Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rozpoznawanie chorób i szkodników 16:19, 21 cze 2016

Do góry
Dziękuję Mazan. Rozumiem, że środek, który użyłem powinien pomóc. Co do derenia, ziemia u nas kwaśna. Może sypnąć wapnem ogrodniczym?

Zdjęcie robinii, ciężko jest zrobić dokładnie, bo drzewo wysokie a i obiektyw mam stały.

Teraz zauważyłem, że liście są lekko zabarwione. Pewnie jakaś choroba grzybowa.

I zdjęcia klonu. O tyle się zmieniło, że po wczorajszym oprysku zniknęły mrówki:

"Nowe" pąki wyraźnie ciemne i suche.
Podwórkowa rehabilitacja 16:19, 21 cze 2016

Do góry
Renatko ja Ci bardzo dziękuję za te słowa, szkła przetarłam, bo nie wierzę, że u mnie padły takie pochwały. Wiem, że nie zasłużyłam, że to tylko mały ogródeczek ale się staram jak mogę, toteż miło być docenionym
Patrząc z balkonu południowego na lewo od różanki jest oczko.
Tak wygląda z lotu ptaka
Woda czysta aż do dna.

Blaski i cienie nowego życia 16:18, 21 cze 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Dla Was kwiat Jana Pawła II, jeszcze ma 5 pąków więc będę miała czym się cieszyć

Cudny...chwal się
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 16:17, 21 cze 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
a teraz rozyczki

Oczywiście żartowałem, piękna jest...tak jak wszystkie pozostałe róże
Małymi kroczkami do celu... 16:15, 21 cze 2016

Do góry
The fairy się rozkręca, no i łubin myślałam, że już przekwita, a on zakwita na innych gałązkach...

Doczekałam się szałwii ' deep blue' no i róża Leonardo ciągle obsypana kwiatami

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:15, 21 cze 2016

Do góry

Do raju daleko - u Ewy 16:13, 21 cze 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)
,,Moja Elfe zaczyna kwitnąć. Zapach przy wejściu do domu jest cudowny "

Moja nie pachnie wcale! za to potwór urósł ogromny, na wiosnę mocno ją przytnę, bo wtedy jest znacznie ładniejsza. Twój ogród nabrał smaku i elegancji, piwonie piękne, niby też takie kupowałam, a okazało się, że są takie jakie już posiadam i to w pokaźnych ilościach.
W tym roku wypoczywam nad Bałtykiem, nie każdy ma to szczęście, że ma morze na co dzień.

Moja Elfe pachnie i bardzo lubię jej zapach
Dziękuję za wszystkie miłe słowa Ogród rzeczywiście się zmienia i jeszcze będzie się zmieniał. Mam kilka planów, ale jak na razie brakuje ciągle czasu.

Dorotko, jak będziesz w Gdańsku, czy w pobliżu, to oczywiście zapraszam do mnie

Małymi kroczkami do celu... 16:12, 21 cze 2016

Do góry
A przy okazji różyczki

Małymi kroczkami do celu... 16:11, 21 cze 2016

Do góry
Jolu wstawiam dla Ciebie zdjęcie w całości kocimiętki, jeszcze nie posadzona, bo emuś czasu nie ma i musi poczekać cierpliwie do piątku

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:55, 21 cze 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)

Proszę bardzo, wiem, że lubisz dalie
Ciekawe czy uda mi się je przezimować... one chyba z wysiewu są i nie mają jeszcze wykształconej karpy. Dasz mi jakieś rady?

jak to ?
to tegoroczny wysiew i juz kwitna ? bardzo ladne
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:53, 21 cze 2016

Do góry
I pod siatką nowa różanka........

pierwszy pokazał się Falstaf

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:49, 21 cze 2016

Do góry
dziś zrobiłam tez kawałek przy pomponellach, bo wczoraj tam poszłam z aparatem a te zaczęły - bez mojej wiedzy , pączki rozwijac, no i jak tak może być w takich chwastach

dziś już jest czyściutko, zdjęcia z wczoraj............

