Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:01, 21 cze 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Kot Grafit testuje jakość wykonania..jak on mnie rozumie

sliczne skrzyneczki pomidorki beda w przyszlym roku ? ogorki ?

pokaz wiecej fotek tego kotka bo bardzo podobny do mojej kici

a do rozanej szkółki "Hyży" jezdzisz ?
Wszystkiego po trochu 09:00, 21 cze 2016

Do góry
Pełnik z Lykkefund, jego kolor jest taki sam jak środki kwiatów róży. Myślę że za rok będzie pięknie

Podmiejski ogródek 09:00, 21 cze 2016

Do góry
No właśnie - urządzenie sprawuje się bardzo fajnie. Normalnie, cały ten chrust trzebaby było albo zapakować w worki (wyszłoby chyba z 10 sztuk) albo zrobić ognisko. A tak - wyszła bardzo fajna ściółka pod tego świerka zamiast kory.
Muszę jeszcze zajrzeć do Twojego wątku, może mi Toszka odpowiedziała na pytanie, czy takie świerkowe resztki nadają się pod rodki, do wymieszania z podłożem. Trochę kiepsko, że jeszcze nieprzekompostowane, ale nic już na to nie poradzę.

Tymczasem, nie myślcie sobie że tylko po drzewach skakałam.

Byłam nad Zegrzem i zobaczyłam taki widok, który mnie zainspirował do ponownego przemyślenia swojej świerkowej rabaty:

Sprawdziłam, linii kroplujących nie zauważyłam i stwierdziłam, że skoro u nich hosty dają radę pod samymi świerkami, to u mnie irga błyszcząca też powinna sobie poradzić, prawda?

i wymyśliłam coś takiego:

czyli żeby pod samym świerkiem zrobić półkolisty żywopłocik z irgi, od tyłu zamknięty zimozielonymi ostrokrzewami meserwy. tak mnie denerwował ten goły pień ale do tej pory nie miałam na niego pomysłu.
Co teraz sądzicie?
Spróbuję jeszcze machnąć jakiś szkic poglądowy w paincie, dla lepszego zorientowania się.
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:59, 21 cze 2016

Do góry
Syla napisał(a)

Napiszę krótko żal mi d..ę ściska z zazdrości pięknie co tu dużo pisać
Ogródek z futrzakami i kamieniami 08:55, 21 cze 2016

Do góry
Cream Abundance - po wichurze i 2 dniach deszczu

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:55, 21 cze 2016

Do góry
Ja doczekałam się wreszcie na skrzynki do mojego mordoru, w końcu pomału warzywnik będzie się realizował, a marzenia będą jeszcze realniejsze
Przyjechały moje nowe meble ogrodowe

Aganiu piękne Masz skrzynie a zdjęcia kropelkowego ogródeczka piękne. Buziolki zostawiam i cichaczem o zdrówko pytam
Do raju daleko - u Ewy 08:53, 21 cze 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
tereskę oglądałam na zywo w ogrodzie botanicznym urocza jest chociaz malutka

Jakoś ostatnio malutkie róże siedzą mi w głowie

Zdjęcia dzisiejsze

Wszystkiego po trochu 08:51, 21 cze 2016

Do góry
Kolejna rabata,hortensjowa, w tym roku przerabiana, wycięłam z niej na wiosnę trzy stare i brzydkie jałowce a w ich miejsce posadziłam powojniki pnące się po płocie. Sa dopiero od wiosny dlatego takie jeszcze mizerne. Nie wszystkie już kwitną.Cztery zakwitły , dwa jeszcze czekają

Błękitny Anioł

Solina

Venosa Violacea

Emilia Plater

no i hortensje zaczynają pokazywać kolorki

Moje ukochane miejsce na ziemi 08:49, 21 cze 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
lepiej???

Gorzej
Ania dzisiaj kolejna wizyta u lekarza.
Mam źle dobrany antybiotyk.
Trzy dni nie mogę chodzić...zawroty głowy, bóle stawów, rozsadzający ból głowy, podwyższone ciśnienie. A miałam zapalenie tchawicy.

Z małych iglaków zrobiłam bonsaje.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 08:43, 21 cze 2016

Do góry
Agcia napisał(a)
Byłam rano trochę w chwastach, pomału otwiera się Jasmina. Właśnie super pada deszcz

Czy Jasmina ma jakieś szczególne wymagania, jak rośnie chodzi mi o to czy się pnie, czy raczej rabatowa, a może okrywowa?, jak zwykle cudne fotki
Hirutkowy raj:)) 08:40, 21 cze 2016

Do góry
Krys napisał(a)
Na dobranoc jeden z powojników a mam ich troche.

jestem pod wrazeniem po ilu sezonach on taki ogromny ?
Podmiejski ogródek 08:39, 21 cze 2016

Do góry
No, jestem! Wybaczcie, ale najnowszy odcinek GOT sam się nie obejrzy

Od Toszki się dowiedziałam, że tuje trzeba oczyszczać z suszu. No ale co tam tuje...

