Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

babka 22:04, 04 sie 2016

Beatko też całusy ślę. Zaraz Cię nawiedzę, kiedyś z tel podglądałam jaki ekstra domek wysmyczyłaś

Ta jeżówka o którą pytasz to Butterfly Kisses. Bardzo ładna, zwarta kępa.
Od tego roku mam też Glowing Dream. Też niskie lecz o luźniejszym pokroju.

Fatal attraction. Wysoka na jakieś 60 cm, uwielbiam ten kolor kwiatów

I zwykłe purpurowe

beata_m 22:09, 04 sie 2016

o widzisz tego mi było trzeba właśnie różowych szukałam znaczy się właściwie sama nie wiem czy różowe czy green jewel bo pomału panel do donicy mi się zrobi a same stipy po wycięciu czosnków główkowatych tak jakoś smutno wyglądają i nie wiem, która tym kolorze drewna (kasztan) będzie wśród stipy lepiej wyglądała?!
mateuszmichn 22:13, 04 sie 2016

babka napisał(a)

Rama najważniejsza, od czegoś trzeba zacząć

No może tak, byłoby lepiej, gdybym przeczytał że wysiane jezowki dopiero w drugim roku zakwitna hahhaha gada ze mnie
babka 22:19, 04 sie 2016

beata_m napisał(a)
o widzisz tego mi było trzeba właśnie różowych szukałam znaczy się właściwie sama nie wiem czy różowe czy green jewel bo pomału panel do donicy mi się zrobi a same stipy po wycięciu czosnków główkowatych tak jakoś smutno wyglądają i nie wiem, która tym kolorze drewna (kasztan) będzie wśród stipy lepiej wyglądała?!

Myślę, że GJ jest niesamowita BK ma delikatny róż, obawiam się, że wyszłoby mdło.
Kupuj teraz, najlepszy czas bo widzisz co kupujesz, już kwitnące !
babka 22:20, 04 sie 2016

mateuszmichn napisał(a)

No może tak, byłoby lepiej, gdybym przeczytał że wysiane jezowki dopiero w drugim roku zakwitna hahhaha gada ze mnie

Za to za rok będziesz miał busz spoko, nie od razu Kraków zbudowano
Mira104 22:58, 04 sie 2016

Wow, ale masz ślicznie, trawnik obłędny, taki wymuskany. Kwiaty cudne. Jeśli można coś podpowiedzieć, to kup sobie mączkę bazaltową. Zrobiłam eksperyment, część roślin oraz warzywniak obsypałam wiosną mączką i zero ślimaków, a tam gdzie nie sypałam to niestety mam. W przyszłym roku wiosną obsypię całość
jazzy 22:59, 04 sie 2016

A czy Fatal A. wpada lekko w...no właśnie, w purpurę? w fiolet? Czy jest w ogóle jeżówka która ma odcień fioletu? Tak z ciekawości pytam

Piękne masz jeżówy!
babka 23:13, 04 sie 2016

Mira104 napisał(a)
Wow, ale masz ślicznie, trawnik obłędny, taki wymuskany. Kwiaty cudne. Jeśli można coś podpowiedzieć, to kup sobie mączkę bazaltową. Zrobiłam eksperyment, część roślin oraz warzywniak obsypałam wiosną mączką i zero ślimaków, a tam gdzie nie sypałam to niestety mam. W przyszłym roku wiosną obsypię całość

Mączka bazaltowa powiadasz ? a wysypana na kamienie coś da? Niby teraz już ślimakówm nie widać a jednak coś obżera. Dzięki za czujność i miłe słowo
babka 23:14, 04 sie 2016

jazzy napisał(a)
A czy Fatal A. wpada lekko w...no właśnie, w purpurę? w fiolet? Czy jest w ogóle jeżówka która ma odcień fioletu? Tak z ciekawości pytam

Piękne masz jeżówy!

No jest taki trochę biskupi. Bardziej mu do fioletu niż do różu
babka 23:28, 04 sie 2016

Jeszcze kilka obrazków na dobranoc