A to zmienia postać rzeczy ale musisz dla niej zaplanować ok 80-100 cm szerokości, jest olbrzymia. Moja teraz z kłosami na przedpłociu ma już prawie 1 m wysokości
Oan ma kolor raczej typowy do kosttrzew zielono-szary, to chłodna zieleń ale znakomicie wyglada z ciemna zielenienią róż. Niedługo będę mogła ją porównać z Morning Lightem i Gracillimusem to dam znać z czym pasuje
Liście kostzrewy na zblizeniu Pompon
Zrobiłam Ci fotki w szerszej perspektywie, lepiej widać proporcje. Na drugim zdjęciu masz kontrast żółtego z bordowym- zobacz, czy Ci pasuje. To bez słońca, w słońcu ten kontrast jest jeszcze wyraźniejszy.
Nie mam dobrego aparatu, ale ogólne wrażenie da się odczytać. Fotki później skasuję.
Moja jeszcze nie kwitnie, trzeba poczekać kilka dni, ale to będzie sadzonka z wiosny 2015 a sadzona wiosną 2015 uschła niemal i wypuściła jeden badyl, czy zakwitnie tego nie wiem. Moja wina bo róże kupione wiosna nie miałam czasu posadzić.... Stychaz pisała mi , ze jej Soul kupiona we F. tej wiosny tez jest różowa. Gdzie kupowałaś?
Edenka ma ciemne liscie, ale jestem w stanie uwierzyc ze w niektorych miejscach ten kolor moze byc jasniejszy
to okolo 4 letni krzak, teraz go sporo wycielam bo mi zachorowala, szkoda ze tak slabo widac. Rosnie razem z montana.
a tutaj edenka posadzona jesienia