, drzewa i krzaki
Ja ci współczuję, bo u ciebie to trzeba się nachodzić, że hej, moje areały do twoich pikuś, tyle że roślin mam więcej i starszych
Irenko fajna ta szczeć już nawet wiem gdzie nasionka można kupić Niebieski zakątek coraz ciekawszy Masz wizję ogrodu oj masz trzymam kciuki za realizację
Piękne greckie klimaty Tworzycie w Waszym ogrodzie. Pięknie wygladaja okiennice i ławka na tle białego muru. Nieodparcie przypominają mi Santorini
Melduje, ze w ogrodzie strat duzych nie ma, za to chwasty szaleją. Własnie wycielam lawende, dobrez ze roze niemal wszystkie wycielam przed urlopem. Tylko brzózkę chciało mi wyrwać jedną z korzeniem , jakimś cudem przetrwała, dzisiaj ja udeptywałam.
Pozdrawiaria i lece szaleć w ogrodzie, bo sie za moim chwastowiskiem stęskniłam
Wszystko zwyoglądane Irenko a było tego kilka stron. Kolor okien super. Koleżanka pojechała na urlop a po przyjeździe zobaczyła na swoim domu taki sam kolor okien ( ściany domu ciemny brąz). Dzieci jej sprawiły niespodziankę i przemalowały okna.
Kilka dni była w szoku a teraz - też pasuje takie zestawienie.
Czekam na efekt końcowy miejsca z niebieskimi okienkami i cudną ławeczką. Już mi się ta inspiracja podoba i to bardzo, żebym tylko nie przegapiła zdjęć z zakończenia tego pięknego pomysłu.