Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa

AsiaK_Z 22:50, 03 sie 2016

Takie robale znalazłam na bukszpanie
Jak dostały światła udawały martwe. Wyginało śmiało ciało. Co to takiego? Ma ktoś z Was pomysła???
sylwia_slomc... 23:12, 03 sie 2016

Nie wiem co to , ale kilka lat temu u mojej mamy biotę od środka tak zaatakowały, że całkiem ją zjadły, ale była ich cała masa w środku
LyraBea 08:42, 04 sie 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Witaj u mnie bardzo mi miło z wizyty Nowego Gościa Zapraszam w wolnych chwilach na pogaduchy nie tylko ogrodowe
Krwawnica,jak sie okazało, u mnie rośnie, póki co, w dwóch miejscach i myślę że ją zostawię.

Teraz jestem na etapie robienia miejsca na nowe. To co mi się nie podoba, idzie dalej Dałam roślinom i sobie rok Zaczynam likwidować skalniak, który mi nie pasuje. Poprzednicy "zbudowali" go wokół jabłoni-papierówki. Rośliny są zmasakrowane przez spadające "jabza". Jabłonka też "idzie dalej", za płot
Fajna metoda. Wszystko co się nie podoba, idzie dalej. Ja za to mam taki jakiś nawyk, że jak dostanę roślinę albo kupię nieprzemyślenie, to pod płotem sadze tak zachowawczo i potem dalej nie wiem, co zrobić. Kilka roślin tak czeka zadołowane
Też jestem przed nadawaniem kształtu przyszłych rabat. Trawę zasiałam nie mając wyznaczonych linii i powinnam teraz wziąć sznurek, patyki i zabrać się za kształtowanie, ale chyba już tego lata mi się nie chce. Wiosna będę miała więcej powera no i może jakieś przemyślenia inne po zimie, więc się wstrzymuję. Ale nie ma to jak ładnie wyregulowana rabatka i kancik.
Dziękuję za rewizytę u mnie.
Pozdrawiam.
AsiaK_Z 09:16, 04 sie 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nie wiem co to , ale kilka lat temu u mojej mamy biotę od środka tak zaatakowały, że całkiem ją zjadły, ale była ich cała masa w środku

Muszę popatrzeć w ciagu dnia czy je znajdę, jak nie zaczaję się wieczorem
Ale nie wiem jak mam się uzbroić
AsiaK_Z 09:27, 04 sie 2016

LyraBea napisał(a)
Fajna metoda. Wszystko co się nie podoba, idzie dalej. Ja za to mam taki jakiś nawyk, że jak dostanę roślinę albo kupię nieprzemyślenie, to pod płotem sadze tak zachowawczo i potem dalej nie wiem, co zrobić. Kilka roślin tak czeka zadołowane
Też jestem przed nadawaniem kształtu przyszłych rabat. Trawę zasiałam nie mając wyznaczonych linii i powinnam teraz wziąć sznurek, patyki i zabrać się za kształtowanie, ale chyba już tego lata mi się nie chce. Wiosna będę miała więcej powera no i może jakieś przemyślenia inne po zimie, więc się wstrzymuję. Ale nie ma to jak ładnie wyregulowana rabatka i kancik.
Dziękuję za rewizytę u mnie.
Pozdrawiam.

U mnie czeka ciemiernik. Nie wiem gdzie go posadzić
Na kancikowanie chyba lepsza wiosna, bo chłodniej jest. A jak wiecej darni trzeba ściągnąć to tym bardziej.
Lubię linie proste, bo lepiej się kosi i nie trzeba kombinować z kosiarką. Czyli można podsumować, że leniwa jestem i idę na łatwiznę
Macham
Makao_J 11:45, 04 sie 2016

Masz papierówkę? Wklejałaś już kiedyś jej fotki? Jestem ciekawa bo padła ostatnio propozycja u nas że wywalimy tą jabłonkę co mamy a wsadzimy papierówkę.
AsiaK_Z 12:19, 04 sie 2016

Nie Aniu, staram się jej nie umieszczać na fotach, ale mogę zrobić wyjątek
Coś zdjęcie słabo się wgrywa...
AsiaK_Z 12:22, 04 sie 2016

gierczusia 13:52, 04 sie 2016

Noo patrz jaka ładna jabłonka tęsknię za takim wielkim drzewem , bo daje cień i wytchnienie...u mnie póki co brak wielkich drzew , co strasznie nam doskwiera kiedy są upały
Ps..robale uroocze weź mospilan i ukatrup dranie

Ściskam moocno
AsiaK_Z 15:28, 04 sie 2016

Robal rozpoznany jako przylepek pomrocznik