Kupiliśmy ostatnio urządzenie do mielenia gałęzi i w weekend uznałam, że trzeba je wypróbować. Akurat na świerkach jest kilka suchych gałęzi do wycięcia. Jak je wycięłam, to okazało się, że ciut wyżej też wiszą takie denerwujące, uschnięte resztki. I jeszcze wyżej. I jeszcze....
Jak się zorientowałam, że jestem już powyżej dachu swojego domu, to uznałam, że chyba jednak wystarczy

Tu macie przed:

tu po:

A tak to wyglądało w trakcie:

Ale najgorsza praca jeszcze przede mną:

Trzeba oczyścić ten po lewej stronie na ostatnim zdjęciu, który rośnie przy samym ogrodzeniu kojca dla psa... Jakoś tak nie bardzo mam ochotę tam włazić:/.
(muszę zrobić aktualne zdjęcie, ale jeszcze nie zdążyliśmy posprzątać tego kawałka).
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 08:38, 21 cze 2016

Do góry

Chciałam zrobić zdjęcie murku z przedogródka, którego jeszcze nie ma a tu w kadrze pojawił sie koteł

Aneczko fajna fota Prawie jak sefie

Moje ukochane miejsce na ziemi 08:38, 21 cze 2016

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
twój warzywniak jeszcze kiedys mnie powalił perfekcją, ale wpisu nie zostawiłam bo jak się zaloguję to forum pochłonie mnie co najmniej na godzinę
wiem ile pracy potrzeba by jarzynki wyhodować, ja po spałzowałam jak wróciłam do pracy
brawo TY

Ela ostatni rok taki duży warzywnik.
Wysiadam z plewieniem. Warzywnik plus wszystkie rabaty jest tego sporo.

Hirutkowy raj:)) 08:35, 21 cze 2016

Do góry
Krys napisał(a)
Na dobranoc jeden z powojników a mam ich troche.

Piękny okaz, jak się nazywa to cudo?, pozdrawiam miłego dnia.
Moje ukochane miejsce na ziemi 08:34, 21 cze 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
Zdjęcia pokazują ogrom pracy, No a warzywniak wzorcowy. U nas skrzyp wyłazi chyba z całej okolicy, Nigdy nie zrobię zdjęcia na warzywniaku, bo ciągle go porasta.

Róża na pniu- obłędna. Ten kolor kończący płatek przecudnie podkreśla i rysuje kwiat. Super to wygląda. Jest tak delikatna, a to zaznaczenie innym odcieniem- zachwycona jestem.

Kasiu miło Cię widzieć

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:33, 21 cze 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

i przypadkowa, na rozanej rabatce-peace
mialam przesadzic i nie przygotowalam miejsca...ruszac ją czy nie ?
miala pojsc do burgundow ktorym towarzyszą łososiowe i kremowe...

Widzę że Twoja Peace/Gloria Dei ma charakterystyczne dla tej odmiany barwy: żółcie, kremy i muśnięte różem i lila końce płatków. Śliczna, ja na kwitnienie mojej jeszcze parę dni poczekam.
Dlaczego chcesz ją przesadzić?
Masz zdjęcie całej rabaty na której rośnie ta róża?
Moje ukochane miejsce na ziemi 08:32, 21 cze 2016

Do góry
Pola napisał(a)
Agatko, wszystko cudne, róże i powojniki powalają. Przybyło drzew, bez nich ogrody nijakie ja w moim małym też mam ich sporo. Dzięki że zajrzałaś buziaki zostawiam....

Miło Cię widzieć
W ubiegłym roku kupiłam glediczję, pięknie się przebarwiają listki. Polecam

Wszystkiego po trochu 08:30, 21 cze 2016

Do góry
Kolejna rabata z różami które teraz zakwitły

Po lewej stronie Linkoln, przecudnie pachnie, burgundowa, po prawej Ingrid Bergman

Ingrid Bergman ciemno bordowa, zdjęcie wyjaśniło kolory. Z jej prawej strony niska biała White Meillandina

Całość tej rabaty
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:28, 21 cze 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

duzo nie napisze bo mam ja od zeszlego roku
zakwitla najpierw na dole, duze pachnace kwiaty, ale przewieszaly sie i znikneły mi w gąszczu przetacznikow 3 poszly do wazonu

ale zaraz wypuscila 3 sztywne pędy i teraz juz kwiaty sa do gory nie widze poki co zeby chorowala

Wykończysz mnie przepiękna!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies