To tu- to tam- łopatkę mam !
17:35, 18 lip 2016
Przycięłam dzisiaj żywopłot wykorzystując bezdeszczowe momenty. Różom New Dawn przycięłam kwiatostany do gałązki z 5 listkami. To samo zrobiłam z Bonicą, bo niezbyt estetycznie wyglądały. Ostatnie pochmurne i deszczowe dni odbiły się na kondycji róż. Niektóre zaczynają łapać czarną plamistość. Nie bardzo chcę używać chemii. Zobaczymy... Od jutra ma być więcej przejaśnień.
Takie tam z dnia dzisiejszego:
Pamiętacie te zdjęcia
Znalazłam rozwiązanie tajemniczego bagażu na grzbiecie trzmiela. Biedak! Zaatakowały go pasożyty (roztocza). Często atakują też pszczoły, ale pszczelarz może im pomóc. Trzmielom nie da się pomóc. Wyczytałam, że populacja trzmieli zmniejszyła się o 95%!
I na koniec- ukorzeniły mi się patyczki hortensji wsadzone w ziemię podczas wiosennego cięcia.
Takie tam z dnia dzisiejszego:
Pamiętacie te zdjęcia
Znalazłam rozwiązanie tajemniczego bagażu na grzbiecie trzmiela. Biedak! Zaatakowały go pasożyty (roztocza). Często atakują też pszczoły, ale pszczelarz może im pomóc. Trzmielom nie da się pomóc. Wyczytałam, że populacja trzmieli zmniejszyła się o 95%!
I na koniec- ukorzeniły mi się patyczki hortensji wsadzone w ziemię podczas wiosennego cięcia.