to największe w róży to tytoń ozdobny - mój nowy chwast hahahahahahaha

do tej pory widziałam je tylko na zdjęciach ze sklepów i innych ogrodów - wreszcie mam i ja!!!!!
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:46, 21 cze 2016

Do góry
Pokażę Wam też mniej nazwijmy to ogarnięte miejsca
w jednym plewię co do najmiejszego chwaścika , w innych zarasta na potęgę hahahahaha

borówkowo - a raczej teraz chwastowo - psikałam randapem a dziś zaprałam się za odkrywanie borówek których już praktycznie nie widać
w zeszłym roku posadziłam tam tytoń ozdobny - obok na rabacie z korą i ta ładna cholera rozsiała mi się w żwirze, a najbardziej własnie przy samych borówkach....bp pod nimi kora...........mam teraz zabawę z nimi - ich era już minęła, wyrywam do imentu

winą jest głównie brak żwiru, którego było za mało, 2 część spłynęła/zsunęła się pod wpływem deszczów.
drugi problem to to że borówki sobie tutaj nie radzą
żółkną
za tydzień wchodzi Pan ogrodowy i będziemy jeszcze robić kilka rzeczy i tą część tez min.....zbierzemy żwir, wykopiemy borówkom porządne doły, nasypiemy kwasnego torfu......sypniemy grubą warstwę żwiru

póki co dziś tam siedze i ogarniam pi razy drzwi

Podwórkowa rehabilitacja 15:45, 21 cze 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Dziś piękny dzień, parę zdjęć różanki.
Skromna, lovely fairy jeszcze nie kwitną, nowe mają dopiero po jednym kwiatku ale i tak cieszy oko
Trochę jak różanka kibica, no chyba siatkówki, bo piłka nożna nie dla mnie

Reniu, pięknie Klimatycznie Wyjątkowo...
Kiedyś będzie tu ogród 15:43, 21 cze 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
W Asi wątku była mowa o buraczkach liściowych. Siałam w tym roku po raz pierwszy, tak jak i fenkuł. Ciekawe co z niego wyrośnie, ładnie się zapowiada.

Jakiś czas temu kupiłam serbki, malutkie. Teraz dokupiłam trochę większe.

Czerwoną strzałką zaznaczony wcześniejszy maluch. (proszę nie patrzeć na rosnące obok buraczki).

A właściwie dlaczego nie patrzeć na buraczki. Ja lubię buraczki nade wszystko. Tylko coś mi właśnie zjada liście tym buraczkom. I to coś jest nienażarte. Mus wkroczyć i wygonić go - wiesz co to jest (pierwszy raz mi się zdarzyło).
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:39, 21 cze 2016

Do góry
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 15:39, 21 cze 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
"Kto posiada gorod ma wszystko czego potrzeba" takich doniczek z cytatem bylo dosc duzo rozsianch po calym ogrodzie. Na doniczkach byly tez nazwy roz. Na pewno z tego pomyslu skorzystam, bo juz mam ich dosc duzu i kolejne beda mi pasowaly. No i tanie sa

Ja miałam też takie doniczki (pisałam na nich, co w danym miejscu posiałam). Jednak zrezygnowałam, ponieważ mrówki zbyt ochoczo i często budowały sobie ogromne mrowiska pod nimi. A wiadomo, że mrówki lubią nasiona i choć zjadają larwy opuchlaków, to jednak szkody robią na rabatach warzywnych i jednorocznych.

Podwórkowa rehabilitacja 15:38, 21 cze 2016

Do góry
Jana, Elisa dziękuję, dla kontrastu na północnym balkonie taka tonacja w tym roku

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:37, 21 cze 2016

Do góry
Wczoraj cyknęłam jeszcze china girl .........

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 15:36, 21 cze 2016

Do góry
Tusiala napisał(a)

Pięknie

też uwielbiam to ujęcie, i zdjęcia z tego miejsca
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies